Skip to navigation Skip to main content

Voorjaar in Tirol: zonneskiën

Als vanaf medio maart de zon sterker wordt, dan begint op de skihellingen van Tirol het grote genieten. Dit is de mooiste tijd voor de wintersport in het hart van de Alpen. En omdat Pasen in 2015 vroeg valt, is zonneskiën dit winterseizoen extra interessant. Voordelige arrangementen lokken gasten naar het hart van de Alpen waar met sportieve en culturele hoogtepunten en een geweldige feeststemming de afsluiting van het seizoen wordt gevierd. Zonneskiën kent in Tirol een lange traditie. De winter verliest zijn harde trekken en iedereen verheugt zich erop dat de zon de overhand krijgt. Voorjaarsskiën in Tirol v.a. € 149,- >>

Pasen valt vroeg dit jaar

Wintersporters zijn blij met dit bericht: Paaszondag valt, anders dan in de afgelopen jaren, komend seizoen al op 5 april. In veel landen beginnen de paasvakanties daarom al in maart. Hiermee stijgt de kans op een paasvakantie met optimale sneeuwcondities, bijvoorbeeld in het gezinsvriendelijke skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Daar gaat op Paaszondag de paashaas met kleine cadeautjes voor de kleinste skiërs op pad. Dat Pasen in 2015 zo vroeg valt, heeft voor wintersportfans nog een ander belangrijk voordeel. Al vanaf medio maart bieden vrijwel alle Tiroolse vakantieregio’s speciale vakantie-arrangementen voor het zonneskiën aan.

Zonneskiweek geheel privé

In Oost-Tirol hebben kleine verhuurders iets leuks bedacht voor zonneskiërs, geheel onder het motto “zonneskiweek geheel privé”. Dit pakket omvat onder andere de 5-daagse keuzeskipas Ski-Hit Osttirol,een verblijf in een privékamer of appartement, zonnecrème en een gereserveerde zonnestoel op een van de berghutten in Oost-Tirol. Deze aanbieding kan worden geboekt van 8 maart tot 20 april 2015 vanaf 399 euro per week per persoon.

De beste tijd voor toerskiën

In de tweede helft van de winter begint niet alleen voor jonge skiërs de mooiste tijd in de Tiroolse bergen. In koude, heldere nachten bevriest hier de bovenste sneeuwlaag. De warme lentezon verandert deze dunne ijslaag overdag in firnsneeuw die met name optimaal is voor toerskiërs. Wie eens kennis wil maken met toerskiën, kan tot 10 mei 2015 bijvoorbeeld in het bergwandeldorp Vent in het Ötztal voor rond 280 euro een driedaagse basiscursus volgen.

Topevenementen aan het einde van het seizoen

Van 9 tot 11 april 2015 zijn snowboarders in Ischgl aan het juiste adres. Hier vindt dit winterseizoen namelijk de finale van de World-Rookie-Tour plaats. Een week later, op 18 april, eindigt het winterseizoen bij de Arlberg met de zogenoemde “Weißer Rausch”. Deze legendarische wedstrijd buiten de pisten tot in het dal is een spektakel voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. Voor iedereen die zonneskiën met feesten willen combineren, is het traditionele paasconcert op de Idalpe in Ischgl een aanrader. Mayrhofen im Zillertal viert het komend jaar weer een hele week feest. Het Snowbombing-Festival heet hier van 6 tot 11 april 2015 feestgangers uit de hele wereld van harte welkom. In het Ötztal verovert op 17 april 2015 “Hannibal”met zijn multimedia-show de Rettenbachferner hoog boven Sölden.

Voorjaarsskiën in Tirol v.a. € 149,- >>

159 - Winter - Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.