9 april 2015 door Marco in 'Alpenweer''

Momenteel is het genieten geblazen in de Alpen. De zon schijnt volop en de meeste pistes liggen er nog prima bij. Wel komen er hier en daar, met name in Oostenrijk, wat wolkensluiers voor. De luchtdruk is hoog in het Alpengebied waardoor het erg rustig is. Vanaf morgen komt hier geleidelijk verandering in. Vanuit het westen neemt de bewolking geleidelijk toe en in de middag kan er in Frankrijk wat regen en sneeuw gaan vallen. Dit neerslaggebied trekt langzaam weg naar het oosten waardoor Oostenrijk en het uiterste noorden van Italië hier zaterdag mee te maken krijgt.

Neerslag in het westen

Wie vandaag op de piste staat in de Alpen heeft geluk. De zon schijnt volop en slechts hier en daar komen wat wolkensluiers voor. Omdat we al in april zitten, zijn de temperaturen wel wat hoger. Om te genieten van de beste pistecondities kunt u het beste de hoogste afdalingen opzoeken. Niet alleen in Frankrijk is het prachtig weer, ook meer naar het oosten is het echt voorjaarsweer. Morgenmiddag stijgt in Frankrijk de kans op neerslag. In de dalen valt dit in de vorm van regen, op de hoogste pistes in de vorm van sneeuw. Aan Oostenrijk en Italië gaat deze neerslag voorlopig voorbij.

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >>

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza.nl verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.