Skip to navigation Skip to main content
Kerst (1)

Skiën in de kerstvakantie in Zwitserland

Op skivakantie in Zwitserland in de kerstvakantie is een grote aanrader. Overal gezellige kerstverlichting, versieringen en een witte Kerst en/of spetterend oud en nieuw. Het is echter geen goedkope periode om te gaan skiën en omdat iedereen vrij is, zal het ook drukker op de pistes, in het dorp en onderweg zijn dan in het laagseizoen. Ben jij op zoek naar accommodaties, een goedkope vakantie of tips voor een skivakantie in Zwitserland in de kerstvakantie? Lees dan snel verder!

Skiën in de kerstvakantie in Zwitserland

Net als de voorjaarsvakantie behoort ook de kerstvakantie tot de drukste weken van het hoogseizoen. Het is dan namelijk niet alleen voor ons land vakantie, maar ook andere landen in Europa hebben vrij. Wil je op skivakantie naar Zwitserland in de kerstvakantie, dan is het aan te beleven om op tijd je vakantie te boeken. Niet alleen heb je meer keuze uit accommodaties, ook zullen de prijzen goedkoper zijn dan wanneer je later boekt. Profiteer van vroegboekkortingen en een uitgebreid aanbod en bereid je voor op een wintersport in de gezelligste en mooiste periode van het jaar. Skiën met Kerst en de jaarwisseling is heerlijk!

Wanneer is de kerstvakantie in 2023 in België?

Wil jij graag in de kerstvakantie van 2023 op skivakantie naar Zwitserland? Tijdens de kerstvakantie heeft heel België tegelijkertijd vrij. Houd daarom rekening met extra drukte, want omdat de vakanties niet gespreid zijn en bovendien veel andere landen vrij zijn in deze periode, is het extra druk. Dat is te merken op de weg, de piste, in restaurants en in het accommodatie-aanbod. In 2023 is de kerstvakantie in België als volgt:

  • 23 december 2023 t/m 7 januari 2024
Skiles wintersport kerstvakantie Zwitserland

Skivakantie in de kerstvakantie in Zwitserland boeken

Je skivakantie in de kerstvakantie in Zwitserland boeken kun je het beste op tijd van tevoren doen. Aangezien het een van de drukste periodes van het jaar is, zijn accommodaties zo volgeboekt. Wanneer je nog ruime keuze wilt hebben of terecht wilt kunnen in je favoriete accommodatie, is het zaak er vroeg bij te zijn. Bovendien zijn de vakanties en dus het hoogseizoen de prijzigste periodes van het jaar. Om de wintersport in Zwitserland betaalbaar te houden is het een tip om op tijd te boeken, zodat je kunt profiteren van (vroegboek)kortingen en speciale aanbiedingen. Op zoek naar een appartement,  chalet, hotel met halfpension of zelfs all inclusive? Een skivakantie in de kerstvakantie boeken kan rechtstreeks bij de verhuurder, maar ook via een reisorganisatie. We hebben alle mogelijkheden voor je op een rij gezet. 

Accommodaties wintersport Zwitserland kerstvakantie

Accommodaties

Zoeken naar accommodaties voor een skivakantie in de kerstvakantie in Zwitserland kan best ingewikkeld zijn. Daarom hebben we hier wat tips voor fijne vakantiehuizen, gezellige hotels en chalets in Zwitserland. Overnacht direct aan de piste of gezellig in het dorp tussen alle kerstversieringen!

Chalet in Zwitserland boeken met korting

Aanbiedingen

Skiën in Zwitserland tijdens de kerstvakantie is niet goedkoop. Ben je echter vroeg met boeken, dan kun je profiteren van diverse deals en kortingen en ben je op die manier een stuk minder kwijt voor je skivakantie. Veel reisorganisaties stunten regelmatig met aanbiedingen en kortingen!

Last minute kerstvakantie Zwitserland

Last minute op skivakantie

Als je niet gebonden bent aan de schoolvakanties of pas op het laatste moment besluit om op wintersport naar Zwitserland in de kerstvakantie te gaan, dan kun je een last minute boeken. Er zijn diverse last minute accommodatie deals voor Zwitserland, maar wel met een beperkter aanbod.

Goedkope skivakantie in de kerstvakantie in Zwitserland

Wintersport is geen goedkope vakantie en wanneer je tijdens je kerstvakantie in Zwitserland wilt skiën, moet je rekening houden met bepaalde kosten. Het is namelijk een van de drukste periodes van het jaar en daar zijn de prijzen op ingespeeld. Er zijn echter verschillende manieren om een goedkope wintersport in Zwitserland, oftewel een relatief betaalbare skivakantie in de kerstvakantie te boeken. Vroeg boeken scheelt bijvoorbeeld enorm veel geld en het kiezen van een minder centrale accommodatie scheelt ook in prijs. Onze tips voor het boeken van een goedkope skivakantie:

  • Wanneer je voor een kleiner of minder bekend skigebied kiest, kan dit enorm schelen in prijs. Kleinere en minder bekende skigebieden zijn vaak betaalbaarder dan de grote, populaire bestemmingen.
  • Verblijven aan de piste is natuurlijk heerlijk, maar ook duurder. Hetzelfde geldt voor overnachten in het centrum. Kies een accommodatie op een minder centrale locatie en houd meer geld in je zak. 
  • Ga niet (elke dag) uiteten maar kook zelf en/of neem je eigen lunch mee de piste op.
  • Wie voor het eerst gaat skiën, kan natuurlijk kijken of er vrienden zijn waarvan skimateriaal en/of skikleding van te lenen valt. Ook daarmee kun je heel wat kosten besparen! 

Sneeuwzekere skigebieden in Zwitserland in de kerstvakantie

Iets wat meestal wel goed zit in Zwitserland, is de sneeuwzekerheid. Het land telt ongelooflijk veel drie- en vierduizenders en veel skigebieden beschikken over een gletsjer. Benieuwd naar welke sneeuwzekere skigebieden in Zwitserland in de kerstvakantie je het beste je skivakantie kunt navigeren? Een aantal tips op een rij:

 

  • Saas-Fee: Dankzij de aanwezige gletsjer kun je hier zelfs in de zomer skiën.
  • Zermatt: Ook dit skigebied is 's zomers geopend vanwege de pistes op bijna 4000 meter hoogte. 
  • Davos-Klosters: Omdat een groot deel van de pistes boven de 2000 meter ligt, behoort dit zeker tot de sneeuwzekere skigebieden van Zwitserland.
  • Jungfrau Region: De torenhoge toppen zijn altijd wit en skiën kan op bijna 3000 meter hoogte.  Genoeg sneeuw gegarandeerd.
  • Aletsch Arena: De grootste gletsjer van de Alpen is majestueus en het bijbehorende skigebied is heel sneeuwzeker. 
Sneeuwzekere skigebieden wintersport Zwitserland

Tradities in Zwitserland

Gezellige kerstmarkten, duizenden lichtjes, prachtige ornamenten... Tijdens een skivakantie in Zwitserland in de kerstvakantie kom je het allemaal tegen. Er zijn diverse tradities in Zwitserland met Kerst. In de grote(re) steden kun je gegarandeerd over schitterende kerstmarkten slenteren. Er wordt volop gekaasfondued en in restaurants zijn er speciale kerstmenu's. Het is heel gezellig om met Kerst uiteten te gaan en te genieten van de fijne sfeer samen met familie, je partner of vrienden. Reserveer op tijd van tevoren! Bovendien zijn er op veel plekken in Zwitserland spectaculaire lichtshows te bewonderen. Een magische belevenis in een magische periode!

Oud en nieuw

Wanneer je met de kerstvakantie in Zwitserland op wintersport gaat, kan het natuurlijk ook zijn dat je oud & nieuw in de bergen viert. De jaarwisseling wordt gevierd met talloze events en shows. Grote kans dat de plaatselijke skischool een fakkelshow of -tocht organiseert en dat je van vuurwerk kunt genieten.

Met oud en nieuw op wintersport in Zwitserland

Tips voor een skivakantie met kinderen in de kerstvakantie in Zwitserland

Veel vakantiegangers gaan skiën met kinderen tijdens de kerstvakantie. Ga je skiën in Zwitserland met kids, dan is het fijn om voor een kindvriendelijk skigebied te kiezen. Ook zijn er speciale hotels met veel faciliteiten voor families en mogelijkheden voor kinderopvang kunnen ook uitkomst bieden. Ga je op skivakantie met kinderen in de kerstvakantie in Zwitserland, dan zijn onderstaande tips handig.

Drukte op de weg

Niet alleen in eigen land is het vakantie, ook andere landen hebben vrij tijdens de kerstperiode. Daarom behoort de kerstvakantie tot de meest drukke weken van het seizoen en je zult niet de enige zijn die voor een skivakantie naar Zwitserland vertrekt. Houd rekening met drukte onderweg en reken extra reistijd. Bereid je goed voor en bekijk waar je de meeste files en/of drukte kunt verwachten onderweg. 

Verkeersdrukte rondom de kerstvakantie

Vervoer naar Zwitserland

Voor je skivakantie naar Zwitserland heb je keuze uit de auto, de bus, de trein en het vliegtuig. De trein is, met name binnen het land, een enorm fijn vervoersmiddel in Zwitserland. Het netwerk is hier heel goed en je kunt je makkelijk verplaatsen middels de trein. Voor elk type vervoer valt wat te zeggen en is afhankelijk van jouw wensen. Hieronder een aantal handige tips voor reizen naar Zwitserland in de kerstvakantie.

Met de auto naar Zwitserland wintersport kerstvakantie

Met de auto op skivakantie

Het overgrote deel van de vakantiegangers gaat tijdens de kerstvakantie met de auto op wintersport naar Zwitserland. Ga nooit zonder sneeuwkettingen en winterbanden op pad. Bereid je goed voor op je reis en houd rekening met drukte onderweg. Hieronder een aantal handige tips:

Met de bus op wintersport in de kerstvakantie naar Zwitserland

Met de bus op skivakantie

Op zoek naar een betaalbaar vervoersmiddel? Op wintersport met de bus kan een uitkomst zijn. Bovendien hoef je niet zelf te rijden en kun je tijdens de rit slapen. De meeste bussen rijden 's namelijk nachts dus je kunt niet alleen lekker je ogen dichtdoen, vaak heb je hierdoor ook nog een extra skidag! Hieronder een aantal tips:

Wintersport met de trein in de kerstvakantie

Met de trein op skivakantie

De trein is de meest duurzame manier om te reizen naar je wintersport in de kerstvakantie. Jij doet je ogen dicht en ondertussen word je naar Zwitserland gereden. Ook in het land zelf is het treinnetwerk enorm goed. Een comfortabele en slimme manier van reizen! Bekijk hieronder nog meer handige tips: 

Met het vliegtuig op wintersport naar Oostenrijk in de kerstvakantie

Met het vliegtuig op skivakantie

Wie snel op plaats van bestemming wil aankomen, kan ervoor kiezen om met het vliegtuig op wintersport naar Zwitserland in de kerstvakantie te gaan. Comfortabel en snel, wel prijzig(er) en minder duurzaam. Hieronder een aantal handige tips: