7 februari 2018 door Joris in 'Algemeen'' | 0 Reactie(s)

Boarder

Snowboarden, de coolste sport die je in de sneeuw kunt beoefenen! Al jarenlang is er een soort van onderlinge strijd tussen de skiërs en snowboarders. Dus laat ik er maar eens een schepje bovenop gooien in deze discussie: snowboarden is veel beter! Snowboarden is ten eerste veel stoerder en uitdagender om te doen. Vorige week verscheen er een artikel over waarom skiën beter is dan snowboarden. Laat ik het daar nou totaal niet mee eens zijn! Snowboarden is gewoon beter! Moet ik het écht uitleggen? Hier zijn zeven redenen waarom het leuker is dan skiën.

#1. Waar dienen die skistokken nou voor?

Als snowboarder heb je je handen vrij! Je hoeft niet van die belachelijke skistokken bij je te dragen (kan iemand mij trouwens vertellen waar die dingen nuttig voor zijn?). In de skilift heb je ook nooit eens je handen vrij als skiër, terwijl wij snowboarders geen zorgen hebben dat we iets uit laten vallen.

Snowboarder

#2. Je kunt makkelijker met een snowboard sjouwen

Je pakt je snowboard tussen de bindingen en met alle gemak wandel jij van hot naar her. En dat terwijl je als skiërs met twee zware, lange latten moet klungelen, en je ook nog je stokken mee moet nemen. Daarnaast lopen skiërs op loodzware, oncomfortabele skischoenen. Daar hebben wij boarders ook geen last van.

Snowboard

#3. De snowboardschoen is ontzettend comfortabel

De skiërs hebben een moment waarbij ze even in de zevende hemel verkeren wanneer ze hun skischoenen uitdoen. Wij snowboarders hebben dat vrijwel altijd! Die snowboardschoenen zitten als pantoffels. ’s Morgens zie je de skiërs met alle moeite in hun schoenen komen, en ’s middags er weer uit. Bij snowboarders gaat dat een stuk eenvoudiger!

Snowboardschoen

#4. Snowboarden ziet er stoerder uit

Snowboarder is op alle fronten gewoon veel stoerder dan skiën. De kleding is vetter en comfortabeler en het ziet er gewoon cooler uit dan iemand op twee latten. Snowboarden is voor ‘the cooler guys’!

via GIPHY

#5. Snowboarden is moeilijker om te leren

Het snowboarden duurt misschien wat langer om te leren, maar ieder simpel figuur kan skiën. Wanneer je een pizzapuntje kunt maken op de piste, kun je in principe skiën. Stabiel naar beneden komen op een snowboard, daar moet je iets meer voor oefenen!

via GIPHY

#6. Rustpauze!

Als snowboarder kun je even zorgeloos neerploffen op de piste, dat kan een skiër niet! Even chillen met je boardermaatjes. Je neemt een slokje drinken of een tussendoortje, heerlijk. Als we klaar zijn om verder te gaan komen we eenvoudig overeind en zetten onze tocht voort.

Snowboard view

#7. Je raakt je snowboard niet kwijt bij een val

Heb je wel eens een skiër goed op zijn plaat zien gaan? Vaak raakt de ski dan los en moet er meters naar boven gesjouwd worden om de lat terug te krijgen. En dan hebben we het nog niet eens over het weer aankrijgen gehad. Als snowboarder heb je daar nooit last van!

via GIPHY

Ben jij het met mij eens of ben je toch benieuwd waarom skiën beter is? Lees dan dit blog!

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen