Skip to navigation Skip to main content
Les Portes du Soleil
© Spalder Media Group
Frankrijk

Vervoer naar Frankrijk

Vervoer Frankrijk: reizen per auto, bus, trein of vliegtuig

Wintersport begint met vervoer naar Frankrijk. Reizen naar de Franse Alpen, Jura, Vogezen of Pyreneeën kan met verschillende vervoersmiddelen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Veruit de meeste wintersporters kiezen voor de auto als type vervoer, maar ook veel wintersporters kiezen voor de bus, trein of het vliegtuig. Hoe ga jij op skivakantie? Op deze pagina lees je alles over vervoer naar Frankrijk.

Reizen naar Frankrijk: informatie per type vervoer

Deze pagina staat vol met informatie over reizen naar Frankrijk per type vervoer. Wie met de auto op wintersport gaat naar de Franse skigebieden, moet rekening houden met tol onderweg. Tolkosten kun je wel vermijden, maar dan moet je vaak flink omrijden wat de brandstofkosten weer omhoog brengt. Liever niet zelf achter het stuur? Veel skigebieden zijn eenvoudig te bereiken per bus en ook kun je kiezen voor een skivakantie met de trein. Onder andere de Ski-Thalys en TGV rijden die kant op. Vliegen behoort ook tot de mogelijkheden. In dit geval is een huurauto, transfer, taxi of gebruik van het openbaar vervoer na de landing wel noodzakelijk. Veel skigebieden liggen op minstens een uur rijden van het vliegveld. Hieronder volgt een compleet overzicht met vervoer naar Frankrijk.

Vervoer naar Frankrijk reizen per bus trein vliegtuig of auto

Reizen per auto naar Frankrijk

Van al het vervoer naar Frankrijk is de auto het meest populair. De meeste mensen reizen met de auto naar de Franse skigebieden. Je hebt meer vrijheid, kunt flexibel vertrekken en van alles meenemen. Om op de Franse snelwegen te mogen rijden, moet tol betaald worden. Tolkosten kun je vooraf berekenen om goed voorbereid op pad te gaan. In bepaalde berggebieden geldt een winterbanden- én sneeuwkettingenplicht. De reis met de auto naar Frankrijk kan via verschillende routes, afhankelijk van de eindbestemming. Je rijdt of via Lyon of de route gaat door Duitsland en Zwitserland (let op: vignet Zwitserland!). Een goede voorbereiding van de reis naar Frankrijk is van groot belang. Denk in ieder geval aan het volgende:

Reizen per bus naar wintersport in Frankrijk

Reizen per bus naar Frankrijk

Een voordelige en milieuvriendelijke manier van reizen naar Frankrijk is met de bus als type vervoer. Het is mogelijk om een wintersport met de bus te boeken als pakketreis bij een reisorganisatie, maar ook los bij een touringcarmaatschappij. De meeste Franse skigebieden zijn per bus bereikbaar. Opstappen kan bij diverse haltes in België en terwijl jij ’s nachts slaapt, rijdt de bus naar de sneeuw. Wil jij op wintersport met de bus naar Frankrijk? Bekijk dan de mogelijkheden hieronder.

Flixbus

Bij Flixbus boek je goedkope busreizen naar diverse Franse bestemmingen. Alle bussen beschikken over ruime, comfortabele zitplaatsen, een toilet, wifi en stopcontacten.

Sunweb

Voordelig met de bus op wintersport naar Frankrijk? Bij Sunweb boek je een complete pakketreis naar diverse Franse skigebieden. De vakantie is inclusief busreis én skipas.

Summit Travel

Reisorganisatie Summit Travel kan voor zowel particulieren als grote groepen een busreis naar Frankrijk verzorgen. Hier boek je een voordelig pakketreis, inclusief skipas.

Wintersport met de trein vervoer naar Frankrijk

Reizen per trein naar Frankrijk

De meest duurzame manier van reizen naar Frankrijk is met de trein. Wie kiest voor een wintersport met de trein naar de Franse sneeuw, kan via NS International een treinreis boeken met de Ski-Thalys (Eurostar) of TGV. Beide gaan rechtstreeks naar de Franse Alpen. Check uiteraard wel of je daarna nog een taxi, transfer of overstap nodig hebt om op je skibestemming aan te komen. Reizen met de trein is makkelijk en comfortabel, zeker als je een privé coupé boekt. Terwijl andere mensen in de file staan, kun jij gezellig een spelletje spelen en alvast plannen maken voor op de pistes. De trein als vervoer naar Frankrijk kent voor- maar ook nadelen. Veel mensen zien slepen met spullen als nadeel, maar met deze tips wordt ook dat een succes. Ook een eventuele overstap kan voor stress zorgen, al rijden genoeg treinen tegenwoordig rechtstreeks. Wil je zo goedkoop mogelijk reizen met de trein? Boek dan ver van tevoren. Last minute kunnen de tickets vrij prijzig zijn.

Vervoer Frankrijk wintersport met het vliegtuig

Reizen per vliegtuig naar Frankrijk

Een snelle manier van reizen naar Frankrijk is met het vliegtuig. Houd er wel rekening mee dat je na de landing vaak nog minimaal een uur moet rijden om op de eindbestemming te komen. Wie kiest voor het vliegtuig als vervoer naar de wintersport in Frankrijk, heeft verschillende opties. Vanaf verschillende luchthavens in Nederland (Schiphol Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam The Hague Airport) vertrekken er ‘s winters dagelijks vluchten naar Frankrijk, maar kijk ook zeker naar de mogelijkheden van een landing in Zwitserland, bijvoorbeeld in Genève. Vanaf hier sta je zo in de Franse Alpen. Vliegen is niet goedkoop, zeker in populaire vakantieweken. Bovendien moet je extra bagage en ski’s tegen extra kosten bijboeken.

Parkeren op de luchthaven

Een taxi naar de luchthaven is vaak vrij prijzig, bij een vroege vlucht rijdt het openbaar vervoer vaak nog niet en ook is er niet altijd iemand die je weg kan brengen. De oplossing: parkeren op de luchthaven. Dit kan eenvoudig bij Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Een parkeerplaats reserveer je vooraf online.

Auto huren in Frankrijk

Met het vliegtuig, de bus of de trein op wintersport naar Frankrijk? Je kunt natuurlijk de laatste kilometers afleggen met het openbaar vervoer of een taxi, maar ook een auto huren in Frankrijk behoort tot de mogelijkheden. Kijk wel vooraf goed naar de eisen voor het rijbewijs en voldoende krediet op de creditcard.