Skip to navigation Skip to main content
Oefenweide
© Kitzbüheler Alpen - Krings Maren

Wie op zoek is naar een bestemming voor een skivakantie met kinderen, zit in Westendorf op de juiste plek. Westendorf is een populair en gezellig dorp waar veel gezinnen jaarlijks terugkeren. Zo zijn er genoeg goede skischolen, zijn er voor de allerkleinsten fijne kinderlanden en volgen ze skilessen vaak gewoon in eigen taal. Waarom dit dorp nog meer een leuke bestemming is met het gezin of de hele familie? In dit artikel vind je de leukste tips voor een skivakantie met kinderen in Westendorf.

Wintersport met kinderen in Westendorf

Westendorf ligt op een hoogte van 1600 meter, midden in het Brixental in Tirol. De bestemming is al jaren ontzettend populair bij families, mede door de bijzonder kindvriendelijk faciliteiten. Kinderlanden, oefenpistes, veilige liften, funslopes, het is hier allemaal aanwezig. Daarnaast heeft de lagere ligging als voordeel dat de temperatuur hier vaak net iets aangenamer is, wat prettig is voor kinderen. Skiën tijdens je skivakantie in Westendorf doe je op de pistes van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Een skigebied met veel blauwe en brede afdalingen, waar je met de kids relaxed van kunt afdalen.

1. Oefenweide en kinderland direct in het dorp

Direct in het centrum van het dorp ligt de oefenweide van Westendorf. Hier kunnen kinderen kennismaken met de sneeuw en spelenderwijs leren skiën in het kinderland. In het kinderland bevindt zich niet alleen een lopende band lift, maar ook een treintje, parcours en speeltoestellen. Nadat de kinderen de eerste meters op de ski’s hebben gemaakt, gaan ze door naar de oefenweide met de naastgelegen sleeplift en de kindvriendelijke 4-persoons stoeltjeslift. Hier kunnen ze gaan oefenen met remmen en bochtjes maken op de lekker brede oefenpiste.

Oefenweide van Westendorf voor beginners en kinderen
© Spalder Media Group

2. Voordelig skiën tijdens de Familie-Skiweken

Een van de redenen waarom skivakantie een ideale bestemming voor een wintersport met kinderen is, is vanwege de leuke aanbiedingen. Tijdens de Familie-Skiweken kun je voordelig op skivakantie met het gezin, waarbij kinderen tot 15 jaar gratis skiën. De Familie-Skiweken zijn van 8 tot 16 december 2022 en van 18 maart tot 10 april 2023. Als een van de ouders in deze periode een skipas van minimaal 3 dagen voor de SkiWelt koopt, krijgen kinderen tot 15 jaar een gratis skipas voor dezelfde periode.

Wintersport met het gezin in Westendorf
© Spalder Media Group

3. Rodelbaan Westendorf

Rodelen tijdens de wintersportvakantie is ontzettend leuk om te doen met het gezin. De natuurlijke rodelbaan in Westendorf is in totaal 7,5 kilometer lang en is voor zowel jong als oud een geweldig uitje. Start bovenop de berg bij Talkaser en glij op de houten slee slingerend door het bos naar beneden richting het restaurant Schrandlhof. De rodelbaan is verlicht en ook 's avonds meerdere dagen per week geopend.

4. Skiles in eigen taal

Voor skiles in eigen taal (Vlaams/Nederlands) ben je in Westendorf aan het juiste adres. Skiles kun je hier krijgen bij vijf verschillende skischolen, met de mogelijkheid om les te krijgen van ervaren en enthousiaste skileraren. Voor de kids extra fijn om lekker te leren skiën en kletsen in hun eigen taal.

Skischool in Westendorf
© Spalder Media Group

5. Mini funpark voor kinderen

In Westendorf ligt ook een spannend funpark voor kinderen. De Mini Playground bevindt zich op de oefenweide in het dal. Het funpark bestaat uit een Mini Jump Line en Mini Rail Line met iets kleinere obstakels, dan bij Boarders Playground. Dit familie snowpark is ontworpen voor beginners en kleine skifans. Perfect om mee te beginnen!

Mini Playground Westendorf
©skiweltwilderkaiser-Dietmar Denger

6. Blauwe pistes in Westendorf

Het skigebied van Westendorf heeft tal van pistes, die met het hele gezin leuk zijn om te doen. Vanaf de kindvriendelijke oefenweide midden in het dorpscentrum vind je de aansluiting op de Alpenrosenbahn die bovenaan uitkomt bij Talkaser. Als je rechtsaf gaat, verder het skigebied van in, vind je hier meerdere eenvoudige afdalingen. Dit zijn voor een groot deel brede blauwe pistes, ideaal om met het hele gezin samen over te skiën. Maar verder in het skigebied liggen ook genoeg rode pistes. Deze combinatie van pistekleuren maakt het skigebied van Westendorf een ideaal familieskigebied.

Meer over skivakantie in Westendorf

Westendorf is een skidorp gelegen in het Brixental en onderdeel van het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Het is een kindvriendelijke, gezellige bestemming en ontzettend populair bij wintersporters. Dit komt mede door de vele leuke berghutten, gezellige après-ski en het gevarieerde piste-aanbod. Met 270 kilometer aan pistes is Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Je vindt hier 120 kilometer aan blauwe pistes en bijna 130 kilometer aan rode pistekilometers. Dat maakt dit skigebied ideaal voor de beginnende skiërs en gezinnen met kinderen.  

Wintersport in Westendorp
© Spalder Media Group

Familievriendelijke accommodaties in Westendorf

Aan familievriendelijke accommodaties geen gebrek in Westendorf. Je vindt hier een groot aanbod aan hotels, appartementen en pensions geschikt voor families. Deze accommodaties zijn ingericht voor families met kinderen en zorgen ervoor dat je in alle comfort verblijft tijdens je wintersport. De prijzen variëren van eenvoudig en betaalbaar tot luxe en exclusief.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Chalet.nl

Winter Isabel

Over Isabel

Voor Isabel is wintersport niet alleen skiën, maar ook een speciaal gevoel. Even nergens aan denken en van de pistes afglijden in het zonnetje. Kaiserschmarrn voor de lunch en meezingen in de après-ski met een biertje in de hand. Heerlijk!