Skip to navigation Skip to main content

SkiJuwel: freeriden voor beginners

Freeriden is populairder dan ooit. Alpbachtal, onderdeel van het jonge Oostenrijkse skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, speelt hierop in door ‘freeride weken’ voor beginnende off-piste skiërs te introduceren. De weken vinden plaats in de maanden januari, februari en maart. Tijdens de driedaagse cursus verkennen kleine groepen, uitgerust met ‘safety’materiaal, het skigebied van Alpbachtal onder begeleiding van een ervaren gids. Voor wie dit nog een brug te ver is of zelfs nog een entree op de piste moet maken, neemt deel aan de tweedaagse ‘ski comeback’-cursus in Wildschönau met een ‘niet-goed-geld-terug’ garantie.

Freeriden voor beginners

Het Alpbachtal staat bekend om zijn off-piste ‘Tiefsnee’-afdalingen. Vooral het gebied rondom de Wiedersbergerhorn is een ideaal freeride-terrein. Om van beginnende off-piste skiërs ervaren freeriders te maken, organiseert SkiJuwel in de eerste drie maanden van 2015 speciale freeride cursussen voor beginners. De deelnemers gaan drie dagen, in groepjes van maximaal zes personen, met een expert op pad. Allen worden uitgerust met een LVS-rugzak met schep, sonde en geïntegreerde lawinepieper. De cursussen kunnen gevolgd worden in de weken van 11–13 januari, 8–10 februari en 15-17 maart, van zondag tot dinsdag.

Het speciale ‘Freeride voor beginners’-arrangement is inclusief 3 overnachtingen met ontbijt in een partner accommodatie, 3-daagse skipas en LVS rugzak en is te boeken vanaf € 393,- per persoon.

Ski-comeback

Voor een comeback op de piste is het nooit te laat. Wintersportgebied SkiJuwel Alpbachtal Wildschönau (Tirol) maakt het haar gasten heel makkelijk om skiën weer onder de knie te krijgen. Met een korte opfriscursus van vier uur verdeeld over twee dagen kunnen wintersporters, die al jaren niet meer op de latten hebben gestaan, privélessen volgen om het vertrouwde gevoel weer terug te winnen. SkiJuwel heeft hiervoor speciale arrangementen samengesteld. Ook gasten, jong en oud, die nog nooit hebben geskied, profiteren van ‘beginners’-arrangementen. Als cursisten vroegtijdig besluiten te stoppen, krijgen zij de kosten voor de niet benutte lesuren, materiaalhuur en skipas-dagen retour. Met de focus op persoonlijke aandacht bestaan de lessen uit het beantwoorden van alle vragen over materiaal, techniek en eerdere ervaringen. Gasten hebben de keuze om in het charmante Alpbachtal of in het hoogdal Wildschönau te verblijven.

Het arrangement, vanaf € 312,- per persoon, bij deelname van twee personen en verblijf in een tweepersoonskamer, kan geboekt worden van 7 januari tot 12 april 2015 en is inclusief 3 overnachtingen bij een van de aangesloten partner-accommodaties, 3 dagen skipas SkiJuwel Alpbachtal Wildschönau, 3 dagen skihuur, 2 dagen 2 uur skiles met privé leraar.

Een van de grootste skigebieden in Tirol

SkiJuwel behoort, met 47 liften, 26 km blauwe pistes, 70 km rode pistes en 13 km zwarte pistes, tot de top 10 grootste skigebieden van Tirol. Voor winterseizoen 2014-2015 heeft het skidomein geïnvesteerd in de optimalisering van comfort en sneeuwzekerheid. Op de Wiedersbergershorn is de oude Gmahbahn-lift vervangen door een ultra moderne 6-persoons stoeltjeslift. Met de installatie van 50 nieuwe sneeuwkanonnen op de Schatzberg in Wildschönau zijn wintersporters gegarandeerd van goede sneeuwcondities. In SkiJuwel vinden zowel beginners, families als experts een grote diversiteit in wintersportmogelijkheden. Door de gratis busverbinding tussen de dorpen, kan de auto ‘thuisgelaten’ worden. Met 20 WiFi hotspots profiteren gasten van ongelimiteerd gratis internet.

Klik hier voor meer informatie over SkiJuwel Alpbachtal Wildschönau >>

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.