30 april 2015 door Michiel in 'Alpenweer''

Salober Ski Arena

Aangezien het skiseizoen er bijna op zit, vandaag het laatste videoweerbericht. Er komt niet al te goed nieuws uit de Alpen. Het is regenachtig en zeer wisselvallig. Vanuit het westen trekt er een storing over het Alpengebied die voor flink wat neerslag zorgt. Pas boven de 3000 meter valt er sneeuw, waardoor u begrijpt dat de temperaturen in de dalen flink hoog liggen. Pas begin volgende week wordt het droger, maar dan stijgt het kwik zelfs nog een paar graden. Op de gletsjers zijn de wintersportomstandigheden nog goed en valt er na dit weekend prima te skiën. Mede door de verse sneeuw die hier zaterdag en zondag valt.

Nog geen sprake van zomer

De komende dagen laat de zon zich maar mondjesmaat zien in het Alpengebied. In het zuiden van Frankrijk is het vandaag wel zonnig, maar dit is een uitzondering. In de rest van de Alpen is het zwaar bewolkt en regent het van tijd tot tijd. Zwitserland, Italië, Oostenrijk, overal kunnen de nodige buien vallen waarbij ook een klap onweer kan voorkomen. Geen ideale omstandigheden om op de piste te staan dit weekend!


Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het witte goud naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.