Skip to navigation Skip to main content

Alternatieve winteractiviteiten in Zuid-Tirol

Dat Zuid-Tirol een ideale locatie is voor een skivakantie is bij veel wintersporters wel bekend. Dat u er ook tal van andere winteractiviteiten kunt ondernemen is minder bekend! Ooit wel eens aan ijsklimmen gedacht? In het dorp Corvara/Rabenstein im Val Passiria/Passeiertal wordt elk jaar opnieuw één van de grootste kunstmatige ijstorens van Europa aangelegd. IJsklimmen is alles behalve een ontspannen wandeling. Als klimmer hangt u met stijgijzers en pikkels aan een bevroren, natuurlijke waterval. Deze adrenalinekick is alleen aan te bevelen voor doorgewinterde klimmers met de juiste uitrusting. Wie wil gaan ijsklimmen kan voor deskundige begeleiding terecht bij de Zuid-Tiroolse berggidsen.

Romantische arrensledetochten

Warm ingepakt onder dikke dekens is een gezellige arrensledetocht over de almen in Alpe di Siusi/Seiser Alm een belevenis voor iedereen. Door Haflinger-paarden wordt u voort getrokken door het adembenemende besneeuwde landschap. Onder een strakblauwe hemel, maar zeker ook onder een fonkelende sterrenhemel is dit een bijzonder belevenis.

Kiten in de sneeuw

Wat een steeds populairdere activiteit wordt in Zuid-Tirol, is kiten over het ijs en de sneeuw. Iedereen die het een keer wilt proberen kan het beste beginnen in Val Venosta/Vinschgau. Lago di Resia/Reschensee is een perfect meer om eens te oefenen. Ook het kleine skigebied op de Renon/Ritten heeft brede pistes en makkelijk bereikbare liften die het hart van snowboarders sneller laat kloppen. Het Skywalker Snowkitecenter met kiteshop bevindt zich bij het bergstation van de Renon-kabelbaan. De brede pistes op de Corno del Renon/Rittner Horn zijn ideaal om te snowkiten. Er worden cursussen gegeven aan zowel beginners als gevorderden.

Rodelen in het donker

Voor sommige sneeuwliefhebbers is een dag op de piste niet lang genoeg om van alles te genieten. In Zuid-Tiroolse skigebieden is het daarom mogelijk om ook in het donker te skiën of te rodelen bij het licht van de schijnwerpers. In het dal Alta Pusteria/3 Zinnen Dolomites begint de 5 kilometer lange rodelbaan waarover u in vliegende vaart naar het dal glijdt. Daarnaast kunt u ook op de Baranci/Haunold rodelen bij maneschijn.

Bent u wel eens op wintersport geweest in Zuid-Tirol? Laat een reactie achter!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.