Skip to navigation Skip to main content
Winterberg 2
Duitsland

Vervoer naar Duitsland

Vervoer Duitsland: reizen per auto, bus, trein of vliegtuig

Je wintersport begint met vervoer naar Duitsland. Reizen naar wintersportbestemmingen als het Sauerland, Zwarte Woud, de Harz en Duitse Alpen kan met verschillende vervoersmiddelen, elk met hun eigen voor- en nadelen. De meeste mensen reizen per auto naar de skigebieden in Duitsland vanwege de vrijheid, maar er bestaan ook mogelijkheden voor een skivakantie met de bus, het vliegtuig of de trein. Op deze pagina lees je alles over vervoer naar Duitsland.

Reizen naar Duitsland: informatie per type vervoer

Deze pagina staat vol met informatie over reizen naar én door Duitsland per type vervoer. De auto is veruit het meest populaire vervoersmiddel. Skigebieden zoals Winterberg en Willingen in het Sauerland liggen op net iets meer dan 300 km rijden vanaf Antwerpen en zijn al na enkele uren te bereiken. Ideaal! Let wel goed op de eisen aan winterbanden en sneeuwkettingen als je in de auto stapt. Veel skigebieden liggen in de buurt van of beschikken over een eigen treinstation. Busreizen worden zowel naar het Sauerland als naar de Alpen aangeboden. Vliegen behoort ook tot de mogelijkheden, maar niet elke bestemming is daar even geschikt voor. Wanneer je vliegt op München, zijn de skigebieden in Beieren het makkelijkst te bereiken.

Vervoer naar Duitsland reizen per bus trein vliegtuig of auto

Reizen per auto naar Duitsland

De meeste mensen reizen per auto naar Duitsland. Het land is gemakkelijk aan te rijden en ideaal voor een wintersport dichtbij. Wie wil kan al na iets meer dan 300 km rijden op de latten staan. De auto als type vervoer heeft meerdere voordelen. Je kunt je eigen vertrektijden bepalen, je bent van niemand afhankelijk en ook kan er van alles mee. Zelfs als je met een kleinere auto op wintersport gaat. Op de Duitse Autobahn is het doorgaans lekker doorrijden, al kan het er in de spits en in het hoogseizoen ook flink druk zijn. Zeker op zaterdagen in de kerstvakantie of krokusvakantie moet je rekening houden met lange files.

Reizen per bus naar wintersport

Reizen per bus naar Duitsland

De bus als type vervoer is een milieuvriendelijke optie om door Duitsland te reizen. Het is een comfortabele manier van reizen, je hoeft niet zelf te sturen en profiteert vaak van een extra dag op de latten. Bussen richting de Duitse Alpen rijden vaak ’s nachts, maar naar het Sauerland vertrek je vaak ’s ochtends vroeg. Wil jij op wintersport met de bus naar Duitsland? Boek de busreis bij een reisorganisatie als pakketreis of los bij een touringcarbedrijf. Bekijk de mogelijkheden hieronder.

Flixbus

Goedkope busreizen naar meer dan 2500 Europese bestemmingen boek je bij Flixbus. De bussen beschikken over comfortabele, ruime zitplaatsen, stopcontacten, wifi en een toilet.

Winterbergbus

Met Winterbergbus reis je vanaf diverse plaatsen in Nederland direct naar Winterberg. De bussen vertrekken rond 08.45 uur naar Duitsland en rijden rond 18.30 uur weer terug.

Wintersport met de trein vervoer naar Duitsland

Reizen per trein naar Duitsland

De meest duurzame manier van reizen vanuit Nederland naar Duitsland is met de trein. Of je nu kiest voor het Sauerland, Zwarte Woud of de Duitse Alpen. Veel skibestemmingen beschikken over een eigen treinstation of liggen daar dichtbij. Bijvoorbeeld Oberstdorf, Willingen, Winterberg, Feldberg en Garmisch-Partenkirchen. Houd wel rekening met een of twee keer overstappen als je met de trein op wintersport gaat naar Duitsland. 

Vervoer Duitsland wintersport met het vliegtuig

Reizen per vliegtuig naar Duitsland

Vliegen naar Duitsland is niet heel voor de hand liggend als het gaat om een wintersport in het Sauerland of Zwarte Woud. Deze bestemmingen zijn veel eenvoudiger per auto, bus of trein bereikbaar. Wie gaat skiën in de Duitse Alpen, kan kiezen voor luchthaven München. De stad ligt aan de voet van de Alpen en veel skigebieden zijn vanaf hier binnen een uur te bereiken. Houd wel rekening met een transfer, huurauto, taxi of het openbaar vervoer voor de laatste kilometers na de landing. Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten naar München vanaf Schiphol Airport en de vliegtijd bedraagt ongeveer 1,5 uur. Vliegen is niet goedkoop, zeker in populaire vakantieweken. Bovendien moet je extra bagage en ski’s tegen extra kosten bijboeken.

Auto huren in Duitsland

Met het vliegtuig, de bus of de trein naar Duitsland? Ter plaatse kun je ervoor kiezen om een auto te huren. Kijk vooraf wel goed naar de eisen van het rijbewijs en voldoende krediet op de creditcard.