Skip to navigation Skip to main content

©Montafon Tourismus GmbH - Daniel Zangerl

Het skigebied van Montafon in Vorarlberg heeft voor ieder niveau wintersporter ontzettend veel te bieden. Het skigebied van Montafon bestaat uit 6 deelskigebieden en dat biedt veel mogelijkheden. Er zijn vele activiteiten buiten het skiën om te beleven, maar ook op de pistes is er genoeg te doen. Heerlijke afdalingen, perfect geprepareerde pistes, genoeg uitdaging, mooie afdalingen en leuke skitochten. Vooral om de laatste twee bent u in Montafon in Vorarlberg aan het juiste adres. Vandaag lichten we 5 leuke activiteiten op de berg voor u uit.

#1. Op de ski's naar Zwitserland en weer terug

In Oostenrijk en Zwitserland in één dag? Het kan met deze unieke skiroute van Montafon in Vorarlberg. Tijdens de tocht maakt u een rondje om de Zwitserse berg Madrisa. Geniet van prachtige uitzichten over Montafon en de rest van Vorarlberg. Ontdek een stukje Zwitserland en geniet. De tocht is zo’n 21 kilometer lang en kent ruim 1300 hoogtemeters. In slechts 7 uur brengt deze tocht u van Oostenrijk naar Zwitserland en weer terug. U gaat op stap met een speciale gids en voor de veiligheid gaat er ook een lawine uitrusting mee. De tocht is voor de gemiddelde skiër zeer goed te doen.

©Montafon Tourismus GmbH, Schruns - Stefan Kothner

#2. Kinderskisafari

Montafon in Vorarlberg is een echt familiegebied en dat kom je in alles tegen. In alle zes de deelskigebieden zijn veel faciliteiten voor de kleintjes en ook oudere kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken. Eén echt leuke activiteit is de kinderskisafari in Golm. De kinderen maken eerst een afdaling door de diepe sneeuw, waarbij allerlei raadsels en spannende verhalen worden verteld. Geen standaard lunch op de piste, maar een echte barbecue in het bos. Vervolgens skiën de kinderen weer terug naar het dal.

#3. De Silvretta Skisafari

Een andere bijzondere skitocht is de Silvretta Skisafari. Ga de avond ervoor niet te lang door in de après-ski, want u zult vroeg moeten opstaan. De dag begint in Patenen, waar u de gondel omhoog neemt. Eenmaal boven gaat u met de speciale tunnelbus naar het skigebied van Silvretta-Bielerhöhe. Een ervaring op zich. Vanaf hier begint de officiële tocht op de ski’s. Geniet van het prachtige uitzicht over de bevroren Silvrettassee en het uitzicht op Vorarlberg. De tocht gaat richting Galtür en neemt de hele dag in beslag. Aan het einde van de tocht staat er nog een leuke verassing te wachten. U wordt achter een pistebully aangetrokken, terug naar Patenen.

©Montafon Tourismus GmbH, Schruns - Christina Wachter

#4. Poederen op de Nilda-Variantenafdaling

Gek op off piste skiën en altijd opzoek naar avontuur? Montafon biedt een bijzondere afdaling aan door de diepe sneeuw. Maar liefst 387 skibochten maken dit de langste gelijkmatigste helling in zijn soort. Veel mensen bestempelen deze afdaling zelfs als één van de mooiste die er bestaat en zeker één van de mooiste van Vorarlberg. Doet u deze afdaling met een gids? Dan krijgt u van tevoren ook les over de gevaren en risico’s van een lawine.

#5. Ski de langste dalafdaling van Vorarlberg

Silvretta Montafon is niet alleen het grootste skigebied van Vorarlberg. Het gebied beschikt ook over de langste dalafdaling van de hele provincie Vorarlberg. Neem de Grasjoch-baan naar de Hochalpila Grat op 2.430 meter hoogte en ski vervolgens, met een hoogteverschil van 1.700 meter, helemaal naar beneden. Ook leuk: Eén keer per week is het mogelijk om de afdaling vroeg in de ochtend, voor de officiële opening van de liften, te skiën. Terwijl iedereen beneden net ontwaakt of aan het ontbijt zit, staat u al fris en fruitig op de piste. Vers geprepareerde sneeuw en de eerste stralen van het zonnetje maken dit een onvergetelijke ervaring.

©Montafon Tourismus GmbH - Daniel Zangerl

Veiligheid boven alles

Bent u van plan om off-piste te skiën in Montafon? Neem dan genoeg veiligheidsmaatregelen vooraf. Bent u onervaren of ergens niet helemaal zeker over? Boek dan een gids en woon de Lawine Safety Check bij. In veel georganiseerde tochten is deze check zelfs inbegrepen. De ervaren gidsen kunnen u alles vertellen over de gevaren en u op een leerzame manier wegwijs maken in de diepe sneeuw.

Heeft u nog meer tips of aanvullingen? Laat het ons weten in een reactie!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.