13 januari 2021 door Wendy in Recepten

Je hebt deze voormiddag heerlijk geskied en het is tijd om de batterijen terug op te laden. Je klikt je ski’s uit en stapt binnen in het bergrestaurant op de piste. De geur van heerlijke bergkost doet je meteen watertanden, maar zo veel keuze! Je weet niet wat te kiezen. Ga je vandaag voor een Wiener Schnitzel of toch voor Tiroler Gröstl? Of heb je meer zin in een zoete hap en kies je voor Kaiserschmarrn? Of misschien hou je dat voor deze namiddag? Gelukkig ben je hier nog enkele dagen en kan je morgen weer iets anders proeven. Heb je toch niet de kans gehad om al dat lekkers te proberen, dan kan je de klassiekers natuurlijk ook eens thuis klaarmaken. In deze blog ontdek je het recept van 5 traditionele gerechten op de piste.

De lekkerste wintergerechten

Speciaal voor alle lekkerbekken die net als wij gek zijn op de typische bergkost op de piste, zetten we in deze blog de grootste klassiekers op een rijtje. Want ook thuis kun je genieten van een heerlijke Wiener Schnitzel, een groot bord Kaiserschmarrn of een verrukkelijke Tartiflette. Haal de bergsfeer in huis dankzij deze lekkere recepten. Typische gerechten die thuis (bijna) net zo lekker smaken als op de piste.

#1. Wiener Schnitzel

Als je denkt aan Oostenrijkse kost, dan denk je toch automatisch aan een heerlijke Wiener Schnitzel. Geef toe, een skivakantie zonder Wiener Schnitzel is als een skivakantie zonder sneeuw. Je kan toch onmogelijk naar huis vertrekken zonder van dit lekker stuk(je) vlees te hebben kunnen smullen, mit Pommes natuurlijk. Misschien is de Wiener Schnitzel wel hét ultieme wintersportgerecht. Vraag de slager naar een goed stuk vlees, dan haal je de smaken van Oostenrijk zo in huis.
Klik hier voor het Wiener Schnitzel recept >

Wienerschnitzel

#2. Tartiflette

Mmm, zo’n lekker geurig pannetje met aardappelen, kaas, spek en ui. Dan hebben we het natuurlijk over Tartiflette. Niets smaakt beter na een voormiddag skiën op de Franse pistes dan dit typische berggerecht. Deze klassieker wordt misschien nóg lekkerder in combinatie met een lekker wijntje en het zonnetje in je gezicht.
Klik hier voor het Tartiflette recept >

Tartiflette

#3. Tiroler Gröstl

Vroeger maakten de koks altijd te veel eten voor hun gasten. Van die restjes werd dan het avondeten voor het personeel gemaakt en zo ontstond Tiroler Gröstl. Vandaag wordt dit gerecht enorm gewaardeerd door wintersporters. Maar je kan het ook thuis eens proberen! Met aardappelen, ui, spek, eieren en kruiden tover je een heerlijke Tiroler Gröstl op tafel.
Klik hier voor het Tiroler Gröstl recept >

Tiroler Gröstl

#4. Kaiserschmarrn

Voor de zoetebekken is er natuurlijk maar één echt wintersportgerecht: Kaiserschmarrn. Deze dikke pannenkoeken in grove stukken worden bestrooid met bloemsuiker en vaak gecombineerd met appelmoes of “Zwetschenröster” (pruimencompote). Een voedzame klassieker die zeker niet in dit overzicht mag ontbreken. En je kan het ook heel eenvoudig zelf maken!
Klik hier voor het Kaiserschmarrn recept >

Kaiserschmarrn

#5. Apfelstrudel (met vanillesaus)

Mijn persoonlijke favoriet is en blijft de Apfelstrudel. Wanneer mijn buik rond een uur of 11 begint te rammelen en ik voorbij een berghut ski, kan ik niet anders dan er een bestellen. In elk (Oostenrijks) skigebied waar ik kom, houd ik een vergelijkend onderzoek om de beste Strudel van het skigebied te vinden. Ook thuis heb ik al verschillende pogingen ondernomen om dit traditionele gebakje van deeg, appel en rozijnen te maken. En natuurlijk hoort bij een goede Apfelstrudel ook een lekkere vanillesaus.
Klik hier voor het Apfelstrudel recept >

Apfelstrudel

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen