Skip to navigation Skip to main content
Kinderen (1)
© Spalder Media Group

Skikleding voor kinderen: kooptips en meer

Goede skikleding voor kinderen kan het verschil betekenen tussen wel of geen plezier op de piste. Wanneer kinderen het koud krijgen of nat worden is het snel gedaan met de wil om te leren skiën. Skikleding voor kinderen bestaat uit een goed skipak in combinatie met de juiste onderkleding. Onderschat ook het belang van goede skisokken niet en investeer in (meerdere) handschoenen. Bereid je voor op diverse omstandigheden en zorg dat de kinderen met de juiste kleding de sneeuw ingaan.

Skikleding voor een kind? Begin met warm thermo ondergoed. Tijdens skiles zullen de kids zich flink in het zweet werken en thermokleding is in staat dit door te voeren naar de volgende kledinglaag. Hierdoor houden ze een droge rug en koelen ze niet snel af. Het belang van een goed skipak of een goede ski jas en een goede skibroek spreekt voor zich. Zo blijft de sneeuw buiten en de warmte binnen. Een skipask heeft als voordeel dat sneeuw niet makkelijk kan binnendringen en extra warm is. Wanneer de kinderen al wat ouder zijn ligt de keuze voor een ski jas en een skibroek, die meer bewegingsvrijheid bieden, meer voor de hand. Alles over kinder skikleding vind je op deze pagina.

Ga direct naar:

1000046 -

Skikleding kind: skipak, ski jas, skibroek & thermo ondergoed

Goede kinder skikleding kan het verschil maken tussen een geslaagde of een minder geslaagde wintersport. Tijdens de (eerste jaren) skiles zullen ze geregeld vallen en je wilt absoluut niet dat ze nat worden of het koud krijgen. Ook wordt er tijdens de lunchpauze en na afloop van de dag veelvuldig in de sneeuw gespeeld. Het skipak of de ski jas in combinatie met een skibroek moet dus flink wat kunnen doorstaan. Een skipak voor kinderen heeft als voordeel dat er minder sneeuw binnen kan komen en dat dit als heerlijk warm wordt ervaren. Als skikleding voor de jongste kinderen wordt vaak voor een skipak of ski overall gekozen. Eenmaal wat ouder, en actiever op de ski’s, kiest men eerder voor een ski jas en skibroek voor kinderen. Makkelijker om mee naar de wc te gaan, meer bewegingsvrijheid en goed afzonderlijk van elkaar te drogen. Voor alle kinderen, jong en oud, is het dragen van skisokken en thermo ondergoed belangrijk.

Skipak kind

Een kinder skipak heeft als voordeel dat je in één keer de hele outfit hebt en dat wind en sneeuw minder snel kunnen binnendringen. Zo draagt je kind een comfortabel, warm skipak en kan er geen sneeuw bij de rug naar boven kruipen. In een ski overall voor kinderen kan eindeloos mee in de sneeuw gespeeld worden, want dankzij de sneeuwvangers dringt er ook bij de voeten geen sneeuw binnen. Wel is het belangrijk dat het skipak van een waterdichte, ademende stof gemaakt is. Kinderen die leren skiën of in de sneeuw spelen krijgen het snel warm en dit transpiratievocht moet wel makkelijk afgevoerd kunnen worden. Handige ritsen en goede materialen kunnen hiervoor zorgen. Skipakken zijn een uitstekende keus voor de jongste kinderen en baby’s.

Kinderen op wintersport

Skibroek kind

Een kinder skibroek moet voldoende bewegingsvrijheid bieden en wind- en waterdicht zijn. Een kwalitatieve kinder skibroek is tevens in staat om transpiratievocht af te voeren en vormt samen met een thermobroek of maillot de ideale combinatie. Niet alleen de technische eigenschappen zijn belangrijk, de pasvorm is dit minstens net zo. De kinder skibroek moet niet te wijd zijn en lang genoeg zijn om over de skischoenen te vallen. Koop kinder skikleding niet op de groei, maar kies alleen voor kledingstukken die goed passen. Na afloop van de wintersportdag direct de natte skibroek uittrekken en deze goed laten drogen. Tijdens het in de sneeuw spelen kun je eventueel gebruik maken van een (oudere) skibroek, die net wat minder goed pas. De prijzen voor een kinder skibroek lopen uiteen. Er zijn goedkope kinder skibroeken verkrijgbaar via supermarkten en warenhuizen, maar je kunt ook voor hoogwaardige kleding van een wintersportspeciaalzaak kiezen.

Kind met ski-jas op de piste

Ski jas kind

Een kinder ski jas is niet hetzelfde als een gewone winterjas en biedt een optimale bescherming tegen sneeuw. Daarentegen moet de kinder jas ook kunnen ademen, om warmte en transpiratievocht van binnenuit te kunnen verdrijven. Kids zijn de hele dag actief in de sneeuw dus de kinder ski jas moet ook voldoende bewegingsvrijheid bieden. Let ook op handige details als een sneeuwvanger, zodat er geen sneeuw tussen de skibroek en de ski jas kan komen. Een (afneembare) capuchon kan handig zijn, maar vergeet niet dat de kinderen tijdens skiles ook altijd een skihelm dragen, waardoor deze in de weg kan zitten. Zorg dat de kinder ski jas goed over de billen valt en ook bij de mouwen lang genoeg is, zodat er geen sneeuw naar binnen kan kruipen. Ski jassen voor kinderen zijn er in diverse prijsklasses en zijn verkrijgbaar via (online) wintersportspeciaalzaken, warenhuizen en supermarkten.

Skisokken kind

Het belang van goede kinder skisokken valt niet te onderschatten. Kinder skisokken zorgen dat de voeten warm en droog blijven. Het belangrijkste is dat de skisokken niet van katoen gemaakt zijn, maar van wol of synthetische materialen. De kinder skisokken moeten goed op hun plaats blijven zitten en mogen niet afzakken. Voor de jongste kids, die nog op de babyweide staan en veel in de sneeuw spelen, kun je ook kiezen voor een maillot of een thermobroek waar de skisokken al aan vast zitten. Oudere kinderen die op skiles zitten hebben al belang bij (technische) skisokken die een goede ondersteuning bieden in de skischoenen. De prijzen voor kinder skisokken lopen uiteen. Er zijn (prima) goedkope skisokken verkrijgbaar bij supermarkten en warenhuizen, maar voor duurzame, hoogwaardigere skisokken moet je naar de wintersportwinkel.

1000046 -  (3)

Thermo ondergoed kind

Kinderen hebben het vaak of te koud óf te warm. Aan jou als ouder de taak om de kinderen comfortabel op de ski’s te laten staan, tijdens diverse omstandigheden. De basis hiervoor vormt kinder thermo ondergoed. Een goede thermobroek en thermoshirt doet wonderen. Zweet wordt afgevoerd naar de volgende kledinglaag, waardoor het lichaam na afspanning niet te veel afkoelt. Afhankelijk van de omstandigheden kun je kiezen voor dikker of dunner thermo ondergoed. Wanneer kinderen thermo ondergoed vinden kriebelen, kun je ook merinowol een kans geven. Thermo ondergoed van merinowol voor kinderen is weliswaar duurder, maar bijzonder duurzaam, warm en kriebelt niet. Let er bij het aantrekken van de skisokken en thermobroek goed op dat deze elkaar niet overlappen, zodat er geen drukplekken ontstaan. Thermo ondergoed voor kinderen is breed verkrijgbaar. Bij warenhuizen en supermarkten kun je goedkope thermokleding voor kinderen scoren. Voor meer keus en kinder thermo ondergoed met uitstekende technische eigenschappen ga je naar de wintersportwinkel.

Skikleding kind kopen: merken & winkels

Het aanbod van kinder skikleding is groot en de prijzen lopen flink uiteen. Het is aanlokkelijk om net iets langer met kinder skikleding te doen wanneer ze nog in de groei zijn of om juist voor iets te grote kleding te kiezen. Dit kan het plezier in wintersport echter flink wegnemen. Het allerbelangrijkste van kinder skikleding is niet de prijs of de kleur, maar de pasvorm. Kinderen moeten zich vrij kunnen bewegen en de skikleding moet zo vallen dat er geen sneeuw binnen kan dringen. Houd vooral de aanbiedingen van supermarkten en warenhuizen in de gaten om goedkope kinder skikleding te kopen. Bij (online) wintersportwinkels heb je meer keus en kun je verschillende merken en kledingstukken met elkaar vergelijken.

Ook interessant: