26 juni 2014 door Joris in 'Alpenweer''

Webcam Les Deux Alpes

Om op de webcams nog sneeuw te kunnen ontdekken zijn we al aangewezen op de allerhoogste toppen. De zomer heeft definitief zijn intrede gedaan en de Alpenweiden liggen er groen bij. Nu is het de beurt aan mountainbikers en wandelaars. Toch zorgt deze combinatie tussen wit en groen ook voor prachtige beelden. Voor het wintergevoel zijn er altijd nog de gletsjers. Op de gletsjers lijkt de zomer geen vat te hebben en soms wordt hier zelfs nog gewoon geskied. Aan welke beelden geeft u de voorkeur? Wit of groen, de webcams uit de Alpen zijn altijd van een ongekende schoonheid.

Gaat u in de zomer nog naar de Alpen?

Mountainbiken, wandelen of toch skiën op de gletsjer? Ook in de zomer valt er in de bergen genoeg te ondernemen. Geniet van de prachtige natuur en de rust die de bergen bieden. Het is zeer bijzonder om de bestemming waar u iedere winter komt eens in de zomer te bezoeken. Wanneer het dorp en de omgeving niet onder een dikke laag sneeuw ligt bedekt, heeft het toch een compleet andere uitstraling. Wie het wintersportgevoel in de zomer niet kan missen, kan uitwijken naar de gletsjer van Hintertux, Zermatt, Les Deux Alpes of Tignes. Hier wordt (vrijwel) het hele jaar geskied!

Webcam Zugspitze

Het weergaloze uitzicht vanaf de Zugspitze, Duitslands hoogste berg

Webcam Sölden

In Sölden kan u goed de sneeuwgrens zien liggen bij het Gletscher Stadion

Webcam Edelweißspitze

Op de Edelweißspitze (2571) bij de Großglockner is gewoon nog verse sneeuw gevallen!

Webcam Les Deux Alpes

Wie zou er onder deze omstandigheden niet op de gletsjer van Les Deux Alpes willen staan?

Webcam Matterhorn

Wat ligt de Matterhorn er weer prachtig bij...

Webcam Seefeld

In de Olympiaregion Seefeld staan de koeien weer te grazen in de wei

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.