Skip to navigation Skip to main content

5 zomerse après-ski drankjes voor thuis

Apres Ski

Mis jij de après-ski ook zo? Anders wij wel! En dat niet alleen... Eigenlijk alles aan wintersport! Helaas moeten we nog even wachten voordat we weer die kant op kunnen gaan. Om het gevoel van heimwee iets te verzachten, hebben we in dit blog après-ski drankjes op een rijtje gezet die ook 's zomers goed smaken. Trommel je wintersportgroepje snel bij elkaar en maak samen vast plannen voor komende winter. Proost!

1. Aperol Spritz

Aperol Spritz smaakt niet alleen heerlijk in de après-ski of op het terras van een knusse berghut, maar ook op een zonnig terras in eigen land. Je komt het drankje veelvuldig tegen in de Oostenrijkse en Italiaanse skigebieden. Aperol Spritz bestaat uit een combinatie van Aperol, prosecco en bruiswater, met ijsblokjes en een schijfje sinaasappel. Die flans je thuis zo in elkaar! Recept: Aperol Spritz ›

Aperol Spritz wintersportdrankje

2. Crodino

Een alcoholvrij après-ski drankje voor thuis? Ga voor de Crodino. Crodino is al jaren het meest gedronken alcoholvrije aperitief in Italië. Het is een sprankelend en verfrissend drankje met kruiden, vruchtenextract en zuiver mineraalwater. De bitterzoete smaak komt het best tot z'n recht in een wijnglas met ijs en een schijfje sinaasappel.

3. Radler

Bij warm weer doet een koud glas of flesje Radler het altijd goed! Wat een top idee om bier met limonade te mengen. Tegenwoordig zijn er tal van (alcoholvrije) varianten met diverse smaken, van citroen tot grapefruit. De verhouding tussen bier en limonade is doorgaans 50-50, maar sommige producenten kiezen er voor om net iets meer bier te gebruiken (60%). Het alcoholpercentage van Radler ligt rond de 2%.

Glas Radler op wintersport

4. Weißbier

Tijdens de après-ski gaat er niets boven een halve liter Weißbier. En ook niet met een Schnitzel op het terras van een berghut of na afloop van de wintersportdag in de accommodatie! Kortom, een witbiertje is áltijd lekker. Wanneer je thuis op het terras je ogen sluit en een slok Weißbier neemt, zal je voor heel even wegdromen naar de wintersport. Proost!

Witbier met uitzicht op piste

5. Alpenwijn

Wat komen er toch een heerlijke wijnen uit de Alpen! De Grüner Veltliner is één van de lekkerste Oostenrijkse witte wijnen, uit Wallis komt 40% van de Zwitserse wijnproductie en ook uit Zuid-Tirol in Noord-Italië komen schitterende wijnen. Wanneer je een wijntje uit de Alpen wilt schenken, is de keuze reuze.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.