Skip to navigation Skip to main content

Karinthië: skiën tot ver in het voorjaar

Karinthië is niet alleen Oostenrijks zuidelijkste deelstaat, maar ook de meest zonnige deelstaat. En dat betekent dat men hier tot ver in het voorjaar kan genieten van perfecte pistes en heerlijk weer. Op de Mölltaler Gletscher kan meer dan 300 dagen per jaar geskied worden. Tot ver in mei zijn de 17 pistes geopend, net als het zeer brede carve-testtraject, het uitdagende FIS-wedstrijdparcours, het hippe funpark en de boardercross-afdaling. Maar de wereld van het eeuwige ijs is ook geschikt voor zonliefhebbers. Met de Gletscherexpress en de Eisseebahn zweeft men richting Oostenrijks hoogte wintertuin. Daar bevindt zich tevens het op 2.800 m hoogte en op de gletsjerrand gelegen panoramarestaurant Eissee.

De sneeuwzekere Turracher Höhe

Op de sneeuwzekere Turracher Höhe met pistes tot 2.205 m kan men tot begin mei genieten van de sneeuw. Op de pistes, de idyllische langlaufloipes, winterwandelpaden en aan het bergmeer waar bovendien geschaatst kan worden. Ooit al eens van de Turracher Pistenbutler gehoord? Hij is dagelijks in het skigebied op pad, kent het van binnen en van buiten en staat de vakantiegasten met raad en daad terzijde. In de restaurants en talrijke hutten staat kwaliteit voorop: regionale producten, perfecte skiservice en culinaire hoogstandjes zijn hier geen uitzondering.

Voor het hotel direct de piste op

Katschberg biedt zijn gasten de beste vooruitzichten voor een fijn verblijf tot ver in het voorjaar. Heerlijk weer, sneeuwzekerheid en een wintersportvakantie onder het motto `van het hotel direct de piste op`. Vooral zeer geschikt voor gezinnen. En waarover vakantiegangers hier vooral enthousiast zijn, is de gastronomie in de hutten en de zonnige après-ski. Het skigebied Katschberg gaat tot 2.200 m hoogte en geldt als een van sneeuwzekerste skigebieden in Karinthië.

Genieten van wellness in Karinthië

Ook de bezoekers van de thermen en badhuizen brengen hun eerste wellnessuren in de buitenlucht door. Niet alleen de thermen in Bad Kleinkirchheim, de Kärnten Therme in Warmbad-Villach en de beide badhuizen aan de Millstätter See en de Wörthersee nodigen uit om nieuwe energie op te doen. Ook de verwarmde hotelzwembaden van Schloss Seefels aan de Wörthersee, in Hotel Hochschober op de Turracher Höhe en in Hotel Koller’s aan de Millstätter See zorgen voor ontspanning. Verder zijn er natuurlijk ook vele hotels waar men kan genieten van traditonele en regionale schoonheidsbehandelingen, sauna’s en massages.

De Alpen-Adria-keuken

In de Karinthische Alpen-Adria-keuken smelten verse ingrediënten uit de regio’s, oude kooktraditites en nieuwe interpretaties samen tot een smakelijk geheel. Appelcider (most) en schnaps worden hier vaak zelfgemaakt, maar ook de wijnbouw is weer terug van weggeweest. Men moet hier echt eens proeven van de Karinthische kaasnoedels, reindling, zalm, spek uit het Gailtal en dennenappel-schnapps.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.