Skip to navigation Skip to main content
Kinderland Avoriaz

Op skivakantie in de krokusvakantie in Frankrijk

Als de laatste schoolbel heeft geklonken, reizen veel Nederlanders af naar Frankrijk voor een welverdiende wintersport in de voorjaarsvakantie. Eindelijk is het tijd voor de mooiste week van het jaar! De krokusvakantie is een van de drukste periodes van het skiseizoen en dat merk je op de pistes, in de dorpen en op de wegen. Wil jij op wintersport naar Frankrijk in de voorjaarsvakantie en ben je op zoek naar accommodaties en tips? Lees dan snel verder.

Skivakantie in de voorjaarsvakantie in Frankrijk

De voorjaarsvakantie behoort samen met de kerstvakantie tot de drukste weken van het skiseizoen. Wie aan de schoolvakanties gebonden is, reist in deze periodes af naar de sneeuw. Het is volop hoogseizoen en niet alleen wij zijn vrij, maar ook veel landen om ons heen. Wil jij gaan skiën in de voorjaarsvakantie in Frankrijk? Zorg dan dat je de reis op tijd vastlegt om verzekerd te zijn van een fijne accommodatie in je favoriete skigebied. Met vroegboeken kun je bovendien flink geld besparen. Hoewel het drukker is dan normaal, is een wintersport in de voorjaarsvakantie in Frankrijk wel ontzettend fijn. Bovendien zijn er genoeg mogelijkheden om de drukte te vermijden!

Wanneer heeft België krokusvakantie in 2025?

Van plan om in de krokusvakantie van 2025 op skivakantie te gaan naar Frankrijk? Dan wil je natuurlijk wel weten wanneer je weg kunt gaan. In 2025 is de voorjaarsvakantie in België als volgt:

  • Vlaanderen van 3 t/m 9 maart 2025
  • Wallonië van 22 februari t/m 9 maart 2025
Kinderland wintersport voorjaarsvakantie Frankrijk

Skivakantie in Frankrijk boeken in de krokusvakantie

Het boeken van een skivakantie in de voorjaarsvakantie in Frankrijk kan nog weleens een uitdaging zijn. Zoals al eerder benoemd, is België niet het enige land dat in deze periode vakantie heeft. Ook veel landen om ons heen zijn in deze periode vrij. Fransen skiën vooral in eigen land. Hebben veel departementen gelijk met ons vrij, dan kun je rekenen op extra drukte in de skigebieden. Accommodaties zijn snel volgeboekt, zeker in populaire skibestemmingen en op gunstige locaties. Wil jij skiën in de voorjaarsvakantie in Frankrijk en verzekerd zijn van een fijn verblijf? Dan is het verstandig om er op tijd bij te zijn. Boeken kan rechtstreeks, maar ook via een reisorganisatie. Boek met ontbijt, met ontbijt en diner of zelfs all inclusive. Bij veel reisorganisaties boek je inclusief skipas.

Accommodaties wintersport Frankrijk voorjaarsvakantie

Accommodaties

Op zoek naar een appartement in Frankrijk voor een wintersport in de voorjaarsvakantie? Of wordt het toch een hotel met uitgebreide faciliteiten? Het vinden van een geschikte accommodatie kan een flinke uitdaging zijn!

Hotel in Les Gets in Frankrijk boeken met korting

(Vroegboek)korting

Wintersport hoeft niet extreem duur te zijn. Met vroegboeken kun je bijvoorbeeld flink besparen en ook dichter bij de winter stunten reisorganisaties met hoge kortingen op een verblijf. Vaak zelfs inclusief skipas!

Last minute voorjaarsvakantie Frankrijk

Last minute op skiverlof

Vroegboeken behoort tot de mogelijkheden, maar je kunt skiën in de voorjaarsvakantie in Frankrijk ook last minute vastleggen. Houd er wel rekening mee dat het last minute aanbod in deze periode beperkter is.

Goedkope skivakantie in de voorjaarsvakantie in Frankrijk

Wintersport is niet goedkoop. Zeker als je met een groot gezin afreist naar de sneeuw en de kosten keer drie, vier, vijf of misschien wel zes gaan. Tel wat je betaalt voor skipassen, skilessen, skimateriaal, maaltijden, drankjes en een accommodatie maar eens bij elkaar op en er staat al snel een groot bedrag onderaan de streep. Kun je dan wel goedkoop skiën? Absoluut! Mogelijkheden genoeg voor een goedkope skivakantie in de voorjaarsvakantie in Frankrijk. Met deze simpele tips kun je al snel flink besparen.

  • Neem een lunchpakket mee de piste op en kook ’s avonds zelf een maaltijd.
  • Aan de piste overnachten is een ultieme vorm van luxe, maar daar betaal je vaak wel veel meer voor.
  • Laat de populaire skigebieden links liggen en kies een kleiner, minder bekend gebied.
  • Voor het eerst op skivakantie? Kijk of je skikleding kunt lenen van familie of vrienden!

Rustige skigebieden in de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie behoort tot het hoogseizoen. In alle skigebieden is het drukker dan in de rustige weken van het laagseizoen. Voor de skiliften staan wachtrijen, een tafeltje voor de lunch is niet zo eenvoudig te bemachtigen en lange files zijn eerder regel dan uitzondering. Toch kun je de grote massa prima vermijden. Laat de populaire skigebieden links liggen en kies voor een kleiner, minder bekend skigebied. Je levert misschien wat in op het aantal pistekilometers, daar daartegenover staan rustige pistes en vrijwel geen wachtrijen voor de skiliften. Een rustig skigebied in Frankrijk is de voorjaarsvakantie is bijvoorbeeld Val Cenis, maar ook in La Norma en Alpe du Grand Serre is het nooit echt druk.

Rustige skigebieden wintersport Frankrijk

Tips voor een skivakantie met kinderen in de voorjaarsvakantie in Frankrijk

Frankrijk is een fijne bestemming voor een wintersport met kinderen in de voorjaarsvakantie. Er zijn genoeg kindvriendelijke skigebieden waar jong en oud een fijne tijd beleeft. Bovendien liggen de prijzen voor accommodaties hier vaak nog iets lager dan elders in de Alpen. In steeds meer skigebieden kom je Nederlandssprekende skileraren tegen, kinderlanden zijn er van klein tot ontzettend uitgebreid en ook zijn er mogelijkheden voor kinderopvang.

5 kindvriendelijke skigebieden in Frankrijk

De meeste skigebieden in Frankrijk bieden faciliteiten voor een wintersport met kinderen, maar in een aantal staan gezinnen op nummer één. Deze bestemmingen doen er alles aan om tegemoet te komen in de vele behoeften van gezinnen en zijn daarom onderscheiden met het label ‘Famile Plus’. Inmiddels dragen meer dan 40 skigebieden in de Jura, Vogezen, Alpen en Pyreneeën dit label. Op zoek naar een kindvriendelijk skigebied in Frankrijk voor een wintersport in de voorjaarsvakantie? Dit zijn vijf tips:

Kindvriendelijke skigebieden wintersport Frankrijk voorjaarsvakantie

Vervoer naar Frankrijk

Reizen naar Frankrijk kan met de auto, de trein, het vliegtuig en de bus. Alle vervoersmiddelen hebben hun eigen voor- en nadelen en voor welke je kiest, hangt helemaal af van je eigen wensen en behoeften. Hieronder een aantal handige tips voor reizen naar Frankrijk in de voorjaarsvakantie.

Met de auto naar Frankrijk wintersport voorjaarsvakantie

Met de auto op wintersport

Veel wintersporters reizen in de voorjaarsvakantie met de auto naar Frankrijk. Op de wegen kan het flink druk worden, zeker op wisseldagen. Ga nooit zonder winterbanden en sneeuwkettingen op pad! Hieronder een aantal handige tips:

Met de bus op wintersport in de voorjaarsvakantie naar Frankrijk

Met de bus op wintersport

De bus is een comfortabele, maar ook milieuvriendelijke manier van reizen. Omdat de meeste bussen 's nachts rijden, profiteer je vaak van een extra dag op de pistes. Busreizen kun je losboeken of als pakketreis. Hieronder een aantal tips:

Wintersport met de trein in de voorjaarsvakantie

Met de trein op wintersport

De trein is van alle vervoersmiddelen het meest duurzaam. Geen zin om lang achter het stuur te zitten? Overweeg dan eens een wintersport met de trein naar Frankrijk in de voorjaarsvakantie. Lekker comfortabel! Hieronder een aantal tips:

Met het vliegtuig op wintersport naar Frankrijk in de voorjaarsvakantie

Met het vliegtuig op wintersport

Snel en comfortabel reizen doe je met het vliegtuig. Het is niet zo duurzaam, maar je bent wel zo op de plaats van bestemming. Houd wel rekening met een transfer of huurauto ter plaatse en dat je bij moet betalen voor materiaal. Meer tips: