20 maart 2017 door Thijs in 'Algemeen'' | 0 Reactie(s)

Slacklinen in Les Arcs © Manu Reyboz

Meteorologisch of astronomisch: de lente is hoe dan ook begonnen! En hoewel men bij de lente wellicht niet aan wintersporten denkt, is juist dit seizoen het optimale moment om te gaan skiën of snowboarden. In de Franse bergen is er zelfs een speciale naam voor bedacht: Le Printemps du Ski, de “skilente”. Met onderstaande redenen in het achterhoofd is het geen wonder dat de lange latten nog lang niet opgeborgen hoeven te worden. De sneeuwcondities zijn nog altijd prima, er zijn hoge kortingen en er vallen na het skiën tal van activiteiten te ondernemen.

#1. Ideale sneeuwcondities

In de lente zijn de pistes in Frankrijk nog steeds in een uitstekende conditie. Door de hoogte blijft de sneeuw in de Franse bergen lang liggen en blijft verse poedersneeuw in optimale staat. Voor beginners is de lentesneeuw prettig om de eerste skimeters te maken, en de pistes zijn een stuk rustiger dan in het hoogseizoen.

#2. Activiteiten na het skiën

In het voorjaar worden de dagen langer en heeft u ook na het skiën nog voldoende tijd voor andere activiteiten. Zo kunt u prachtige sneeuwroutes verkennen tijdens een sneeuwwandeling, met de slee of op sneeuwschoenen. De echte durfals kunnen paragliden, duiken onder het ijs of slacklinen. Wilt u liever ontspannen, dan kunt u helemaal tot rust komen dankzij de verschillende spamogelijkheden: een hete sauna, een openluchtbubbelbad by night of een massage die de kuiten losmaakt na een inspannende dag op de piste.

IJsduiken in La Plagne © OT La Plagne

#3. Korting, korting, korting!

In tegenstelling tot het hoogseizoen is het een stuk rustiger qua boekingen. Daardoor worden er fikse kortingen aangeboden en is er meer keuze in accommodatie.

#4. Party time of relaxen in de zon

Door de stijgende temperaturen is het aangenamer om buiten te feesten of te relaxen onder de warme zonnestralen. U kunt uzelf helemaal laten gaan op de terrassen die de verschillende après-skibars te bieden hebben. Er zijn ook veel concerten, festivals en evenementen in het voorjaar, zoals Subli’Cimes in La Plagne, waarbij zes bergtoppen worden ondergedompeld in verschillende sferen. U kunt er ontspannen in een jacuzzi, met de kinderen naar de top vol elfen en feeën of waterskiën. In Les Arcs vindt u de Les Arcs Spring Final, waar u kunt slacklinen, genieten van live concerten en dansen bij de beach party op de piste.

Relaxen in de zon © OT Valfréjus

# 5. Voor het eerst op de ski’s

Wie nooit geskied of gesnowboard heeft en niet zeker weet of het iets is, kan naar La Clusaz. Hier kunt u als volwassene gratis op beginnersles, krijgt u een gratis skipas en 50% korting op de huur van het materiaal. Ook in Les Menuires kunt u op uw eigen tempo ontdekken of skiën echt wel iets voor u is. Wanneer u na twee dagen nog steeds niet overtuigd bent, krijg u al uw gemaakte kosten terugbetaald. En in La Plagne kunt u terecht als u al wel kunt skiën, maar nog geen echte professional bent die elke pistekleur al aandurft. Hier zijn namelijk speciale “Cool Ski”-pistes, die een subtiele hellingsgraad hebben en waar alleen maar rustig geskied mag worden. Heeft u deze allemaal onder de knie, dan bent u klaar om het hele skigebied te verkennen.

#6. Family ski

Ook voor wie met het hele gezin wil genieten van een heerlijke skivakantie is het voorjaar het optimale moment om te gaan. Er worden allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd voor kinderen, zoals de Junior Foliz in Les Deux Alpes. Hier leren kinderen ‘s ochtends skiën en in de namiddag staan er allerlei leuke activiteiten op het menu. In Avoriaz kunnen kinderen hun energie kwijt in kookworkshops, introductielessen biatlon en spannende lasergames.

Meer informatie over lenteskiën in Frankrijk is te vinden op www.skiingintospring.com en www.france-montagnes.com/nl.

Dansen tijdens de Les Arcs Spring Final © Scalp

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen