Wintersport in USA

Iedere wintersportliefhebber moet een keer op wintersport naar Amerika. In tegenstelling tot de Alpen zijn de pistes extreem sneeuwzeker en altijd rustig. Wachttijden bij de liften komt u tijdens uw wintersport in de VS echt niet tegen. Qua pistepreparatie en service kunnen heel wat skigebieden leren van de gebieden in Amerika. Aan wintersport in de VS kleven echter ook minder punten, de vliegtickets blijven duur, de pistes zijn relatief kort en de kwaliteit van de bergrestaurants is matig.

Toch mogen dat geen redenen zijn om niet naar de VS op wintersport te gaan. Wintersporten in Amerika is een fantastische ervaring! Wie de pistes van skigebieden als Aspen en Park City eenmaal heeft gezien wil niks anders meer. De Amerikaanse sneeuw, bekend als champagne powder, wordt door veel wintersporters bestempeld als de beste ter wereld. Dit gegeven moet off-piste liefhebbers als muziek in de oren klinken. Wintersporten in Amerika is niet voor niks zo geliefd onder off-piste liefhebbers.

Wintersporten in de Verenigde Staten is een ervaring

Wintersporten in de VS is een ervaring op zich. De skiresorts zijn totaal anders dan we gewend zijn in Europa. De sfeer in de authentieke skidorpen kan omschreven worden als een ‘wilde westen’ ambiance die te danken is aan de ‘goldrush’ periode. De typisch Amerikaanse bebouwing voelt zeer sfeervol aan. Er zijn echter ook minder historische resorts waar de charme het verloren heeft van comfort en commercie.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen