Skip to navigation Skip to main content

Top 15 après-ski bars van Oostenrijk

Alleen al voor de gezellige après-ski zou je een skivakantie naar Oostenrijk overwegen. Er zijn tal van après-ski bestemmingen waar iedere avond wel iets te beleven valt. Sneeuwzekerheid, het aantal pistekilometers en activiteiten buiten de piste zijn mooi meegenomen, après-ski komt op de eerste plaats! Per bestemming is de après-ski verschillend. Zo kun je je onder dompelen in die typische Oostenrijkse après-ski of juist voor een skidorp kiezen waar je ook ’s avonds goed uit kunt gaan. Waar je ook voor kiest, in de 15 onderstaande après-ski bars in Oostenrijk is het iedere dag feest.

#1. Hofstadl – Flachau

De Hofstadl in Flachau ligt onderaan de Hermann Maier FIS Worldcup afdaling en is van een kleine berghut uitgegroeid tot een après-ski paleis. Hier kun je je verheugen op de meest gezellige après-ski! Nummers van nu worden afgewisseld met de klassieke après-ski hits. Bier en wijn kun je hier ook bestellen per liter en als je na afloop niet meer met de trap naar beneden kunt, pak je gewoon de glijbaan!

#2. Hinterhag Alm – Saalbach

De Hinterhag Alm in Saalbach ligt direct aan de Kohlmais-dalafdaling en is een authentieke houten hut. Iedere dag is er livemuziek en zorg er in ieder geval voor dat je om 17.00 uur binnen bent. Dan begint de ‘Herzeltanz’, waarbij de harten neerdwarrelen op de bezoekers. Met een warm gevoel in je hart, en of dat door de alcohol komt laten we in het midden, verlaat je na afloop de Hinterhag Alm.

#3. Mooserwirt – St. Anton am Arlberg

De Mooserwirt ligt direct aan de piste en is een van de meest bekende après-ski bars van Oostenrijk. Aan het eind van de middag hoef je alleen maar op de muziek af te gaan om deze plek te vinden. De après-ski vindt voornamelijk buiten plaats en voldoet aan al je verwachtingen. Houd er wel rekening mee dat je na afloop nog je ski’s terug moet vinden en naar beneden moet richting St. Anton am Arlberg. Hilarische taferelen gegarandeerd.

#4. Hexenalm - Fiss

Zeg je après-ski in Fiss, dan zeg je de Hexenalm! Wanneer je ’s middags van de Schönjoch afdaalt, zie je beneden de mensenmassa al hossen op het houten terras. Van vroeg in de middag tot vroeg in de avond (19:00 uur) is het hier oergezellig! De Hexenalm is een traditonele bar waar iedereen zich thuisvoelt. Jong en oud maakt er, onder begeleiding van met name Duitstalige après-ski hits, een gezellige middag van! Naast de bar bevindt zich een grote speeltuin met trampolines en glijbanen, dus de kinderen kunnen ook gewoon mee!

#5. Edelweissalm - Obertauern

De Edelweissalm ligt op een hoogte van 1850 meter en is dé plek voor après-ski aan de piste in Obertauern. De opvallende skihut is prachtig vormgegeven en een ideale plek om je skidag af te sluiten. Huis-dj C-MON weet hoe hij het publiek moet opzwepen en obers lopen af en aan met bier. Mocht het weer het niet toelaten om op het terras te feesten, dan verplaatst de gezelligheid zich gewoon naar binnen.

#6. Goaßstall – Hinterglemm

Hinterglemm is al jaren een van de après-ski bestemmingen bij uitstek. De Goaßtal was vroeger een geitenstal, maar is daarna getransformeerd tot après-ski tempel. Vanaf de piste hoor je de hits al uit de speakers schallen. Après-ski tussen de geiten, bij de Goaßtal in Hinterglemm is het heel gewoon.

#7. Trofana Alm – Ischgl

Aan après-ski bars geen gebrek in het bruisende Ischgl. Een van de populairste plekken is de Trofana Alm. Je wordt hartelijk verwelkomd door de grote beer boven de ingang en vervolgens kan het feest beginnen. Deze traditionele bar bestaat uit twee verdiepingen en staat garant voor de nodige gezelligheid. Jong en oud staat hier probleemloos door elkaar en maakt iedere avond weer onvergetelijk.

#8. Hohenhaus Tenne – Schladming

De Hohenhaus Tenne in Schladming behoort tot de grotere après-ski bars van Oostenrijk. Ook op het gebied van gezelligheid is de bar groots! De Tenne ligt onderaan de Planai in Schladming en biedt de traditionele Oostenrijkse après-ski. De bar bestaat uit meerdere verdiepingen en heeft een grote dansvloer. Hohenhaus Tenne stelt je nooit teleur.

#9. Dampfkessel - Flachau

Niet alleen de Hofstadl in Flachau is populair, dit geldt zeker ook voor de Dampfkessel. Deze bar ligt direct naast het dalstation van de Space Jet 1 in Flachau en staat iedere dag afgeladen. Mocht het weer onverhoopt te wensen overlaten dan kunnen de parasols gesloten worden en is het terras plotsklaps overdekt. Er zijn regelmatig liveoptredens in de Dampfkessel en de après-ski duurt tot een uur of 9.

#10. Ice Bar – Mayrhofen

De Ice Bar en Mayrhofen zijn de perfecte combinatie. De kroeg ligt onderaan de Penkenbahn en is al jaren een après-ski hotspot. Grote blikvanger is de ijsbeer die boven die voordeur staat. Overigens kun je de ijsbeer ook tegenkomen tijdens de après-ski, de mascotte viert soms gewoon vrolijk mee met het feestende wintersportpubliek.

#11. Almrausch – Sölden

Sölden mag vanzelfsprekend niet in deze lijst ontbreken. De Almrausch ligt in de hoofdstraat van het dorp en biedt een gezellige mix van Nederlandstalige meezingers en internationale hits. Het staat hier al vroeg afgeladen vol en het feest gaat door tot 01:00 uur. Wil je nog niet naar huis? Aan de overzijde van de Almrausch ligt discotheek Fire&Ice.

#12. Schnaps Hans Alm-Bar - Zell am See

Weer of geen weer, bij de SchnapsHans Alm-Bar is het iedere dag feest! Tijdens je wintersport in Zell am See mag je deze plek niet missen. Wanneer de zon schijnt staat het terras al vroeg in de middag vol. De bekende Duitse hits worden gedraaid en vrienden voor het leven zijn binnen een mum van tijd gemaakt. Binnen zijn er twee verdiepingen waar gefeest kan worden, dus ook bij slecht weer zit je goed bij de Schnaps Hans Alm-Bar.

#13. Gruber Stadl – Obertauern

Obertauern is niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij après-ski. Toch hebben ze hier met de Gruber Stadl een zeer populaire après-ski bar. De après-ski heeft dat typische Oostenrijkse tintje en het is hier altijd druk. Happy hours, optredens en tal van andere evenementen zorgen dat het in de Gruber Stadl nooit saai wordt.

#14. Bauer´s Schi-Alm - Saalbach

Bauer´s Schi-Alm is zonder twijfel een van de populairste après-ski bars van Saalbach. Het is voor veel wintersporters het startpunt voor een avondje après-ski. Deze knusse berghut verandert in de namiddag in een après-ski schuur waar men met volle teugen van het leven geniet. Je hebt hier de keuze uit maar liefst vier bars: Kulimuuh-Barm Wurst-Himmel, Bauer’s Inferno en der Lichtung.

#15. Paznauner Taja – Ischgl

Met après-ski hoor je op de berg te beginnen, en in Ischgl is de Paznauner Taja daar de ideale locatie voor. De dj heeft z’n eigen plekje in een klein hokje dat boven het publiek uittorent. Onder begeleiding van de juiste beats zit de stemming er al gauw in en maakt iedereen er een gezellige middag van. Om 16:00 uur is het tijd om je ski’s weer op te zoeken en af te dalen richting Ischgl. Daar gaat het feest vervolgens vrolijk verder.

Wat is jouw favoriete après-ski bar? Of mis je er nog een in deze lijst? Laat een reactie achter!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.