4 november 2016 door Miranda in 'Nieuws'' | 0 Reactie(s)

Zillertal: nieuws voor dit winterseizoen

Het Zillertal is één van de grootste skidalen ter wereld met 508 km aan pistes. Hier vindt iedere wintersporter zijn ideale afdaling en skigebied. Van glooiende hellingen voor beginners tot uitdagende pistes en skiroutes voor cracks. Alle skigebieden zijn toegankelijk met slechts één skipas, de Zillertaler Superskipass. In deze weblog nemen we het Zillertal kort onder de loep en delen het nieuws voor deze winter: nieuwe liften en pistes in het Zillertal.

4 skigebieden, 1 skipas

De Zillertaler Superskipass geeft toegang tot 179 liften en 508 km skipistes. De 4 verschillende skigebieden hebben alle hun eigen karakter, maar hebben één ding gemeen: snelle en moderne liften, mooie funparks, perfect uitgeruste kinderlanden en berghutten waar het genieten is tijdens de skidag. Aan het begin van het dal ligt Mayrhofen met een levendige après-ski en de steilste geprepareerde afdaling van Oostenrijk: de Harakiri. Het grootste skigebied is de Zillertal Arena. Hier liggen ruim 140 pistekilometers. De Hintertuxer Gletscher is het enige skigebied in Oostenrijk dat 365 dagen per jaar geopend is. Het skigebied Hochzillertal-Hochfügen blinkt uit op het gebied van knusse en goede berghutten en hier liggen veel accommodaties direct bij de pistes.

4 skigebieden, 1 skipas Zillertal

Nieuw: Dorfbahn Gerlos

In Gerlos is een compleet nieuwe gondellift gebouwd: de Dorfbahn. En zoals de naam al doet vermoeden bevindt het dalstation van de lift zich direct in het centrum van het dorp. Ideaal, want tot vorig jaar moesten wintersporters de Isskogellift nemen, die net buiten het dorp ligt, om in de Zillertal Arena te komen. Met de komst van de Dorfbahn is de wandeling of busrit naar de Isskogellift voorbij. In het grote dalstation van de nieuwe gondellift is tevens een parkeergarage, sportshop, skiverhuur en –depot gevestigd. Wachttijden in Gerlos zullen, door de komst van de Dorfbahn, tot het verleden behoren.

Hochfügen: Waidoffen Bahn

In Hochzillertal-Hochfügen wordt deze winter een pareltje van de liftproducent Doppelmayer geopend: de Waidoffen Bahn. Het is de meest luxueuze skilift met een zeer hoog comfort: ergonomische stoelen met 5 cm meer ruimte, stoelverwarming en natuurlijk een windkap. De voetbeugels zijn een stuk breder wat meer comfort zal geven voor met name snowboarders. Ook op het gebied van veiligheid biedt deze lift veel: de beugel gaat automatisch naar beneden en weer omhoog bij het bergstation. En met een snelheid van 25 km/u staat u snel weer bovenop de berg. De energie voor de lift wordt opgewekt door de zonnepanelen op het bergstation.

Zillertal

Nieuwe spectaculaire funslope op de Hintertuxer Gletscher

Op de Hintertuxer Gletscher wordt deze winter een spectaculaire funslope geopend met diverse hindernissen. De funslope wordt aangelegd bij de Sommerberg. Het leuke is dat deze funslope geschikt is voor zowel snowboard- als skiërs en voor jong en oud, want je kunt altijd hindernissen overslaan die te moeilijk zijn.

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen