15 juli 2018 door Thijs in 'Algemeen'' | 0 Reactie(s)

Skiester in de zomer op het gras

Heb jij ook zo’n moeite met het overbruggen van de lange zomer? Nu er niet langer sneeuw op de bergflanken ligt, moeten we alternatieve manieren verzinnen om onze hobby te kunnen uitoefenen. Je kunt natuurlijk naar een gletsjer gaan om te zomerskiën, maar er zijn ook andere activiteiten die bij wintersport in de buurt komen. Wij hebben 10 tips om de zomer te overleven voor je op een rijtje gezet. Ga bijvoorbeeld skiën in de skihal of op het water, bekijk een wintersportfilm met vrienden of maak kennis met downhillen op een mountainbike. Voor je het weet is de zomer weer voorbij en begint het weer te sneeuwen!

#1. Skiën in de indoor skihal

De makkelijkste manier om je wintersporthonger te stillen, is door naar een indoor skihal in België of Nederland te gaan. Zo krijg je toch het gevoel van sneeuw en kou, maar hoef je niet helemaal naar een gletsjer in de Alpen. Terwijl buiten het zonnetje volop schijnt, ski jij naar beneden over de indoor skipiste.

#2. Waterskiën

Waarom wissel je de sneeuw niet een keer in voor water? Waterskiën of wakeboarden is een geweldige ervaring en moet je een keer meegemaakt hebben. In het begin is het best lastig om je balans te bewaren, maar je zal zien dat je snel progressie maakt.

Twee wakeboarders

(Foto: © Pxhere)

#3. Zomerskiën op een gletsjer

Wie echt de Vlaamse zomer wil ontvluchten en een hekel heeft aan zomervakantie, moet richting een gletsjer in de Alpen. Er zijn tal van skigebieden die in de zomer zijn geopend en waar je vrijwel het hele jaar kunt skiën. Ga bijvoorbeeld naar de Hintertuxer Gletscher, Les Deux Alpes, Stilfser Joch of Zermatt.

#4. Wintersportfilms kijken

Toe aan verkoeling? Ga lekker een wintersportfilm kijken! Er zijn tal van spectaculaire ski- en snowboardfilms die je even mee terug nemen naar de winter. Geniet van heerlijke beelden met poedersneeuw, stunts en freeride-afdalingen.

#5. Downhillen op een mountainbike

Waar skiërs zich in de winter naar beneden storten, doen downhill mountainbikers dat in de zomer. Wie zich aan deze zomeractiviteit wil wagen, moet niet bang zijn en wel van een beetje snelheid houden. Naar verloop van tijd zal je zien dat je steeds meer zelfvertrouwen krijgt op de fiets en dat je de afdalingen sneller kunt afleggen.

#6. Skiën op gras of in het zand

Je hebt helemaal geen sneeuw nodig om te skiën! Ook op gras of zand kun je de ski’s onderklikken. Wie over de groene Alpenweiden wil afdalen heeft speciale grasski’s nodig. Op diverse plekken in de Alpen wordt deze activiteit aangeboden. Zandskiën kun je zelf gaan proberen in de Belgische duinen, voor langere afdalingen ben je aangewezen op duinen die je vindt in de woestijn.

#7. SneeuwFit blijven voor volgend seizoen

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereiding op je volgende wintersport. Begin alvast met het trainen van je lichaam om straks in de Alpen niet weer overal spierpijn te hebben. Ook kun je alvast aan je conditie gaan werken om die lange skidagen beter vol te houden.

Meisje doet sneeuwfit oefening

#8. Organiseer een après-ski feest

Voor après-ski is het nooit te warm. Ook tijdens de zomer smaakt een halve liter witbier prima en kun je DJ Ötzi gewoon uit de speakers laten knallen. Nodig al je wintersportvrienden uit om nog eens terug te blikken op afgelopen winter en om nieuwe avonturen te plannen.

#9. Ga naar het Oktoberfest

Van 22 september tot 7 oktober 2018 vindt in München het Oktoberfest plaats. Hét ideale moment om te vieren dat de zomer er vrijwel op zit en dat de winter in aantocht is. Er heerst hier een echt wintersportsfeertje en iedereen moet hier gewoon een keer geweest zijn.

#10. Blijf Snowplaza bezoeken

Wie op de hoogte wil blijven van het laatste wintersportnieuws uit de Alpen, moet tijdens de zomer ook Snowplaza bezoeken. Doe inspiratie op voor je volgende wintersport, houd het weer in de gaten om te zien of het alweer gaat sneeuwen en bekijk de webcams in de Alpen.

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen