Skip to navigation Skip to main content

Het Franse skigebied Les Deux Alpes ligt in de bergwereld van de regio Rhône-Alpes en wordt omgeven door tal van drieduizenders. Er liggen in de winter meer dan 200 kilometer aan veelzijdige pistes klaar, en door de aanwezige gletsjer kan hier ook in de zomer geskied worden. Maar naast skiplezier heeft Les Deux Alpes nog veel meer te bieden. Fatbiken, paragliden, après-ski, lawinesimulator, festivals; er is altijd wat te beleven. Snowplaza heeft 7 highlights van Les Deux Alpes op een rijtje gezet die u niet mag missen.

#1. Van de gletsjer naar het dal skiën

Les Deux Alpes beschikt over meer dan 200 kilometer aan pistes, waar ieder type skiër op uit de voeten kan. Het skigebied van Les Deux Alpes behoort tot de grootste en meest sneeuwzekere van Frankrijk. Een afdaling die u zeker moet maken is die van de top van de gletsjer (3600 m) terug naar het dal. Hierbij legt u maar liefst 2300 hoogtemeters af, waarbij u geen lift meer hoeft te gebruiken.

#2. SnowZone

In Les Deux Alpes vinden tal van festivals plaats en SnowZone is er daar een van. Begin maart verandert dit freestylemekka in de electro-hotspot van de Alpen. Dans op de beats van de beste dj’s die gewapend met hun platenkoffer de nieuwste hits door de bergen laten schallen. Doorgaans staat de crème de la crème van de dj-wereld op de bühne in Les Deux Alpes.

#3. Fat-Bike rijden in de sneeuw

Als eerste skigebied in Frankrijk biedt Les Deux Alpes (electro)fat-bike tours aan. De fietsen met reuzebanden zijn in Europa nog relatief onbekend, maar winnen steeds meer aan populariteit. Aan de andere kant van de oceaan, in de USA, is deze sport al een stuk bekender. Dankzij de elektromotor wordt uw bereik een stuk groter en kunnen ook minder getrainde mensen fatbiken.

#4. Freestylen in snowpark Les2Alpes

Het snowpark van Les Deux Alpes staat zeer hoog aangeschreven en behoort tot de beste van de Alpen. Op 2600 meter ligt een sneeuwzeker park waar iedere freestyler mee uit de voeten kan – van beginner tot pro. En het beste van alles: het park wordt ieder seizoen gerestyled en uitgebreid zodat het ook voor terugkerende bezoekers uitdagend blijft.

#5. Kilometers door de tiefsneeuw skiën

Les Deux Alpes is het freerideparadijs van Frankrijk. Talloze, waarvan sommige zeer uitdagende, afdalingen met meer dan 2000 hoogtemeters liggen op u te wachten. Er is altijd ongerepte sneeuw te vinden en de backcountry mogelijkheden zijn eindeloos. Freeriden is zonder twijfel een van de highlights van Les Deux Alpes.

#6. Paragliden boven Les Deux Alpes

Paragliden boven de bergen en pistes van Les Deux Alpes is voor iedere wintersporter een onvergetelijke ervaring. Geniet van de spectaculaire uitzichten en ervaar het gevoel van vliegen. Er worden verschillende cursussen en vluchten aangeboden.

#7. Lawinesimulator

In de lawinesimulator, die bij het dalstation van de Jandri Express is te vinden, kunt u ervaren hoe het is om in een lawine verzeild te raken. Vanzelfsprekend is deze simulator niet te vergelijken met een echte lawine, maar u krijgt toch een goed beeld van hoe gedesoriënteerd u raakt wanneer u belandt in de schuivende sneeuwmassa.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.