Skip to navigation Skip to main content

De meest unieke logeeradressen in Frankrijk

53964 - De meest unieke logeeradressen in Frankrijk (2)
© Isère Tourisme, Images et Reves

Voor veel mensen die op skivakantie gaan in Frankrijk, is leuk en mooi overnachten net zo belangrijk als lekker skiën. En aangezien het toch vakantie is, mag het best een beetje luxe, comfortabel en stijlvol zijn! Daarom delen we in dit blog een aantal unieke logeeradressen in Frankrijk, die allemaal in de prachtige Isère liggen. In deze unieke regio liggen veel authentieke plaatsjes die ideaal zijn voor een skivakantie en ook zijn er ontzettend veel mooie accommodaties te vinden die we met jullie moeten delen. Zo kun je bijvoorbeeld in een boomhut slapen en wakker worden met de meest prachtige uitzichten die er bestaan. De logeeradressen die we hier met jullie delen, maken je skivakantie in Frankrijk gegarandeerd gedenkwaardig!

Wintersport in de Isère in Frankrijk

Skiresorts in de Isère zijn, in tegenstelling tot veel andere Franse wintersportbestemmingen, erg karakteristiek en staan vol van authenticiteit. Zo vind je in de Isère houten chalets, rustieke vakantiehuizen die tegen berghellingen zijn aangebouwd en vele andere fijne accommodaties voor een aangenaam verblijf. Hiermee heeft de Isère ervoor gezorgd dat ze als een van de mooiste Franse skiregio’s op de kaart staan. Er zijn in totaal 22 bestemmingen in de Franse Isère waar je kunt verblijven, die aansluiten op prachtige skiresorts waar je kunt genieten van honderden kilometers aan pistes, zoals L'Alpe d'Huez en Les Deux Alpes. In de dorpjes van dit Franse departement liggen veel verschillende accommodaties, met daartussen een aantal ontzettend bijzondere logeeradressen. Deze kunnen we niet voor onszelf houden en zijn een ontzettende aanrader voor een skivakantie is Frankrijk. Waar wil jij overnachten tijdens je volgende skivakantie?

Alles over een wintersport in de Isère
53964 -  (12)
© Isère Tourisme

1. Overnacht in een boomhut

Heel veel specialer dan dit wordt het waarschijnlijk niet. Saint-Pierre biedt twee locaties met boomhutten waar je midden in de natuur kunt overnachten en in de besneeuwde bergwereld wakker kunt worden. ’s Avonds kun je genieten van een romantische zonsondergang en een prachtige fonkelende sterrenzee, want de boomhutten staan midden in het rustige natuurpark van de Chartreuse. Als je wakker wordt kun je gelijk de ski’s aanklikken en genieten in het dromerige skigebied van Cœur de Chartreuse. In de hut 'Cabane La Bordée' kun je met maximaal vier personen overnachten, en in hut 'Cabane La Trafolle' met maximaal zes. De boomhutten beschikken over alles wat je nodig hebt tijdens een skivakantie. Ook zijn ze luxe ingericht en beschikken ze zelfs over een raclette-grill.

Bekijk alle bijzondere accommodaties in de Isère
53964 -  (13)
© Isère Tourisme, D. Boudin

2. Duurzaam verblijven in Villard-de-Lans

Ben je op zoek naar een fijn hotel of een appartement? In 4-sterren Hôtel Le Val Lachard maakt dat niet uit, want je kunt de kamers omtoveren tot appartement. En dat is vrij bijzonder, helemaal omdat duurzaamheid hier erg hoog in het vaandel staat. Vroeger was het een boerderij, maar tegenwoordig is het een energiezuinige en luxueuze accommodatie midden in de frisse berglucht van het natuurpark Vecors. En of je hier altijd frisse berglucht hebt, want het hotel wordt constant geventileerd. Dit unieke systeem draagt bij aan de gezondheid, waardoor je na je skivakantie terugkomt alsof je herboren bent. De locatie van Hôtel Le Val Lachard is ontzettend idyllisch te noemen, vlak bij het skigebied van Villard-de-Lans / Corrençon-en-Vercors.

3. Les Chalets de Pré Genty in Oz-en-Oisans

De chalets van Pré Genty zijn een ontzettende aanrader in het sfeervolle Oz-en-Oisans. Hier kun je zowel terecht voor een romantische trip met zijn tweeën, als voor een gezellige vakantie met vrienden of je familie uiteraard. De acht ruime chalets beschikken over een sauna, jacuzzi en/of een hammam, heerlijk om even echt te ontspannen. De chalets bevinden zich op een erg fijne locatie tussen het dorp en het skigebied. Vanuit je accommodatie heb je bovendien een prachtig uitzicht op het Belledonne massief. De chalets zijn luxe en stijlvol ingericht, ondanks dat ze ontzettend ruim zijn (sommige wel 375 m²). Een heerlijke plek voor een skivakantie in de Franse Isère dus!

53964 -  (14)
© Isère Tourisme, Images et Reves

4. Stijlvol genieten in Villard-Reculas

Tijdens een overnachting in de appartementen van Chalet l'Ardoisière in Villard-Reculas kijk je je ogen uit op een prachtig winters plaatsje. Vanwege de mooie ligging, elegante inrichting en fijne voorzieningen behoren deze appartementen zeker tot unieke logeeradressen in de Franse Alpen. De chalets zijn ontzettend ruim, en er is plek voor 8 tot 12 personen. Deze locatie is voor zowel volwassenen als kinderen perfect. De kids kunnen namelijk spelen in de speelruimte en volwassenen kunnen heerlijk ontspannen in de sauna en hammam. De appartementen zijn trendy en strak aangekleed, maar toch is de sfeer er uniek. Het is namelijk ontzettend gezellig, en je kunt ook nog eens genieten van uitzichten op de prachtige omliggende besneeuwde wereld. Ook kun je vanuit de chalets binnen een paar seconden op de 250 km aan pistes van L’Alpe d’Huez Grand Domaine staan.

53964 -  (15)
© Isère Tourisme

5. Chalet Auris: een natuurhuisje in Auris-en-Oisans

Ook de vijfde accommodatie is een bijzondere en bovendien met een rustige ligging. Chalet Auris, ook wel natuurhuisje genoemd, ligt midden in het dorp maar ondanks dat beschikt het over een serene ligging. Vroeger was het een oude graanschuur, maar inmiddels is het een ruime accommodatie waar je met wel 20 man kunt verblijven. In het chalet geniet je van een uitstekende hotelservice. De vier slaapkamers beschikken allemaal over een eigen badkamer. En als je met een grote groep komt, heb je nog vier extra slaapkamers tot je beschikking. In de ochtend kun je tijdens het ontbijt genieten van ontzettend veel mogelijkheden. Heb je vandaag zin in een verse baguette of worden het toch pannenkoeken? In de middag kun je heerlijke snacks halen en 's avonds wordt er uitgebreid voor je gekookt. Dat wordt volledig genieten dus!

6. Heerlijke rust in een berghut

Réfuge de la Boire ligt op 1900 meter in het massief van Oissans. En tijdens je verblijf hier zul je waarschijnlijk geen genoeg krijgen van het prachtige uitzicht op de ongerepte omgeving. Het alpenchalet is het enige chalet is de vallei en dit betekent dat je in elk geval aan rust en ruimte geen gebrek hebt. In het knusse chalet is in totaal plek voor zes personen. Er zijn drie slaapkamers en er is alles wat je nodig hebt voor een fijne skivakantie. Een bijzondere bonus aan dit chalet is dat de eigenaar een berggids is. Het chalet is dus al uniek, maar in de winter kun je het alleen bereiken met sneeuwschoenen of een toerskitocht om het nog iets unieker te maken.

53964 -  (16)

7. Comfort en stijl in Vaujany

In 2020 is in Vaujany een ontzettend knus en stijlvol viersterrenhotel geopend. Hotel le V is absoluut een uniek logeeradres in de Isère. Culinair genieten staat hoog aangeschreven in het eigen restaurant met gastronomische keuken en de sfeer is uniek. Lifestyle, warmte en comfort komen allemaal samen in hotel le V. Ook kun je heerlijk ontspannen in het hotel. In wellness Spa Pure Altitute kun je genieten van de sauna of de hammam, of helemaal tot rust komen in een van de twee massagecabines. En ben je misschien iets meer op zoek naar wat actie, neem dan een duik in het bijbehorende zwembad. Het hotel bestaat uit 21 kamers en 4 suites. Na een geslaagde dag op de pistes van skigebied L’Alpe d’Huez kun je bijkomen in de loungebar.

53964 -  (17)


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Isère Tourisme.

3236 - Winter - Bob

Over Bob

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.