Skip to navigation Skip to main content
Blije kinderen in skigebied met kinderopvang

Voor gezinnen met jonge kinderen die op wintersport gaan naar Oostenrijk, is een skigebied met kinderopvang erg handig. De wetenschap dat je kinderen in goede handen zijn, maakt je skidag als ouder een stuk relaxter. In dit blog geven we eerst een aantal tips voor het zoeken van kinderopvang op wintersport. Daarna lichten we zes skigebieden in Oostenrijk uit met kinderopvang. Onder aan het blog vind je nog een lijstje met overige Oostenrijkse skigebieden met kinderopvang.

Kinderopvang in Oostenrijk: waar moet je op letten?

Als je een skigebied met kinderopvang hebt gevonden, is het zaak om nog even goed op de details te letten vóór het boeken. Zo hanteren de meeste opvangplekken in Oostenrijk leeftijdsgrenzen. Ook verschillen de openingstijden nogal eens tussen de gebieden, wat iets is om goed in het oog te houden. Tevens belangrijk zijn de dagen dat de opvang geopend is: de meeste zijn niet alle dagen van de week geopend. Verder is de prijs van de opvang een aspect om mee te nemen in de besluitvorming. Kinderopvang op wintersport in Oostenrijk kan best in de kosten lopen, maar er zijn ook gebieden die gratis opvang aanbieden, of een gereduceerd tarief voor meerdere kinderen. Tot slot is de ligging van de opvang van belang; ligt de opvang midden in het dorp, of heeft de kinderopvang juist een goede aansluiting met het skigebied?

Kinderopvang in Oostenrijk is een feestje

Kinderopvang in Serfaus-Fiss-Ladis

In de familieregio Serfaus-Fiss-Ladis kan een goede kinderopvang uiteraard niet ontbreken. Zowel in Serfaus als in Fiss zijn er opvangplekken te vinden. De Murmlikrippe in Serfaus biedt opvang voor kinderen van 0-6 jaar oud, bij het dalstation van de Komperdell-lift. De Murmlikrippe onderscheidt zich door de ruime openingstijden: tussen 8.30 en 16.00 uur kunnen kinderen hier terecht, dus ouders kunnen een volle dag skiën! Ook in Fiss is opvang mogelijk, in Berta’s Kindergarten. Hier kunnen kinderen vanaf 3 maanden oud terecht voor opvang door pedagogische medewerkers, tussen 9.00 en 16.00 uur. Deze opvang ligt bij het dalstation van de Sonnenbahn, dus de verbinding met het skigebied is zo gepiept.

Kinderopvang in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental biedt naast 270 km aan pistes ook voldoende kinderopvang. In Scheffau kunnen kinderen van 6 maanden t/m 4 jaar oud terecht bij de Schneepiraten Kids Club. De wintersporters jonger dan 1 jaar kunnen maximaal drie uur terecht, en kinderen van 2 t/m 4 jaar oud kunnen een hele dag van 9.00 tot 15.30 uur worden verzorgd, van zondag t/m donderdag. Komt er nog een broertje of zusje mee, ontvang je 50% korting op de opvang van de tweede. Ook in Hopfgarten is kinderopvang mogelijk, bij Kidsclub Hohe Salve. Kinderen van 2 t/m 4 jaar oud kunnen hier van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 16.00 uur terecht.

Kinderopvang in Zillertal Arena

In het populaire skigebied Zillertal Arena is in meerdere dorpen kinderopvang gefaciliteerd. In Gerlos is er de Arena Kids Club, waar kinderen vanaf 1 jaar welkom zijn in de opvang bij het bergstation van de Isskogel-lift. Van zondag t/m vrijdag is de kinderopvang open van 9.00 tot 15.30 uur. Ook in Zell am Ziller kunnen kinderen terecht: kleintjes vanaf 2 jaar oud zijn tussen 10.00-12.00 en 13.00-15.00 uur welkom bij skischool Lechner. Tot slot is ook in Königsleiten opvang mogelijk. Het Alpenwelt Resort biedt opvang voor kinderen vanaf 1 jaar oud in het hoogseizoen, van 9.00 tot 17.00 uur. Zo kunnen ouders genieten van een heerlijk lange skidag.

Skiën tijdens kinderopvang in Oostenrijk
© Spalder Media Group

Kinderopvang in Lech-Oberlech-Zürs

Het skigebied Lech-Oberlech-Zürs ligt in het gebied Ski Arlberg, waar de ervaren wintersporter zich kan uitleven op 364 km pistes. De verscheidene kinderclubs bieden hier een goede uitkomst: zowel in Lech, Zürs als in Oberlech is kinderopvang geregeld. Van zondag t/m vrijdag is de opvang tussen 9.00 en 16.00 uur geopend, en in Lech kunnen de kinderen ook op zaterdag terecht. Alle drie de dorpen bieden opvang voor ski-kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud, die iedere dag ook twee uurtjes skiën. Zürs en Oberlech bieden daarnaast ook nog opvang voor speel-kinderen van 2-3 jaar oud. Gedurende de dag worden de kinderen vermaakt met knutselen, disco’s, sneeuwpoppen bouwen en andere leuke activiteiten. Iedere vrijdag is er de Mini Ski Race voor de ski-kinderen, waar de kinderen hun geleerde vaardigheden kunnen demonstreren.

Kinderopvang in Stubaital

In het Stubaital is er vermakelijke kinderopvang geregeld in het plaatsje Fulpmes, in het skigebied Schlick 2000. Hier kunnen kleintjes vanaf 1 jaar oud worden opgevangen in Big Ron’s Kinderland. Deze opvang ligt bij het middenstation van de Kreuzjochbahn, en is zo perfect in verbinding met het skigebied. Voor kinderen die klaar zijn voor de eerste stapjes op de ski’s ligt hier een vermakelijke oefenweide met een aantal bandliftjes. De opvang is van zondag t/m vrijdag geopend, van 9.30 tot 15.30 uur. Let wel op: alleen voor kinderen van 3 jaar en ouder is er supervisie tijdens de lunch.

Kinderopvang in Golm

Golm is een klein skigebied in het dal Montafon dat zich profileert zich als een familievriendelijk gebied. Dit karakter maken zij onder andere waar door hun gratis kinderopvang bij Golmi Kindergarten. Deze kinderopvang is gunstig gelegen in het skigebied, in het bergstation van de Golmberbahn, zodat de ouders direct kunnen genieten van een dagje skiplezier. Kinderen van 3 t/m 6 jaar oud zijn hier zonder aanmelding welkom. Betalen hoeft alleen als je kind ook tijdens de lunch blijft, wat € 13,- kost. De opvang is open van 9.30 tot 15.30 uur.

Skigebieden met kinderopvang in Oostenrijk
© Spalder Media Group

Nog meer skigebieden in Oostenrijk met kinderopvang

De bovenstaande gebieden zijn slechts een selectie uit de skigebieden in Oostenrijk met kinderopvang. Hieronder noemen we er nog een aantal, waarbij tussen haakjes is aangegeven in welk dorp de opvang ligt.

Meer tips voor wintersport met kinderen

Op zoek naar meer handige tips voor wintersport met kinderen? Check de onderstaande artikelen.