1 april 2015 door Michiel in 'Alpenweer''

Zauchensee

Over de sneeuw hoeft u zich geen zorgen te maken wanneer u met Pasen naar de Alpen gaat. Er is meer dan voldoende sneeuw maar de omstandigheden zijn niet al te best. Het is afwachten hoe de condities op de pistes zullen zijn. Er staat veel wind en de kans op verse sneeuw blijft bestaan. Wie naar het zuiden van de Franse Alpen of Italië gaat heeft geluk, hier is het beste weer te vinden de komende dagen. Gaat u naar Oostenrijk, Duitsland of Zwitserland dan dient u rekening te houden met sneeuwbuien, veel wind en slecht zicht. Voorlopig blijft het wisselvallig in de Alpen en zit er nog geen weersomslag aan te komen.

Veel sneeuw voor de noordflank

Vandaag valt er in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland de nodige verse sneeuw. Later trekt deze storing weg, maar de volgende staat alweer klaar. Vrijdag is het namelijk even wat rustiger, maar aan het eind van de middag begint het opnieuw met sneeuwen. Dit kan zondagavond, aan de noordflank, een hoeveelheid van 70 centimeter verse sneeuw opleveren. Aan de zuidzijde is dit met 5 tot 15 centimeter een stuk minder. Vandaag heeft Frankrijk het mooiste weer in de Alpen. Hoe noordelijker we kijken, hoe bewolkter het wordt. Er kunnen overal periodes met sneeuw voorkomen waarbij de sneeuwgrens later vandaag onder de 1000 meter komt te liggen.

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >>

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het witte goud naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.