Wintersport in Tsjechië

Ieder jaar gaan er meer landgenoten op wintersport naar Tsjechië. Begrijpelijk, want wintersport in Tsjechië begint steeds meer te lijken op wat we gewend zijn in de Alpen. De Tsjechische skigebieden zijn zich flink aan het ontwikkelen en de faciliteiten worden steeds uitgebreider en moderner. Wintersport in Tsjechië is natuurlijk extra aantrekkelijk door de lage prijzen. Voor een goedkope wintersport is Tsjechië het aangewezen land.

De Tsjechische skigebieden reiken tot een hoogte van 1300 meter, maar men haalt steeds meer rendement uit de beperkte hoogte. Wintersport in Tsjechië is sneeuwzeker gezien de gunstige ligging en het optimale gebruik van sneeuwkanonnen. Houdt er wel rekening mee dat de skigebieden kleiner zijn dan in de Alpen. Het grootste skigebied van Tsjechië is Spindleruv Mlyn. Deze sfeervolle plaats ligt in het Reuzengebergte en biedt meer dan 25 kilometer piste. Wintersport in Tsjechië is uitermate geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen.

Goedkope wintersport in Tsjechië

De kleinschaligheid, de prachtige natuur en de gemoedelijkheid maken wintersporten in Tsjechië een bijzondere ervaring. Niet alleen skiërs kunnen hier hun hart ophalen, ook wandelaars en langlaufers zijn in Tsjechië op hun plek. Harrachov is een bestemming waar iedere wintersporter zich vermaakt. De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in nieuwe liften en inmiddels is er ook ieder jaar een internationale skispringwedstrijd. Betaalbare accommodaties en skipasprijzen, een gezellige sfeer en goede wintersportmogelijkheden maken dat wintersporten in Tsjechië steeds populairder wordt.