Skip to navigation Skip to main content
Trysil
Noorwegen

Wintersport Noorwegen

Wintersport in Noorwegen is compleet anders dan u gewend bent in de Alpen. De bergen hebben een ander karakter, snowboarders zijn in de meerderheid en langlaufen komt op de eerste plaats. Toch is wintersporten in Noorwegen de afgelopen jaren populairder geworden. De ongerepte natuur, de sneeuwzekerheid en moderne faciliteiten zijn redenen waarom mensen voor een skivakantie in Noorwegen kiezen. Wie eenmaal op wintersport in Noorwegen is geweest wil niets anders meer.

In tegenstelling tot de drukke gebieden in Oostenrijk en Frankrijk heerst er in Noorwegen nog altijd serene rust. De gastvrije bevolking ontvangt u met open armen en laat het u tijdens uw wintersport in Noorwegen aan niets ontbreken. Skigebieden als Trysil en Oppdal doen niets onder voor gebieden in de Alpen. Veel van de pistes zijn bovendien verlicht zodat u geen last heeft van de vroeg intredende duisternis. Qua kindvriendelijkheid en snowparks is Noorwegen onovertroffen. Ieder type wintersporter vermaakt zich tijdens een wintersport in Noorwegen.

Accommodaties bij reispartners in Noorwegen

Langlaufen tijdens uw wintersport in Noorwegen

Bij wintersport in Noorwegen denkt men meteen aan langlaufen. Het land is rijk aan meer dan 10.000 km geprepareerde loipes die door een waanzinnige natuur lopen. Waar sneeuw ligt wordt gelanglauft! Loipes van ieder niveau liggen voor u klaar, begaanbaar met zowel de klassieke als de skating stijl. Uw wintersport in Noorwegen is niet compleet zonder op de langlaufski’s te hebben gestaan.

Wintersport in Noorwegen, alles is mogelijk!

Op het gebied van accommodaties, faciliteiten en activiteiten biedt Noorwegen voldoende mogelijkheden. In de Noorse wintersportplaatsen vindt u tal van chalets aan de piste, luxe hotels maar ook rustieke berghutten. Na het skiën is er vaak meer dan genoeg te doen. In Noorwegen heeft u de kans om te ijsvissen of om een hondensledetocht te maken. De après-ski in Noorwegen is gemoedelijk maar zeer gezellig. Alle voorwaarden voor een geslaagde wintersport zijn in Noorwegen aanwezig.