Skip to navigation Skip to main content
53785 - Fijne skiresorts in Frankrijk: 7 tips (2)
© Les 2 Alpes, Luka Leroy

Als je denkt dat je wel aardig in Frankrijk kunt skiën, ken je waarschijnlijk de schitterende skivakantieregio Isère nog niet. Dit Franse ski-mekka bestaat 3 natuurparken en 22 skiresorts die omgeven worden door prachtige ongerepte natuur. Honderden pistekilometers, erg veel sneeuw, karakteristieke accommodaties op de berg en ongeschonden gebieden, dat zijn de belangrijkste kenmerken van deze regio. Nog op zoek naar inspiratie voor een skivakantie? Lees dan deze 7 tips eens, die stuk voor stuk schitterende skiresorts in Frankrijk uitlichten die allemaal in de Franse Isère liggen.

Skivakantie in de Franse Isère

Isère is een erg speciale regio voor een skivakantie in Frankrijk. Je vindt niet alleen heel veel mooie skiresorts, maar ook de omgeving is hier prachtig. Zo liggen de drie natuurparken Nationaal Park Ecrins, de regionale natuurparkenparken Vercors en Charteuse in de Isère. Dat betekent dus dat je afdaalt in de prachtige natuur. Torenhoge bergtoppen tot ruim 3600 meter, grote sneeuwzekerheid, rust en naaldbossen zijn andere karakteristieke eigenschappen van de regio. In totaal vind je 22 bestemmingen in het gebied, die stuk voor stuk hun eigen kenmerken hebben en prachtig zijn. In welke van deze schitterende skiresorts je echt een keer je skivakantie door wil brengen? Dit zijn een paar bijzondere skivakantiettips in de Isère.

Bekijk alle skiresorts in de Isère

De fijne resorts in de bergstreek Oisans:

1. Les 2 Alpes

Een prachtig skiresort gelegen in de Isère is Les 2 Alpes, een gevarieerd gebied met 200 km aan pistes. Les 2 Alpes staat vooral bekend vanwege de enorme sneeuwzekerheid. Dankzij de gletsjer die op 3600 meter hoogte ligt, is het skiseizoen hier bijzonder lang. Daarnaast staat Les 2 Alpes bekend als walhalla voor fanatieke wintersporters. Er zijn namelijk ontzettend veel uitdagingen te vinden op de pistes. En uitdaging vind je gegarandeerd in het gigantische snowpark. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook een authentiek centrum vinden. De schilderachtige plaatsjes Mont de Lans en Venosc zijn vanwege de warme sfeer en romantische uitstraling ook zeker het ontdekken waard.

53785 -  (14)
© Les 2 Alpes, Belvédère des Ecins, Luka

2. Alpe d'Huez

L'Alpe d'Huez is niet alleen bekend als skivakantie, maar is ook buiten het seizoen een geliefde bestemming in Isère. En niet voor niets! Het skigebied van L'Alpe d'Huez Grand Domaine is ook wel bekend als ’Île au Soleil', en deze naam dankt de plaats aan de ruim 300 zonnige dagen per jaar. En dat gaat in elk geval niet ten koste van de sneeuw, want omdat het skigebied tot een hoogte van wel 3330 meter hoog reikt met de Pic Blanc, ligt er altijd genoeg sneeuw. Ook zijn er genoeg pistekilometers, namelijk maar liefst 250 km. Voor de echte kilometervreters is de langste afdaling ter wereld een goede tip. De Sarenne is maar liefst 16 km lang! Ook na het skiën valt er genoeg te doen. IJsgrot La Grotte de Glace is een echte aanrader, hier kun je prachtige sculpturen bewonderen. Maar ook kun je een huskytocht doen, het landschap ontdekken of een ritje in het reuzenrad maken.

53785 -  (15)
© Alpe d'Huez Tourisme, Lionel Royet

3. Oz-en-Oisans

Veel resorts in de Isère zijn karakteristiek en pittoresk, in tegenstelling tot veel skiplaatsen in Frankrijk.Oz-en-Oisans is hier een heel goed voorbeeld van. Op straat staan veel houten en stenen chalets die verschuild zijn tussen naaldbomen en de autovrije straten. Het is een kleinschalig plaatsje en de faciliteiten zijn op loopafstand. Een ander voordeel is dat je vanuit het fijne plaatsje direct toegang hebt tot het eigen skigebied dat uit 53 km aan pistes bestaat. Ook kun je snel naar het grote L'Alpe d'Huez Grand Domaine. Zo is het een echte ski-in ski-out locatie.

53785 -  (16)
© Images Reves

4. Vaujany

Het skiresort Vaujany ligt ook in de bergen van Oisans, in het mooie plaatsje Vaujany. Samen met Oz-en-Oisans deelt het het skigebied van 53 km aan pistes. Als je op zoek bent naar meer kilometers kun je terecht in de directe lift naar naar Alpe d'Huez Grand Domaine. Als je na een drukke skidag uitgeskied bent, kun je nog erg veel doen in het dorpje. Denk aan zwemmen, curlen, schaatsen of een middagje volledige ontspanning de spa. Het bijbehorende dorpscentrum is op een bijzondere manier tegen de berghelling aangebouwd, en bestaat uit authentieke en moderne elementen.

53785 -  (17)
© Vaujany

Belledonne

Twee schitterende skiresorts in Frankrijk die in het Belledonne-massief liggen:

5. Chamrousse

Een van schitterende skiresorts in Frankrijk die je absoluut eens gezien moet hebben is Chamrousse. Deze bestemming ligt dicht bij de Grenoble. De hoofdstad van Isère, Chamrousse, staat bekend als familievriendelijk, ongerept en authentiek, en was zelfs een van de eerste plaatsen waar je in Frankrijk kon skiën. Je kunt uiteraard genieten van de 90 km aan afdalingen, maar er zijn ook een hoop andere unieke activiteiten te doen. Hoogtepunten van een skivakantie zijn onder andere fatbiken door het prachtige landschap, dineren of overnachten in een iglo en sneeuwscooterrijden. Kortom, er is erg veel te doen!

53785 -  (18)
© Aeolus

6. Les 7 Laux

Van Les 7 Laux kun je gerust zeggen dat het een nog onontdekte parel is in de Franse Isère. En dit is best zonde te noemen, aangezien het een schitterend gebied is waar je heerlijk kunt skiën, maar ook buiten de piste kun je er ontzettend veel doen. Het gebied telt in totaal zo’n 120 km aan pistes en 22 moderne liften. Het skigebied ligt op een prachtige locatie tussen de steden Grenoble en Chambéry, uitgestrekt over het Belledonne-massief. Een uniek activiteit hier is het ‘disco-skiën’, en dit moet je een keer gedaan hebben. Deze activiteit doe je in de avonduren, en dan wordt er geskied op de beats van een DJ, bij flikkerende discolichten.

53785 -  (19)
© OT Les 7 Laux

Vercors

Op het Franse bergplateau Vercors:

7. Villard-de-Lans/Corrençon-en-Vercors

Midden in de waanzinnige natuur van het regionale natuurpark Vercors, vind je het skiresort Villard-de-Lans. Deze Franse skivakantiebestemming is met de skibus verbonden met skigebied espace Villard-Correncon. Hier ligt zo’ 125 km aan pistes waar je heerlijk op kunt skiën. Ook is het een prachtig gebied voor langlaufen, want je zit midden in een prachtige natuuromgeving. Er ligt in totaal voor 155 km aan loipes, waarmee je het landschap op een leuke en actieve manier ontdekt. Ook kan je heerlijk uiteten gaan in dit gebied. In Villard-de-Lans en het nabijgelegen plaatsje Correnconen-Vercors vind je een gemoedelijke ambiance en veel culinaire restaurants.

53785 -  (20)
© Villard-de-Lans


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Isère Toerisme.

3236 - Winter - Bob

Over Bob

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.