14 april 2014 door Marco in 'Alpenweer''

Alp Stätz

Langzaam maar zeker gaan we op voor de laatste perikelen van het winterseizoen. Er wordt met de paasdagen hier en daar nog geskied en dan heb je nog de slotfestiviteiten in de hoogste skigebieden. Hoewel het deze week wel minder zacht is, heeft de sneeuw het echt al moeilijk, vooral aan de noordflank van de Alpen.

Hooggelegen pistes hebben nog sneeuw

Verwacht op de laagste pistes maar niet meer veel van skiplezier. Er zijn genoeg plaatsen waar dat al niet meer lukt. Het is echt schrapen om met de laatste restjes sneeuw nog iets voor elkaar te krijgen. De hooggelegen gebieden hebben nog wel sneeuw voor handen, maar de lente maakt het ook daar moeilijker.Aan de noordflank van de Alpen ligt de vorstgrens rond de 1000 m, of net iets hoger. Er valt af en toe een bui en dan kan er vanaf die 1000 m sneeuw vallen. Deze week is het duidelijk wat minder zacht. In het westen en zuiden van de Alpen is de kans op neerslag klein en is het ook wat zachter.

Vorab gletscher

De Vorab gletscher ziet er nog zeer aantrekkelijk uit.

Paasweekend

In de loop van de week neemt de invloed van hoge druk weer toe. Dan gaan ook de temperaturen weer omhoog. Het is droog en er is weer veel ruimte voor de zon. Vrijdag en in het paasweekeinde is het gewoon weer volop lente, zeker wat de temperatuur betreft. In de dalen wordt het alweer 15 graden en pas rond 2500 meter komen temperaturen rond het vriespunt in zicht. In de loop van het paasweekeinde worden de weerkaarten wisselvalliger en neemt de kans op regenval toe.
Wil jij weten hoeveel sneeuw er in jouw skidorp gaat vallen? Meld je dan nu aan voor de Snowalert! >>

Villars Britaye

Het einde van het seizoen nadert.

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza.nl verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.