Skip to navigation Skip to main content
Chalets Piste
© Spalder Media Group

Wintersport aan de piste (ski-in ski-out)

Wintersport is heerlijk, maar het gesleep met het materiaal blijft toch een minpuntje. Gelukkig zijn er hotels en appartementen die direct aan de pistes liggen. Je stapt zo uit je hotel in je ski’s en je bent meteen klaar voor een dag op de piste. Daarnaast is het ook handig dat je wat meer je eigen gang kunt gaan. Voor de lunch kun je makkelijker 'even' naar de accommodatie en niet de hele groep moet tegelijk mee in de auto.

Een accommodatie aan de piste draagt bij aan een heerlijke skivakantie. Zowel hotels als chalets en appartementen vind je in de skigebieden aan de pistes. In sommige skigebieden vind je veel accommodaties aan de piste en in andere een aantal. Ook vind je accommodaties in allerlei prijsklassen, van luxe hotels tot eenvoudige appartementen. Meer dan genoeg keus!

Ga direct naar:

Top ski-in ski-out bestemmingen per land

De zogenoemde ski-in ski-out hotels vind je in alle bekende wintersportlanden. De hoger gelegen dorpen in Frankrijk staan bekend om de vele accommodaties aan de pistes en ook in Oostenrijk is de keuze enorm. Ook in Zwitserland ontbreekt het niet aan ski-in ski-out hotels en appartementen, hier lopen sommige pistes namelijk gewoon dwars door een dorp. Dat geldt ook voor Italië. Hier zijn meerdere dorpen rondom de pistes of liften gebouwd, waardoor je vanaf je voordeur zo het skigebied instapt. En tot slot vind je ook in Duitsland genoeg slaapplaatsen aan de pistes, ondanks dat dat niet meteen je eerste gedachte zal zijn als je aan wintersport in Duitsland denkt.

Hotels aan de piste

Sommige mensen verkiezen een hotel aan de piste boven een appartement. ’s Ochtends staat het ontbijt voor je klaar en ’s avonds hoef je je niet druk te maken om het avondeten. Daarnaast stap je zo uit je skischoenen in wat comfortabelere schoenen en kun je meteen door naar het dorp voor een drankje in de après-ski. Er zitten veel voordelen aan een hotel aan de piste. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je meteen vanuit je hotel de piste op kan.

Luxe hotels aan de piste

Je hebt hotels en je hebt luxe hotels. Voor een overnachting in een luxe hotel betaal je wel wat meer, maar je krijgt er ook meer voor terug. Deze hotels beschikken vaak over verschillende extra’s om je vakantie nog beter te maken. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad, sauna, massage, sportschool of een culinair restaurant. Daarnaast zijn ook de kamers zelf wat ruimer en van meer luxe voorzien.

Chalets aan de piste

Als je met een groep vrienden of met de hele familie op wintersport gaat, is het gezelliger om voor een chalet te kiezen in plaats van een hotel. Met z’n allen in een eigen huis, lekker samen koken en ’s avonds is het tijd voor spelletjes. Een chalet is misschien niet zo luxe als een hotel, maar er zitten wel andere voordelen aan. Je hoeft geen rekening te houden met andere gasten en je kunt gewoon lekker je eigen gang gaan.

Appartementen aan de piste

Er zijn ook mensen die de voorkeur geven aan een appartement. Lekker een eigen plekje waar je zelf kunt ontbijten en ’s avonds lekker kunt koken. Gelukkig vind je ook deze direct aan de piste, zodat je na je ontbijt meteen de pistes op kunt. Na een dag in de bergen stap je van de piste zo je appartementje weer in. Met de piste voor de deur is het gesleep met je materiaal en ver lopen op je skischoenen verleden tijd.

 

Berghutten aan de piste

Berghutten zijn er niet alleen voor je verdiende kopje koffie of een uitgebreide lunch, in sommige kun je ook overnachten. Dichter bij het skigebied kan bijna niet! Berghutten zijn vaak wat knusser dan de gewone appartementen en hotels langs de piste. Als je mazzel hebt, vind je zelfs nog een authentieke berghut, waar je de Oostenrijkse sfeer echt nog kunt voelen.

Ook interessant

  • 10 bijzondere plekken om te overnachten

    Hotels, chalets, appartementen en berghutten zijn heerlijke accommodaties om in te overnachten, maar het is wel standaard. Er zijn nog veel meer plekken waar je kunt overnachten, zoals bijvoorbeeld in een iglo, enorme ton of een boomhut.

    Lees verder >

  • 5 iglo's waar je in kunt slapen in Oostenrijk

    Hou je wel van een beetje kou? Boek dan eens een overnachting in een iglo, een ervaring die je voor altijd bij zal blijven! In Oostenrijk zijn verschillende skigebieden waar je kunt overnachten in een iglo. Zo kun je bijvoorbeeld terecht in Kühtai en in het Ötztal.

    Lees verder >