Skip to navigation Skip to main content

De 4 mooiste skitochten in het Zillertal

Het Zillertal is met ruim 508 km aan pistes één van de grootste skidalen ter wereld. De 4 skigebieden zijn toegankelijk met één skipas, de Zillertaler Superskipass. En hoewel ieder skigebied zijn eigen karakter heeft en geschikt is voor elk niveau skiër, kunnen liefhebbers van mooie skitochten hun hart ophalen in het Zillertal. De skigebieden zijn groot genoeg om de hele dag van verschillende pistes te kunnen afdalen. In dit artikel delen we de 4 mooiste en beste skitochten van het Zillertal. Van een relatief eenvoudige tocht voor de hele familie tot een uitdagende skitocht voor experts.

#1. Leisure Tour (Hochzillertal-Hochfügen)

De Leisure Tour in Hochzillertal-Hochfügen is de perfecte tocht voor echte genieters. Over heerlijk geprepareerde pistes, die niet al te moeilijk zijn, leidt de tocht langs knusse berghutten en zonnige terrassen. Het leuke van deze skisafari is tevens dat hij gemaakt kan worden met de hele familie!

Feiten & cijfers Leisure Tour

Aantal liften: 9 Te overbruggen hoogtemeters: 9864
Km piste: 20 Hoogste punt: 2501 m
Aantal berghutten: 10 Langste pistes: Martha's fitness run, Aschau dalafdaling
Skigebied: Hochzillertal-Hochfügen Niveau: (licht)gevorderd

#2. Arena Tour (Zillertal Arena)

De Arena Tour is een flinke tocht door de Zillertal Arena. Hoewel het een lange tocht is, zijn de pistes over het algemeen goed te doen voor de gemiddelde skiër. Uitzondering hierop kan de laatste piste zijn, de dalafdaling terug naar Zell am Ziller. Dit is met ruim 8 km tevens de langste dalafdaling van Oostenrijk. Onderweg is er genoeg afwisseling en entertainment door middel van photopoints, SkiMovie pistes, speed-check pistes en funparks.

Feiten & cijfers Arena Tour

Aantal liften: 22 Te overbruggen hoogtemeters: 8433
Km piste: 64 Hoogste punt: 2500 m
Aantal berghutten: 21 Langste pistes: Zell am Ziller dalafdaling
Skigebied: Zillertal Arena Niveau: gevorderd

#3. Altitude Tour (Mayhofen)

Zoals de naam al doet vermoeden overbrugt deze skitocht heel wat hoogtemeters. Daarnaast is het geen toer voor beginnende en minder geoefende wintersporters. De Altitude Tour verbindt de steilste en meest uitdagende rode en zwarte pistes van Mayrhofen. Met als hoogtepunt van de skitocht, de steilste geprepareerde afdaling van Oostenrijk: de Harakiri.

Feiten & cijfers Altitude Tour

Aantal liften: 14 Te overbruggen hoogtemeters: 13916
Km piste: 21 Hoogste punt: 2415 m
Aantal berghutten: 16 Langste pistes: Ahorn dalafdaling
Skigebied: Mayhofen Niveau: vergevorderd

#4. Glacier Tour (Hintertuxer Gletscher)

De Glacier Tour leidt door het indrukwekkende landschap van de Hintertuxer Gletscher op grote hoogte. Deze 72 km lange skitocht is er eentje voor sportieve skiërs met uithoudingsvermogen. Hoogtepunt is de 7m lange dalafdaling 'Schwarze Pfanne' terug naar Hintertux.

Feiten & cijfers Glacier Tour

Aantal liften: 16 Te overbruggen hoogtemeters: 14962
Km piste: 72 Hoogste punt: 3250 m
Aantal berghutten: 12 Langste pistes: dalafdaling Hintertux
Skigebied: Mayhofen Niveau: gevorderd

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.