7 maart 2016 door Gastredacteur in 'Alpenweer''

Sestrière

Door: Diana Woei. Het wordt geen droog en zonovergoten weer in de Alpen, maar de hoeveelheden sneeuw die er vallen zijn ook weer niet groot en de zon weet echt z'n momenten wel te pakken. Vooral woensdag en voor een deel ook donderdag ziet het er vaak wel zonnig uit. In detail kan het natuurlijk weer wat anders zijn, we praten wel over een behoorlijk groot gebied. Omstandigheden zijn daarin vrijwel nooit helemaal gelijk. Vandaag is de kans op sneeuwbuien het grootst in Oostenrijk. Meestal blijft het er bewolkt al weet de zon soms nog een klein gaatje te vinden.

Enkele sneeuwbuien

Ook in de Dolomieten hebben we zo'n beetje dit weer en hier ligt de sneeuwgrens soms helemaal in het dal, maar soms ook op 800m. In het westen van Italië blijft het droog vandaag, in Zwitserland kan in de loop van de dag wel een sneeuwbui vallen. De kans daarop is het grootst in het westen. En dan kan het haast niet anders of Frankrijk past in dit weerbeeld. Met zon dus, maar vooral in de middag ook een sneeuwbui. De zuid-Franse Alpen blijven droog. Morgen is het eerlijker verdeeld met de kans op sneeuwbuien. Alleen in het noordwesten van Italië, de hoek van Sestrière, blijft het waarschijnlijk droog. Verder dus een sneeuwbui, maar zeker ook zon.

Zon laat zich vaker zien

Woensdag is er veel meer zon. Het blijft vrijwel overal droog en het wordt dus een prima skidag. Later in de middag neemt in Frankrijk en Zwitserland de bewolking wel toe en tegen de avond kan het wat gaan sneeuwen. Dit gebied trekt vooral in de nacht over en doet ook het noordwesten van Italië aan. In de Dolomieten en in Oostenrijk blijft het droog. Donderdag pruttelt het misschien nog wat na, maar grote hoeveelheden sneeuw vallen er niet. In Oostenrijk blijft het vrijwel droog, met in dit deel van de Alpen ook de meeste zon.

Prachtige zonsopkomst in Les Trois Vallées

Prachtige zonsopkomst in Les Trois Vallées

Zonovergoten wintersportweekend?

De kans op sneeuw is vrijdag juist in Oostenrijk het grootst, maar u moet echt niet denken aan een dump. Er valt af en toe wat, met een sneeuwgrens tussen 700 en 1000m. Aan de zuidflank van de Alpen, in Karinthië schijnt gewoon de zon. Ook op andere plaatsen in de Alpen heerst veelal de zon en is van neerslag verder geen sprake. Het weekeinde wordt, zoals het zich nu laat aanzien, fantastisch. Het is zonovergoten en rond 0 graden op 1500m hoogte.

Het origineel van dit weerbericht staat op snowplaza.nl >

Silvretta Montafon

Silvretta Montafon

La Thuile (IT)

La Thuile (IT)

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar redactie@snowplaza.nl en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.