5 januari 2017 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep'' | 0 Reactie(s)

3S Eisgratbahn

De Stubaier Gletscher staat te boek als een van de populairste gletsjers in Oostenrijk. Terwijl er in het dal nog geen vlokje sneeuw te bekennen is, wordt er op de gletsjer al volop geskied. Met name in het voorseizoen weten wintersporters de weg naar de gletsjer aan het einde van het Stubaital massaal te vinden. Het skigebied op de gletsjer is zeer uitgestrekt en door de omvang heeft u niet het idee dat u zich op een gletsjer bevindt. Het niveau van voorzieningen ligt hoog, het pisteaanbod is veelzijdig en ook naast de pistes valt er het nodige te beleven. Skiteams, families, freestylers, iedereen kan zich vermaken op de Stubaier Gletscher.

Net geopend! De 3S Eisgratbahn

Nieuwste aanwinst van de Stubaier Gletscher is de Eisgratbahn. Hiermee moeten de lange wachttijden, die met name aan het begin van het seizoen op kunnen treden, verleden tijd zijn. Deze razendsnelle 3S gondellift biedt per cabine plaats aan 32 personen en heeft een hoge capaciteit. De Eisgratbahn is niet alleen de langste 3S lift van de Alpen, maar ook de duurste! De andere gondel richting Gamsgarten is ook nog altijd in gebruik.

2 centrale punten

De Stubaier Gletscher kent twee centrale punten: Eisgrat (2900 m) en Gamsgarten (2620 m). Dit zijn plekken waar u faciliteiten als skiverhuur, restaurants, toiletten, EHBO en picknickruimtes vindt. Een echte aanrader vonden wij de picknickruimte bij Eisgrat. Deze gloednieuwe ruimte is ideaal voor het aantrekken van uw skischoenen of het nuttigen van uw zelf meegebrachte lunch. Houd er rekening mee dat het tijdens weekenddagen erg druk kan zijn bij de verhuurshops op de gletsjer.

Piste 1b met uitzicht op Gamsgarten (2620 m)

Piste 1b met uitzicht op Gamsgarten (2620 m)

Piste 20, absoluut een aanrader!

Piste 20, absoluut een aanrader!

Pistes voor ieder niveau

Met 64 pistekilometers beschikt de Stubaier Gletscher over het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Het skigebied is behoorlijk uitgestrekt en hierdoor heeft u niet het idee dat u zich op een gletsjer bevindt. Er is een ruime keus aan pistes, van glooiende afdalingen (piste 7, blauw) tot uitdagende skiroutes (skiroute 14, Wilde Grub’n). Rond de Eisjoch sleepliften (piste 1 en 1a) en Fernau stoeltjeslift (piste 10) liggen van die typische brede gletsjerafdalingen.

Lunchen bij de Dresdner Hütte

De Stubaier Gletscher beschikt over een ruim aanbod van pisterestaurants. Bij Eisgrat en Gamsgarten kunt u zich laten bedienen of zelf in de rij gaan staan voor uw eten. Alle locaties bieden heerlijk eten, voor een goede prijs, maar klein, knus of authentiek is het niet. De Dresdner Hütte aan piste 3 vormt hierop een uitzondering. Deze gemoedelijke hut heeft een traditionele uitstraling en biedt, niet onbelangrijk, verrukkelijke maaltijden! Een echte aanrader!

Overheerlijke lunch bij de Dresdner Hütte

Overheerlijke lunch bij de Dresdner Hütte

BIG Family Camp

BIG Family Camp

Familievriendelijke gletsjer

Aan families met kleine(re) kinderen is ook gedacht op de Stubaier Gletscher! Het BIG Family Camp ligt aan de voorzijde van het Gamsgarten (kinder)restaurant, en alle voorzieningen om te leren skiën zijn hier aanwezig. De oefenweides worden ontsloten door (overdekte) lopende banden en van februari tot april is er een heus sneeuwkasteel. Voor de jongste kids (vanaf 3 jaar) bevindt er zich bij Gamsgarten een kinderopvang.

Uitzichtsplatform op 3210 meter

Een bezoek aan de Stubaier Gletscher is niet compleet zonder een bezoek aan het uitzichtsplatform ‘Top of Tyrol’. Dit platform ligt op een hoogte van maar liefst 3210 meter en biedt een waanzinnig uitzicht. U kunt zelfs in de verte de Dolomieten en Solden waarnemen! Een andere unieke activiteit waar u op de Stubaier Gletscher kennis mee kunt maken is ijsklimmen. Bij Gamsgarten staat een toren van ijs waar iedere vrijdag cursussen (€ 10,-) worden gegeven. Ook kunt u op bezoek in de ijsgrot (dagelijks van 11.30 tot 15.30 uur) en mee in de pistebully (dinsdag 14.00 uur).

Uitzichtsplatform Top of Tyrol, 3210 meter

Uitzichtsplatform Top of Tyrol, 3210 meter

Après-ski bij Mutterberg

Après-ski bij Mutterberg

Meer dan alleen gletsjerskigebied

De Stubaier Gletscher is veel meer dan alleen een gletsjerskigebied. Het is een volwaardig skigebied waar u echt niet alleen aan het begin en aan het einde van het seizoen heen hoeft. Er zijn moderne voorzieningen, snelle liften, pistes voor ieder niveau en tal van activiteiten buiten de piste. Van de kille, koude sfeer die er soms op een gletsjer hangt, merkt u hier niets. De Stubaier Gletscher bruist en leeft aan alle kanten!

Meer informatie over de Stubaier Gletscher

Piste 7a, Stubaier Gletscher

Piste 7a

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen