Skip to navigation Skip to main content
52996 - 10 tips voor een heerlijke skidag in het Skicircus (2)
© Saalbach.com, Mirja Geh
Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een populair skigebied dat jaarlijks veel bezoekers trekt. Logisch natuurlijk, met al die moderne liften, heerlijke pistes, fijne berghutten en vele alternatieve activiteiten is het bijna onmogelijk om je hier te vervelen! Maar hoe deel je een skidag perfect in met al die mogelijkheden? In dit weblog geven we je tips voor een heerlijke skidag in het Skicircus. Zo wordt je skivakantie gegarandeerd een succes.

#1. Vroeg opstaan en de weersverwachting checken

Tijdens je skivakantie wil je natuurlijk optiemaal genieten van de pistes. En ja, daar horen natuurlijk de ribbeltjes in de vroege ochtend bij. Niks is fijner dan afdalen over een strak geprepareerde piste. Tijdens het eerste uurtje dat de liften open zijn is het nog niet erg druk. Zet de wekker extra vroeg en geniet van dit heerlijke moment. In het Skicircus openen diverse liften al om 08.00 uur. Natuurlijk begrijpen we dat je het liefst zo snel mogelijk de piste opgaat, maar check voor vertrek wel even de weersverwachting. Je wilt niet voor een verassing komen te staan. Niks is vervelender dan bibberen op de pistes.

#2. Kies in welk skigebied je gaat skiën

Sinds skiseizoen 2019/2020 is het Skicircus verbonden met Zell am See - Kaprun. Dankzij de Ski ALPIN CARD skipas heb je sindsdien niet alleen toegang tot de pistes van het Skicircus, maar ook tot die van de Schmittenhöhe en de Maiskogel/Kitzsteinhorn. Met 408 pistekilometers en 121 skiliften zijn er voldoende mogelijkheden voor een heerlijke skidag. Bedenk wel vooraf in welk skigebied je gaat skiën. Eventueel kun je de nieuwe gratis Ski ALPIN CARD Navigator app gebruiken om de route uit te stippelen. Zo weet je precies hoe lang het duurt om van de Zwölferkogel naar de Kitzsteinhorn te skiën én weer terug. Het fijne van deze app is dat die ook meteen aangeeft over welke pistes je kunt skiën. Geen zin in zwarte afdalingen? De app geeft alternatieven.

52996 -  (6)
Welke pistes ski je vandaag? (Foto: © Saalbach.com, Mirja Geh)

#3. Ski een mooie tocht

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn heeft een aantal hele mooie skitochten in de aanbieding. Van korte, gemakkelijke skirondes tot complete dagtochten. Zeker als je niet bekend bent in het skigebied is het een aanrader om een skitocht te skiën. Je hebt de volgende mogelijkheden:

  • Tirolronde: 22 km lang, 28% blauw en 72% rood, +/- 2,5 uur zonder pauzes
  • Leogangronde: 26 km lang, 100% blauwe pistes, +/- 2,5 uur zonder pauzes
  • Saalbachronde: 19 km lang, 100% blauwe pistes, +/- 2 uur zonder pauzes
  • Hinterglemmronde: 30 km lang, 66% blauw en 34% rood, +/- 3,5 uur zonder pauzes
  • The Challenge: 65 km lang, 60% blauw, 35% rood en 5% zwart, 7 uur zonder pauzes

#4. Lunch vroeg of laat

Dit is echt een hele fijne tip voor iedereen die graag de drukte wil vermijden. De meeste wintersporters lunchen tussen 12.00 en 14.00 uur. Kies daarom voor een vroege of juist late lunch. Ga bijvoorbeeld voor een koffiepauze met Apfelstrudel rond 11.00 uur en lunch vervolgens pas na 14.00 uur. Of lunch om 11.30 uur en drink rond 15.00 uur nog lekker een warme choco. Qua berghutten heb je in ieder geval voldoende keuze, er zijn er meer dan 60 in het skigebied. Wordt het vandaag een pannetje Kaiserschmarrn of toch zo'n overheerlijke Wiener Schnitzel?

52996 -  (7)
Er zijn genoeg berghutten voor een lekkere lunch! (Foto: © Saalbach.com, Mirja Geh)

#5. Vraag een local om tips

Lokale bewoners kennen het Skicircus beter dan wie dan ook. Zij kunnen je precies vertellen op welke piste je het lekkerst kunt skiën en waar de sneeuw altijd goed is. Hetzelfde geldt voor de beste lunchadresjes. Van een local kun je absoluut aannemen waar je de lekkerste Tiroler Gröstl kunt bestellen en wat een echte 'Geheimtip' is. Maak een praatje met de eigenaar van de accommodatie, het meisje bij de receptie of de bediende. Zij geven je de beste tips voor een heerlijke skidag. Uiteraard op gepaste afstand en met de nodige veiligheidsmaatregelen.

#6. Neem een paar uur les

Hoe beter je skitechniek, hoe fijner jij het skiën vindt. En dat niet alleen, het is ook nog eens ontzettend leuk om een paar lessen te volgen. Zeker als je het al jaren tegen jezelf zegt. Pak die kans en zet de puntjes weer even op de 'i'. Gun je zelf een paar uur privéles en de rest van je skivakantie wordt absoluut een succes.

#7. Winterwandelen of rodelen

In het Skicircus kun je veel meer dan alleen skiën of snowboarden. Verruil de ski's dan ook zeker een keer voor een andere activiteit. Ga bijvoorbeeld winterwandelen en ontdek de Golden Gate Bridge der Alpen in een prachtig winters landschap. Of wat dacht je van rodelen? In het Skicircus vind je meerdere rodelbanen. Op de Reiterkogel in Hinterglemm en de Asitz in Leogang kun je een aantal keer per week zelfs 's avonds rodelen.

52996 -  (8)
Je kunt heerlijk wandelen in het Skicircus (Foto: © Saalbach.com, Mirja Geh)

#8. Het is vakantie... Relax!

Veel mensen willen alles uit de skivakantie halen. Plankgas rijden ze naar het skigebied en eenmaal daar wordt de dag volgepropt met activiteiten. Vergeet vooral niet dat een wintersport ook gewoon vakantie is. Natuurlijk kun je van vroeg tot laat op de latten staan, maar het is ook echt niet erg om een middag vroeg te stoppen of om eens even uitgebreid te lunchen. Relax!

#9. Uitgebreid dineren

Na een lange dag actief zijn heb je wel weer een lekkere maaltijd verdiend. Hoe uitgebreid de lunch die dag ook is geweest! In de dorpen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn zijn er voldoende mogelijkheden voor een uitgebreid diner in een knus restaurant. Uiteraard met de juiste veiligheidsmaatregelen! Verblijf je op basis van halfpension? Laat je dan lekker verwennen door de chefs van je accommodatie. Zelf koken behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. In de lokale supermarkten kun je alles kopen wat je nodig hebt voor een lekkere maaltijd.

#10. Op tijd naar bed

En uiteraard ga je na zo'n heerlijke skidag lekker op tijd naar bed. Van zo'n actieve dag in de buitenlucht word je altijd zo heerlijk loom. Geef toe aan dat gevoel en duik vroeg onder de wol. Het is echt niet erg als dit al om 21.00 uur is. Een lange nacht zorgt ervoor dat je de dag erna weer fris en fruitig op de latten staat. En dat wil je, want ook dat wordt weer een heerlijke dag!

Coronamaatregelen

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn doet er alles aan om jou van een fijne en veilige wintersport te laten genieten. Om eventuele besmettingen met COVID-19 te voorkomen, heeft het skigebied allerlei maatregelen getroffen. Alles wordt regelmatig gedesinfecteerd, het dragen van mond- en neusbescherming is op veel plaatsen (skiliften) verplicht en ga zo maar door. Een overzicht van alle coronamaatregelen in het Skicircus kun je hier bekijken >

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.