10 maart 2014 door Joris in 'Nieuws'' | 0 Reactie(s)

La Tyrolienne, Val Thorens

Val Thorens heeft er weer een nieuwe attractie bij! Vanaf nu kun je vliegen als een vogel boven de pistes van Les Trois Vallées. Onlangs is de nieuwe attractie La Tyrolienne geopend. Hij is 1300 meter lang, en bezorgt je 1 minuut en 45 seconden aan puur plezier terwijl je naar beneden zeilt met een adembenemend uitzicht. SETAM en STOR de liftmaatschappijen die de liften in Orelle en Val Thorens beheren, hebben op 3200 meter, het hoogste punt van Les Trois Vallées, een nieuwe spectaculaire kabelbaan gemaakt. Durf jij deze nieuwe attractie aan?

La Tyrolienne

La Tyrolienne is niet zomaar een kabelbaan, maar eentje waarbij je in een stoffen harnas wordt gehesen en met een snelheid van meer dan 100 km/u door de vallei vliegt. De kabelbaan is 1300 meter lang en gaat van 3230 meter naar 3000 meter. Het diepste punt tot de grond is 250 meter. Je komt bij La Tyrolienne via de Bouchet stoeltjeslift in het Orelle-skigebied . Het dragen van een helm is verplicht en een afdaling kost € 50,- per vlucht.

  • Lengte: 1300 meter
  • Hoogte vertrek: 3230 meter
  • Hoogte aankomst: 3000 meter
  • Maximale hoogte tot grond: 250 meter
  • Snelheid: tussen 65 en 105 km/h
  • Maximaal gewicht: 120 kg


Wintersport in Les Trois Vallées

Les Trois Vallées behoort met meer dan 600 kilometer aan piste tot de grootste skigebieden ter wereld. Werkelijk alles op wintersportgebied is hier te vinden. Van glooiende afdalingen voor beginners tot het uitdagende off-piste werk. Qua sneeuwzekerheid zit het hier ook wel goed aangezien de pistes tot 3200 meter reiken en het seizoen maar liefst tot mei duurt. Het skigebied strekt zich uit over drie valleien waardoor je prachtige dagtochten kunt skiën. Let hierbij wel op dat je over een skipas voor de gehele Les Trois Vallées dient te beschikken.

La Tyrolienne, Val Thorens 1

La Tyrolienne, Val Thorens 2

La Tyrolienne, Val Thorens 3

La Tyrolienne, Val Thorens 4

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen