1 juli 2015 door Miranda in 'Nieuws'' | 1 Reactie(s)

Saalbach-Hinterglemm met Fieberbrunn

De verbinding van Saalbach met Fieberbrunn wordt deze winter 2015/2016 een feit. Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn zal met 270 km aan pistes hierdoor tevens het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk zijn. De lang gekoesterde wens om de skigebieden te verbinden gaat nu eindelijk in vervulling. Door de bouw van de nieuwe TirolS gondel worden niet alleen de twee skigebieden, maar ook de regio’s Salzburgerland en Tirol aan elkaar gekoppeld. Het zal een flinke klus worden om in één dag in alle dorpen van het Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn te skiën.

Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn wordt eindelijk een feit

Met name Fieberbrunn droomde al decennia lang van een verbinding met Saalbach. De grootte van een skigebied is voor de meeste wintersporters nog steeds de belangrijkste graadmeter in de keuze van de vakantiebestemming. Hoewel wij van Snowplaza na een bezoek aan Fieberbrunn op slag verliefd waren op dit fijne, maar kleine skigebied, is 35 km pistes voor veel wintersporters te weinig. Door de verbinding met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn komen hier ineens ruim 200 km aan pistes bij en komt het totaal op 270 km pistes.

Verbinding Saalbach-Hinterglemm met Fieberbrunn

De liftmaatschappijen van Fieberbrunn, Hinterglemm, Saalbach en Leogang werken samen aan dit nieuwe project

20 miljoen kosten voor Fieberbrunn

De nieuwe verbindingslift kost 20 miljoen, welke betaald wordt door de liftmaatschappij van Fieberbrunn. Van dit bedrag wordt 40% betaald door eigen financiers en het overige deel wordt gefinancierd door banken. Verwacht wordt dat deze grote investering een flinke impuls zal geven aan het toerisme in het Pillerseetal, de regio waartoe Fieberbrunn behoort. De TirolS gondel is een 10-persoons cabinelift waarvan het dalstation gebouwd wordt bij Reckmoos-Süd. Via een middenstation bij Hörndlingergraben is de top van de Reiterkogel – een centraal punt in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn - bereikbaar. De nieuwe 3,5 km lange piste leidt vanaf de Reiterkogel terug naar het dalstation.

TirolS lift

De nieuwe TirolS gondel en de afdaling terug naar het dalstation

Overige vernieuwingen in het Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Naast de nieuwe TirolS gondel wordt er deze winter ook een nieuwe, verwarmde 6-persoonsstoeltjeslift met overkapping, geopend ter vervanging van de oude Bernkogel sleeplift. Daarnaast heeft Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn geïnvesteerd in uitbreiding en modernisering van de kunstsneeuwinstallaties. Ook zijn er vanaf dit seizoen 30 gratis WIFI punten in het skigebied en wordt er een nieuwe app gelanceerd voor smartphones.

Nieuwe Bernkogelbahn in Saalbach-Hinterglemm

Ook de Bernkogelbahn is nieuw deze winter

Verbinding Saalbach-Hinterglemm met Zell am See?

Veel mensen fluisteren ook al over de verbinding van het Skicircus met het skigebied van Zell am See. Een eerste stap hierin wordt deze zomer al gemaakt. In het dorpje Viehofen wordt een nieuwe lift gebouwd naar de Schmittenhöhe (skigebied van Zell am Zee). Ook zal er een nieuwe piste zijn die terug naar het dorp leidt. Het dorpje Viehofen ligt op slechts 5 km van de plaats Vorderglemm, waar de liften omhoog gaan naar het Skicircus. Het lijkt dus een kleine stap om ook deze laatste kilometers te overbruggen. Hierdoor zou er een skigebied zou ontstaan met ruim 300 km aan pistes. Echter is deze verbinding nog niet definitief gepland.

TirolS Gondelbahn

Het gesimuleerde uitzicht vanuit de nieuwe TirolS gondel

Wij verheugen ons alvast op dit 'nieuwe' grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk en willen zeker een kijkje gaan nemen deze winter!

Reactie(s)

door Jerry op 13 juli

Goed nieuws! Nog meer mogelijkheden vanuit Fieberbrunn...Laat een reactie achter

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen