Skip to navigation Skip to main content

Hoe boek je het beste een skivakantie met vrienden? 7 tips!

Groep Wintersport Lachen Sneeuw
© Spalder Media Group

Met een grote groep op skivakantie gaan is een geweldige ervaring. Skivakantie met vrienden betekent met elkaar lachen, naar de après-ski, samen koken… Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Maar voordat jullie dit met elkaar kunnen doen moet er eerst van alles afgesproken worden en moet er een accommodatie geboekt worden. Dit kan met een grote groep best lastig zijn. Wil je je skivakantie samen gaan regelen? Lees hier 7 tips voor het boeken van een skivakantie met vrienden. 

1. Bespreek alles goed van tevoren

Als je met meer mensen op vakantie gaat moet je ook rekening houden met meer mensen. Soms kan dat best lastig zijn, daarom moet je van tevoren alles goed met elkaar op een rijtje zetten. Neem hierin iedereen zijn wensen mee. Zo wil de één graag naar een sneeuwzeker gebied en vindt de ander de après-ski weer veel belangrijker. Het is erg belangrijk dat alles nog voor het boeken duidelijk is, daarom is het handig om met z'n allen een avond bij elkaar te komen. Noteer van iedereen zijn of haar wensen. Bespreek het met elkaar en streep de nutteloze verlangen weg. Op deze manier blijven alleen de noodzakelijke wensen over en kun je je skivakantie met vrienden gaan regelen.

2. Niet iedereen kan tevreden gehouden worden 

Vooraf moet je weten dat niet iedereen zijn wens in vervulling kan gaan. Neem daarom de essentiële punten mee en schrap de minder belangrijke zaken. Hoe groter de groep, hoe ingewikkelder het is om iedereen tevreden te houden. Concessies doen hoort erbij!

3. Hoeveel heeft iedereen te besteden? 

Nu jullie de essentiële wensen op een rijtje hebben gezet komt alweer de volgende stap: wat hebben jullie te besteden? Hoeveel geld kunnen je vrienden uitgeven aan deze skivakantie? Als jullie dat weten moeten jullie gaan kijken wat er onder dat budget valt. Het handigste is om te bekijken wat jullie maximaal aan accommodatie en skipas kwijt willen zijn. De meeste reisorganisaties bieden een accommodatie inclusief skipas, erg handig! Er zijn ook genoeg opties te vinden waarbij dat niet zo is. Bespreek wat jullie zelf handig vinden. Inclusief ontbijt? Of toch elke ochtend naar de bakker toe? Vaak lijkt een halfpension een stukje duurder, maar ben je verder geen geld meer kwijt aan het ontbijt en diner. En wat kost het om elke dag uiteten te gaan? 

Spelen In De Sneeuw

4. Start een WhatsApp-groep

Als jullie nog geen WhatsApp-groep hebben, dan is het echt een aanrader om er eentje aan te maken. Na de skivakantie ideaal om al die leuke foto’s te sturen. Maar ook vooraf is het ideaal om te genieten van de voorpret. Deel alvast prachtige webcambeelden en leef samen naar het moment van de start van de vakantie toe.

5. Start op tijd met zoeken

Als je met veel mensen op vakantie gaat, moet je er rekening mee houden dat je lang aan het zoeken bent. Bedenken waar de skivakantie heen gaat, het vinden van een goede accommodatie... Een skivakantie boeken met vrienden kost tijd. Houd hier extra rekening mee als jullie heel veel wensen hebben. Als alles rond is kun je maar beter direct beginnen met boeken. Hoe later je bent, hoe minder keus. 

6. Als het echt zelf niet lukt…

Het kan inderdaad best lastig zijn om een skivakantie te boeken met een groep vrienden. Mocht het niet lukken kunnen jullie altijd nog een reisorganisatie inschakelen. Bespreek met hun jullie wensen, het gespecialiseerde team van de reisorganisatie gaat daarmee aan de slag! 

Sneeuwduik
© Spalder Media Group

7. Zet nog een keertje de puntjes op de i met zijn allen

Hebben jullie nu eindelijk de perfecte accommodatie gevonden die bij de groep past? Spreek dan nog één laatste keer met elkaar af voordat je de skivakantie met vrienden echt gaat boeken. Bespreek de voor- en nadelen nog eens en weeg die tegen elkaar af. Hopelijk is het nu eindelijk gelukt en kan het feestje beginnen! 

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.