23 april 2015 door Michiel in 'Alpenweer''

Videoweerbericht

Het is op de kalender al wel eind april, maar de zomer is in de Alpen nog ver te zoeken. Vandaag kan er in Oostenrijk maar liefst 20 tot 30 cm verse sneeuw vallen in de hogere gebieden. Morgen wordt het dan even warmer, waarna er een tweede storing in het weekend arriveert. Het wordt dan weer kouder en de sneeuwgrens kan dalen tot onder de 1000 meter. De dalen worden weer (tijdelijk) wit! Goed nieuws voor de actieve wintersporters die nog even willen genieten van verse sneeuw in april. De situatie op de gletsjers en de geopende hoge skigebieden zal de komende dagen ronduit winters zijn.

April: alle weersomstandigheden

April staat te boek als een onstuimige maand, waarin alle weertypen voorbij komen. Ook dit jaar is dit weer het geval. Sneeuw in april is dus zeker niet ongewoon. Vandaag kan overigens in Frankrijk, Zwitserland en Italië nog wel even genoten worden van de zon. Bekijk alle details in het Alpen.


Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het witte goud naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.