24 februari 2014 door Marco in 'Alpenweer''

Roche de Mio

Gisteren hadden we op de meeste plekken een prachtige, zonnige dag in de Alpen. Alleen in het zuiden van Oostenrijk zagen we wat bewolking. We beginnen vandaag met veel zon maar vanuit het westen neemt de bewolking toe. Morgen in de loop van de dag een neerslagzone met in het begin regen en later sneeuw. Woensdag verandert het weer definitief, dan gaat er met name in de Franse Alpen een flink pak sneeuw vallen. Oostenrijk lijkt, zoals wel vaker, niet te gaan profiteren van deze depressie. Hier blijft het vooralsnog droog en vrij zonnig.

Schitterend wintersportweer

Vandaag valt er nog niets te merken van het nieuwe sneeuwfront dat de Alpen nadert. De Franse Alpen liggen te blaken in de zon maar later vandaag is er kans op sluierbewolking. Temperaturen liggen alleen wel iets aan de hoge kant, maar dit geldt met name voor de dalen. De meeste pistes hebben gelukkig wel te maken met temperaturen die onder nul duiken. In Italië staat ze ook een prachtige wintersportdag te wachten. En Oostenrijk? Hier is het weerbeeld niet anders, volop zonneschijn met temperaturen die eigenlijk net even te hoog zijn.

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza.nl verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.