15 januari 2016 door Thijs in 'Nieuws'' | 0 Reactie(s)

‘Hop-on, Hop-off’ om het Silvretta-gebergte

Met de Silvretta Skisafari wordt het skigebied rondom Galtür uitgebreid. Deze dagtour maakt het mogelijk dat wintersporters een rondje kunnen skiën om de Silvretta, een bergmassief in de Oostenrijkse deelstaten Tirol en Vorarlberg en het Zwitserse kanton Graubünden. Omdat het skigebied niet met liften is verbonden, krijgen zij onderweg hulp van pistenbully’s en minibussen. Zo kunt u ter afwisseling tijdens een wintersport in Galtür niet alleen een kijkje nemen in Silvretta Arena Ischgl - Samnaun - Silvretta Arena, maar ook in het Montafon!

Met de pistebully en de bus

De Silvretta Skisafari, van Galtür tot in Montafon en weer terug, start in het Silvapark in Galtür. Hier vertrekt iedere dag om 10:30 uur een pistebully (vooraf reserveren) die de gasten naar het Kops-stuwmeer brengt. Dit is het startpunt van een zeer gevarieerde bosafdaling via het Montafondal, naar Gaschurn-Partenen. Vanaf hier gaat de tocht met de gondel van de Vermuntbahn omhoog. Bovenaan staat een minibus te wachten die de wintersporters via een tunneltraject naar de Bielerhöhe brengt, met het panoramische uitzicht op de hoogste toppen van de Silvretta en het Silvrettameer. Na een afdaling door het Vermuntdal brengt de pistebully (reserveren ook verplicht) de skiërs weer terug naar Galtür.

Kosten Silvretta Skisafari

Met een geldige skipas (Silvrettapark of Silvretta) zijn de kosten voor volwassenen € 18,50 en voor kinderen € 10,50. Zonder geldige skipas zijn de kosten € 37,50 en € 22,00. Alle dagen mogelijk. Aanmelden kan via de skischool of TVB Galtür of bij de Zeinislift.

Bestemming voor de hele familie

Galtür ligt in het achterste deel van het Paznaun in het westen van Tirol en maakt deel uit van het overkoepelende Silvretta Region. Het is goed geschikt voor een vakantie met kleine kinderen. Voor de beginnende skiërs zijn er zeer goede mogelijkheden. Ook de gevorderde skiër kan zich er prima vermaken op enkele prachtige afdalingen. Het skigebied van Galtür bestaat uit 40 kilometer pistes, waarvan 6 makkelijk, 24 gemiddeld en 10 moeilijk.

Bestemming voor de hele familie

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen