3 februari 2014 door Michiel in 'Alpenweer''

Webcam Nassfeld

We mogen aan de zuidflank van de Alpen inmiddels spreken van een echte sneeuwdump. Het is hier al dagen aan het sneeuwen en voorlopig komt hier nog geen verandering in. Vandaag en morgen kan er zo maar weer 50 centimeter verse sneeuw bijvallen. Hoe anders zijn de omstandigheden aan de noordflank van de Alpen. Hier laat zelfs de zon zich zo nu en dan even zien en zijn de condities prima. In Italië en het zuiden van het Zwitserland is er door de laaghangende bewolking zeer slecht zicht. Pas op woensdag lijkt het weerbeeld (tijdelijk) te veranderen.

Volop sneeuw aan de zuidflank

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw aan de zuidflank van de Alpen. Pas op woensdag lijkt de sneeuw weg te trekken waardoor er vandaag en morgen nog flink wat bij gaat vallen. In de Franse Alpen kan vandaag wat lichte sneeuw vallen maar dit zal niet meer zijn dan een paar centimeter. In Aosta lopen de hoeveelheden verder op en kan maximaal 20 centimeter vallen. Het noorden van Zwitserland gaat vandaag af en toe even de zon zien en de sneeuwgrens ligt hier rond de 2000 meter. Wallis en Tessin kan vandaag profiteren van maximaal 20 cm verse sneeuw. In Italië gaat de meeste sneeuw vallen, 30 centimeter valt er bovenop het sneeuwdek dat in de afgelopen dagen al was gevallen. Het noorden van Oostenrijk en Zuid-Duitsland krijgt hier niets van mee, hier schijnt geregeld de zon.

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het witte goud naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.