Skip to navigation Skip to main content

Webcams: eerste sneeuw van het seizoen in Winterberg

1Poppenberg

Afgelopen weekend is het voor het eerst koud genoeg geweest voor verse sneeuw in de skigebieden dichter bij huis. Op zaterdag viel er al een klein suikerlaagje in Winterberg en Willingen en ook gisteren en vannacht heeft het gesneeuwd. Bovendien hebben de sneeuwkanonnen volop kunnen draaien, waardoor het er voor het eerst weer echt winters uitziet. Kijk je mee?

Eerste sneeuw van het seizoen in Winterberg

In het Alpenweer van vorige week werd ook eindelijk verse sneeuw voorspeld voor het Sauerland. Koude lucht uit Scandinavië heeft de temperatuur daar flink doen dalen, tot ruim onder het vriespunt. In eerste instantie zou er vooral veel sneeuw vallen op zaterdag, maar helaas viel er toen slechts een klein suikerlaagje en konden vooral de sneeuwkanonnen volop draaien. Gisteren en vannacht is er opnieuw wat verse sneeuw gevallen, waardoor de webcambeelden er nu heerlijk winters uitzien. De fijnste plaatjes hebben we voor je op een rijtje gezet.

Wanneer kan er weer geskied worden in Winterberg en Willingen?

Vandaag ligt de temperatuur in Winterberg rond het vriespunt. Daar lijkt de komende dagen weinig verandering in te komen. Tot en met vrijdag kan het van tijd tot tijd licht sneeuwen. Echt spannend zijn de hoeveelheden echter niet. Op dit moment ligt er nog niet genoeg sneeuw om op te kunnen skiën. Winterberg en Willingen hebben beide nog geen officiële startdatum van het skiseizoen bekendgemaakt. Hopelijk blijft het koud genoeg om de sneeuwkanonnen te kunnen laten draaien, zodat snel de eerste liften en pistes kunnen openen. We houden het uiteraard voor je in de gaten! Voor nu: kijk mee en geniet van de winterse update uit Winterberg en Willingen

Rauher Busch, Winterberg
Rauher Busch, Winterberg
Kappe, Winterberg
Kappe, Winterberg
Büre Bremberg X-Press, Winterberg
Büre Bremberg X-Press, Winterberg
Graf Stolberg Hütte, Willingen
Graf Stolberg Hütte, Willingen
Kleine Büre, Winterberg
Kleine Büre, Winterberg
Schanzen Wirbel, Winterberg
Schanzen Wirbel, Winterberg
Sonnenhang, Willingen
Sonnenhang, Willingen
Willingen
Willingen
Brembergkopf 1, Winterberg
Brembergkopf 1, Winterberg
Ritzhagen, Willingen
Ritzhagen, Willingen
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.