Skip to navigation Skip to main content

10 kleine skigebieden in Oostenrijk

53327 - 10 kleine skigebieden in Oostenrijk (2)

Een groot skigebied heeft zo zijn voordelen, maar ook kleine skigebieden in Oostenrijk kunnen fantastisch zijn. Waar grote gebieden veel pistekilometers en mogelijkheden hebben, zijn kleine skigebieden juist ideaal voor rustzoekers en families met kleine kinderen. Iedereen kan lekker zijn gang gaan zonder te verdwalen en beginners kunnen hier rustig hun eerste bochtjes draaien. In dit blog lees je meer over 10 kleine skigebieden in Oostenrijk.

Kleine skigebieden in Oostenrijk

Echte kilometervreters zijn natuurlijk altijd op zoek naar de skigebieden met veel pistekilometers, maar wanneer je het ook prima vindt om je favoriete pistes meerdere keren af te gaan, is een klein skigebied een prima optie. Niet al teveel nadenken over de routes, vaak rustige pistes en ideaal voor beginners. Kleine skigebieden in Oostenrijk zijn vaak ook erg knus en gezellig en je zult je in de sfeervolle dorpjes snel thuisvoelen.

#1. Skigebied Kühtai: 44 km

Het skigebied van Kühtai is op 2020 meter hoogte een van Oostenrijks hoogstgelegen skioorden en ligt op slechts 30 kilometer van Innsbruck. Het kleine, maar fijne skigebied telt zo'n 40 kilometer aan pistes, waarvan het grootste gedeelte rood is. De sneeuwzekerheid, prachtige pistes en vele zonuren maken Kühtai tot een heerlijke bestemming. Ook vind je hier het K-Park waar freeriders hun hart kunnen ophalen. Verwacht geen uitbundige après-ski, maar wel traditie, sfeer en knusse gezelligheid!

#2. Skigebied Postalm: 12 km

Op zoek naar het ideale skigebied om met kleine kinderen naartoe te gaan? Wat dacht je van skigebied Postalm, ten zuidoosten van Salzburg. Dit skigebied heeft één stoeltjeslift en verder een aantal sleepliften. Je vindt er voornamelijk blauwe pistes, maar ook enkele rode en een zwarte. Kinderen en andere beginnende skiërs kunnen hier op hun gemak en in alle rust hun eerste bochtjes draaien. Daarnaast beschikt het skigebied van Postalm ook over een funpark.

#3. Skigebied Vent: 15 km

Dit kleine skigebied is te vinden aan het einde van het Ötztal. Vent is een ideaal gebied voor ouders die met (kleine) kinderen op skivakantie willen. Het gebied is overzichtelijk en biedt veel mogelijkheden om het skiën op een leuke manier onder de knie te krijgen. Vent is een gezellig, knus dorpje waar je een leuke skivakantie tegemoet gaat. Ook heb je vanaf hier een prachtig uitzicht op de hoogste berg van Tirol, de Wildspitze. Ben je toch toe aan wat meer uitdaging? Dan kun je er voor kiezen om met de auto of skibus naar Sölden of Gurgl te gaan.

#4. Skigebied Schetteregg: 11 km

Het skigebied Schetteregg maakt onderdeel uit van het Bregenzerwald. Ben je op zoek naar rust en Oostenrijkse gezelligheid? Dan voel je je hier helemaal thuis. Het gebied heeft afdalingen voor ieder niveau en biedt diverse mogelijkheden voor langlaufers. Daarnaast is Schetteregg een echt familiegebied. Het skigebied bevindt zich tussen 1100 en 1400 meter hoogte, dus erg sneeuwzeker is het niet, maar toch is het er in de hoogseizoen maanden heerlijk vertoeven.

53327 -  (6)
Skigebied Schetteregg is ideaal voor families

#5. Skigebied Innsbrucker Nordkette: 20 km

Op zoek naar een klein gebied met toch redelijk wat uitdaging? Dan is de Innsbrucker Nordkette hét skigebied voor jou. Het gebied heeft slechts 1 kilometer aan blauwe pistes, 5 kilometer aan zwart en maar liefst 14 kilometer aan rode pistes. Daarnaast vind je hier de steilste skiroute van Europa, de Hafelekar. Het gebied ligt vlakbij Innsbruck en dat biedt veel mogelijkheden voor een gezellig verblijf. Skigebied Innsbrucker Nordkette is onderdeel van de Olympia SkiWorld Innsbruck, een gebied met 215 kilometer aan pistes. Wanneer je toch toe bent aan wat andere pistes, is dat dus zeker mogelijk!

#6. Filzmoos-Neuberg: 13 km

Het skigebied Filzmoos-Neuberg is onderdeel van de Salzburger Sportwelt. Dit gebied ligt het meest afgelegen van alle deelskigebieden van de Salzburger Sportwelt. Het dorpje heeft een knusse uitstraling en is de ideale bestemming voor families met kinderen. In dit gebied kom je tot rust, maar er is ook ruimte voor gezelligheid. Na het skiën, kun je een drankje doen in de gemoedelijke après-ski of je waagt je aan één van de vele andere activiteiten. Eén ding is zeker, in Filzmoos voel je je direct thuis en de sfeer is er top! Het is niet voor niets dat vele gasten jaar na jaar terugkeren.

53327 -  (7)
In Filzmoos vind je een aantal heerlijke pistes

#7. Skigebied Planneralm: 16 km

Skiën op echte sneeuw zonder dat er sneeuwkanonnen aan te pas zijn gekomen? Dat kan in skigebied Planneralm in de provincie Steiermark. Het skigebied is hooggelegen - tussen 1600 en 2000 meter hoogte - en beschikt daardoor over genoeg verse natuursneeuw. Het is een klein gebied dat niet alleen perfect is voor families met kinderen, maar ook voor toerskiërs en off-piste skiërs. Het dorpje zelf is gezellig en ideaal voor liefhebbers van rust en natuur.

#8. Skigebied Turracher Höhe: 42 km

Turracher Höhe is niet zo'n heel bekend skigebied, maar toch echt de moeite waard voor wintersporters die niet zo nodig naar een groot gebied toe willen. Het skigebied van Turracher Höhe ligt rondom de Turracher See en beschikt over ongeveer 40 pistekilometers. Het is een perfect skigebied voor een gezellige familievakantie. Alle accommodaties liggen (bijna) direct aan de piste, dus ritjes met de skibus zijn hier overbodig. Ook leuk: onderweg kun je de pistebutler tegen komen in het skigebied. Hij voorziet je van een glaasje prosecco, zonnebrand en zakdoekjes.

53327 -  (8)
Strak geprepareerde pistes in het skigebied Turracher Höhe

#9. Skigebied Rauris: 32 km

Dit skigebied is ideaal voor families met kinderen en voor wintersporters die het skiën inmiddels een beetje onder de knie hebben gekregen. Met 32 kilometer aan pistes biedt het gebied iets meer mogelijkheden dan de echt kleine skigebieden. Het piste aanbod van Rauris is gevarieerd met blauwe, rode en zwarte pistes. Ook zijn er twee prachtige skiroutes en veel off-piste mogelijkheden. Wanneer je op het hoogste punt van het skigebied staat, heb je een fantastisch panoramisch uitzicht op de Großglockner, de hoogste berg van Oostenrijk.

#10. Skigebied Mölltaler Gletscher: 17 km

Sneeuwzeker, skiën van september tot en met mei, weinig kilometers en toch heerlijke pistes: dat zijn de kenmerken van de enige gletsjer van Karinthië. Je hebt in het zomerseizoen zo’n 17 kilometer aan pistes, ’s winters breidt zich dat iets uit. Skigebied Mölltaler Gletscher heeft een gevarieerd piste aanbod met blauwe, rode en zwarte pistes. Je kunt hier op en top genieten van prachtige panoramische uitzichten en mooie natuur.

2233 - Winter - Gina

Over Gina

Als 4-jarige kleuter stond Gina voor het eerst op de piste en sindsdien heeft ze geen jaar meer overgeslagen! Niets fijner dan actief bezig zijn in de frisse berglucht met als beloning elke dag Kaiserschmarrn en Aperol Spritz.