17 juli 2021 door Marlous in Tips

Het is helaas alweer even geleden dat we op ski's hebben gestaan en we kijken dit keer éxtra uit tot we weer richting de Alpen mogen voor onze favoriete vakantie van het jaar. Maar eerst staat de zomer voor de deur! Ook heerlijk. Die tijd kunnen we nu mooi gebruiken om niet alleen leuke dingen te doen, maar ook om weer in conditie te raken voor onze volgende skivakantie, zeker nu dat zo lang geleden is. Een goede voorbereiding is het halve werk en met deze tien leuke zomeractiviteiten raak je (weer) helemaal fit voor de aankomende skivakantie!

#1. Indoor skiën

Laten we beginnen met een inkopper. Je kunt het natuurlijk heel letterlijk nemen en écht de ski's aanklikken om weer in shape te komen voor de skivakantie. Maak je een uitje naar een indoor skihal, dan is het net alsof je skiet op echte sneeuw en kun je weer helemaal het gevoel van skiën terugkrijgen. Een andere optie om echt weer even op ski's te staan is een uitstapje naar een rollerbaan. Dit is iets minder goed vergelijkbaar met skiën op echte sneeuw, maar geeft je wel de mogelijkheid om je techniek bij te spijkeren en jezelf klaar te stomen voor het echte werk aankomende winter.

#2. Wandelen

In eigen land of in de bergen, beide opties zijn hartstikke leuk om te wandelen. Helemaal als je nieuwe plekken ontdekt en als er hoogteverschil is in het landschap, bijvoorbeeld in de Ardennen. Bovendien is het goed voor de beenspieren, iets waar we flink gebruik van maken als we op ski's staan. Ga je deze zomer naar de bergen op vakantie, dan kun je zelfs misschien nog wel in de sneeuw wandelen. Er is afgelopen winter een flinke dump gevallen waar er op grote hoogte nog veel van over is. Krijg je toch een beetje dat wintersportgevoel alvast mee!

Lees ook: Zomerskiën: waar kan dit in de Alpen?

Wandelen in de zomer met sneeuw

#3. Mountainbiken

Ontzettend goed om je benen voor te bereiden op urenlang skiën en ook nog eens een erg leuke (berg)activiteit, is mountainbiken. Overigens werkt dit niet alleen goed voor de beenspieren, ook je core stability, oftewel rompstabiliteit, verbetert. Een hele leuke manier om fit te worden en bovendien kennen de Alpen een aantal van de mooiste mountainbikeroutes. Door diepgroene bossen, langs kristalheldere bergmeren en naar de meest adembenemende uitzichtpunten: daarvoor fiets je wel een stukje bergop, toch?

Mountainbiken in de Alpen

#4. Waterskiën

De zomervariant van een van ons meest favoriete bezigheden is natuurlijk waterskiën. En hebben we ski's onder onze voeten, dan zijn wij wintersportfanaten meer dan tevreden. Waterskiën doe je achter een boot of op een kabelskibaan. Bij deze sport zijn de ski's die je gebruikt wat breder dan de ski's waar we in de sneeuw op staan en het is misschien niet zo eenvoudig als het lijkt. Maar oefening baart kunst, en als het je lukt om uit het water omhoog te komen en je je balans kunt vinden, dan kun je de eerste bochtjes gaan proberen.

#5. Rolskiën

Al eens van rolskiën gehoord? De naam doet vermoeden dat het wat met skiën te maken heeft, maar eigenlijk lijkt het meer op langlaufen. Echter is het een hele goede zomeractiviteit om fit te raken voor de skivakantie, want het is een intensieve bezigheid waarbij je je hele lichaam gebruikt. Je doet dit op een soort ski's met wieltjes eronder en stokken, waarbij je je lichaam voortbeweegt op dezelfde manier als dat je langlauft. Het leuke is dat je het op de normale weg kunt doen, dus ook gewoon in je eigen buurt!

Rolskiën in de zomer

#6. Beachvolleybal

Favoriete zomeractiviteit onder velen is beachvolleybal en het is een goede sport om meteen je conditie voor de skivakantie te verbeteren. Je bent lekker actief bezig, je traint je benen, je behendigheid en je ook je armen worden tegelijkertijd getraind. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om fit te raken voor als je weer gaat skiën! 

#7. Suppen

Nog zo'n heerlijke zomersport die onwijs goed is voor je conditie, je core en meehelpt ter voorbereiding op je skivakantie, is suppen. Stand Up Paddling, zoals de sport eigenlijk heet, is een activiteit waarbij je je op het water voortbeweegt op een soort grote (opblaasbare) surfplank. Met een peddel kun je je zelf vooruit bewegen, terwijl je rechtop op het board staat. Leuk om te doen als het warm is! Het kan eigenlijk overal: op zee of een (berg)meer. Goed voor je behendigheid en evenwicht en bovendien ziet het er ook nog eens cool uit!

Suppen op een bergmeer

#8. Klimmen

Ga jij de bergen in tijdens de zomervakantie en wil je dan de bergen gaan bestijgen? Dan ben je ondertussen heel goed bezig om jezelf weer helemaal skifit te maken voor de winter! Het is naast een uitdagende en toffe sport, ook een hele intensieve bezigheid waarbij er allerlei spiergroepen worden aangepakt. Je armen, je benen en spieren waarvan je het bestaan niet wist, worden hierbij getraind. 

#9. Ski-oefeningen

Helemaal geen zin in bovenstaande activiteiten maar voel je dat er wel wat aan je conditie moet gebeuren na een jaar de skivakantie te hebben overgeslagen? Dan kun je ook simpelweg regelmatig een aantal ski-oefeningen doen om je lichaam voor te bereiden op een week lang op latten. Dit kun je doen door bijvoorbeeld te squatten, een zijdelingse plank te maken, buikspieroefeningen te doen en te balanceren op één been. In de sportschool, of gewoon in de huiskamer!

Even opfrissen: Oefeningen en de juiste skitechniek

#10. Zandskiën

Eigenlijk is dit zo'n bucket list activiteit die we allemaal weleens willen meemaken. Bij zandskiën zul je misschien direct denken aan de woestijn, maar het kan ook in de duinen. Het is niet te vergelijken met skiën op sneeuw, want bij deze sport is er veel meer kracht vereist en is het relatief zwaar om bochten te draaien. Ga je je hier een keertje aan wagen, dan ben je er in ieder geval van verzekerd dat je fit raakt voor de volgende skivakantie!

Wat is jouw ultieme tip voor zomeractiviteiten om fit te raken voor de skivakantie? Laat een reactie achter!

Wintersport en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen