30 oktober 2012 door Sarah in 'Algemeen''

Gletsjerskiën

Het zomerseizoen is definitief voorbij, maar het winterseizoen is er ook nog niet. Wat spoken we uit met de herfst? Na de opties die we voor de zomer onder de loep namen, kan er nog 1 extra bekeken worden. Welke mogelijkheden hebben de die-hards in het wintersporten tijdens de herfstperiode? We zoeken het dicht bij huis, we gaan naar de toppen met de eeuwige sneeuw: de gletsjers in de Europese bergen.

Vroege vogels

Binnenkort zijn er talrijke openingsweekends van bekende skigebieden. De meeste Alpenstadjes zijn op dit moment nog in volle voorbereiding voor het seizoen, geprepareerde pistes horen spijtig genoeg nog niet tot het aanbod. De vroege vogels vinden er zeker wel iets op!

Herfstski

En die vroege vogels weten hoogstwaarschijnlijk ook al, dat men ook kan wintersporten in de zomer en herfst helemaal niet zo ver van hier - ja in Europa - op onze eeuwige sneeuw, de gletsjers. We vinden deze gletsjers terug in Tirol, de Italiaanse Dolomieten, het Zwitserse Graubünden, de Franse Alpen en zelfs Noorwegen.

Herfstski

In de herfst kun je soms boven skiën en beneden wandelen

Wat is er anders?

De inleiding verklapte het al, we moeten het zoeken op een hoger niveau, de gletsjerskigebieden liggen op een hoogte van circa 2500-3500m. Zo hoog is de lucht stukken ijler dan in het dal en bijgevolg wordt elke beweging op grote hoogte een stuk vermoeiender. Als je eraan begint om de gletsjers af te dalen, zorg er maar voor dat je conditie op peil is.

Wat is hetzelfde?

Op grote hoogte moeten we ook aan onze huid denken. Zonnecrème is van groot belang, de zon kan je nogal snel zo rood als een tomaat maken. We zijn in de bergen, het weer kan elk moment omslaan. Wees erop voorbereid. Water- en winddichte skikledij blijft nog altijd noodzakelijk.

Gletsjerskiën

Gletsjer skiën op de Pitztalet gletsjer

Waarheen?

In Oostenrijk liggen de bekendste gletsjers in het Sölden-Hochsölden-Vent, het Pitztal, Kaprun, Stubaital en in het Ski Zillertal 3000. In Italië kan er al geskied worden in het Schnalstal en Breuil-Cervinia. Breuil-Cervinia deelt de gletsjer met het Zwitserse Zermatt. In Frankrijk kan er al geskied worden in Tignes en Les Deux Alpes.

Ik kan alleszins al uitkijken naar een voorproefje, wie nog?

Laat een reactie achter

De eerste keer skiën vergeet Sarah nooit meer. Na haar opleiding lichamelijke opvoeding bracht ze enkele seizoenen door als skileraar in het Zwitserse St. Moritz. Inmiddels is ze terug in België, maar de passie voor skiën is er nog steeds.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen