Skip to navigation Skip to main content

5 redenen voor een wintersport naar Jasper (Canada)

#1. Het was nog nooit zó voordelig

Om de prijs hoef je het zeker niet te laten! Een wintersport naar Canada is nog nooit zo voordelig geweest. Op www.sneeuwzekerdeals.be staan diverse aanbiedingen en boek je al vanaf € 1049,- p.p. incl. retourvlucht met KLM, 7 hotelovernachtingen, 6-daagse skipas en transfer. Ook mag je gratis je eigen ski's of snowboard meenemen. In 8,5 uur vlieg je vanuit Amsterdam naar Edmonton in Canada. Hier dien je nog 3,5 uur af te leggen richting de eindbestemming in Jasper National Park. Een prachtige rit die je niet snel zal vergeten!

Dit uitzicht moet je een keer met eigen ogen hebben gezien! (Foto: © Marmot Basin)

#2. De beroemde ‘powder snow’

Over de sneeuw hoef je je geen enkele zorgen te maken. In skigebied Marmot Basin valt iedere winter meer dan 400 centimeter sneeuw. Daarnaast is de sneeuw ook nog van een ongekende kwaliteit. Hier vind je de beroemde ‘powder snow’, die altijd poederig en droog blijft, omdat er geen neerslag op valt. Freeriders vinden hier altijd ongerepte sneeuwvelden en van ijsplaten of slush is geen sprake.

#3. Rust en een relaxte sfeer

Jasper ligt middenin de adembenemende Rocky Mountains en er hangt een relaxte sfeer in het dorp. Het authentieke dorp is niet al te groot en voelt hierdoor iets gemoedelijker aan dan bijvoorbeeld Banff. Drukte op de piste is hier ook niet aan de orde. In Marmot Basin staan vrijwel nooit rijen bij de lift en je kunt er in alle rust je bochten draaien. Het skigebied beslaat een oppervlakte van maar liefst 696 hectare en beschikt over 91 verschillende pistes.

Jasper is een relaxte bestemming en er hangt een gemoedelijke sfeer (Foto: © Travel Alberta / Mike Seehagel)

#4. De natuur van Jasper National Park

Jasper ligt te midden van de natuur van Jasper National Park. Tijdens je wintersport in deze omgeving kun je je verheugen op prachtige (bevroren) meren, de gigantische bergen van de Rocky Mountains, ontelbaar veel bomen en wilde dieren. Het Jasper National Park staat te boek als één van de mooiste nationale parken in Canada.

#5. Tal van toffe winteractiviteiten

Rond Jasper vallen nog tal van andere avontuurlijke winteractiviteiten te beleven. Zo kun je op een fatbike door de ongerepte natuur fietsen of ijsklimmen op een bevroren waterval in de Maligne Canyon. Ook een tocht naar Abraham Lake is een echte aanrader. De toer bestaat uit een helikoptervlucht en een sneeuwschoenwandeling. Dit meer is zo bijzonder vanwege het feit dat er bij de bevriezing talloze bubbels in het ijs ontstaan. Edmonton is hip, hot and happening én de festivalstad van Canada. Bezoek een ijshockeywedstrijd van de Edmonton Oilers of ga naar het Royal Alberta Museum.

Op wintersport naar Jasper (Canada)? Via SneeuwzekerDeals.be boek je al vanaf € 1049,- p.p.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.