Skip to navigation Skip to main content

Coronamaatregelen Skicircus 2020/2021

52765 - Coronamaatregelen Skicircus 2020/2021 (2)
Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn maakt zich weer op voor het nieuwe wintersportseizoen. Het zal alleen anders zijn dan je gewend bent en je dient je te houden aan de geldende coronamaatregelen. Op basis van een succesvol zomerseizoen heeft het skigebied coronamaatregelen opgesteld. Daarnaast heb je de regels die zijn opgelegd vanuit de overheid voor komende winter. In dit weblog een overzicht van de coronarichtlijnen in Skicirus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Overzicht coronamaatregelen Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Aan de hand van de huidige richtlijnen is men er in het Skicircus ervan overtuigd dat het een geslaagd wintersportseizoen wordt. Hieronder een overzicht waar je tijdens het wintersportseizoen 2020/2021 in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn rekening mee moet houden:

  • In wachtruimtes van skiliften, gondels en stoeltjesliften met weerkap is iedereen vanaf 15 jaar verplicht een FFP2-masker te dragen. Deze regel is opgesteld door de overheid.
  • Op verschillende plekken in het skigebied zijn informatieborden verspreid, waar de geldende coronamaatregelen op te zien zijn.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoeren in afgesloten openbare ruimtes zoals horecagelegenheden, skiverhuur, winkels, toiletten en kassa's.
  • Stoeltjesliften met weerkap en gondels met maximaal 50% bezet. Dus maximaal 5 personen in een 10-persoons gondel/stoeltjeslift.
  • Dagelijkse ontsmetting van alle kabelbanen, toiletten en andere openbare ruimtes.
  • Wachtrijen worden zo georganiseerd dat de afstandsregels (1 meter) makkelijker toegepast kunnen worden.
  • De après-ski is komend seizoen niet hetzelfde als voorgaande jaren. Momenteel wordt er door de après-ski bars en de overheid gesproken over de exacte invulling hiervan.
  • Het liftpersoneel moet voordat zij gaan werken een coronatest laten afnemen. De medewerkers die in direct contact staan met bezoekers zijn verplicht een mondkapje te dragen en kunnen regelmatig getest worden. Daarnaast wordt de lichaamstemperatuur van het personeel dagelijks gemeten voordat het gebied opent.
  • Desinfectiemiddelen zijn beschikbaar voor iedereen in de dal- en bergstations van de skiliften. Het advies van het skigebied is om je handen regelmatig te desinfecteren.
  • Betaal contactloos indien mogelijk.

Meer informatie over Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn bied je toegang tot 270 kilometer aan pistes. Met 140 kilometer aan blauwe pistes is het skigebied uiterst geschikt voor beginners. Voor de gevorderde skiërs zijn er talloze dagtochten die je kunt maken en meer dan genoeg kilometers aan dalafdalingen. Voor degene die niet genoeg krijgen van de kilometers piste is sinds 2019 het Skicircus verbonden met Zell am See. De zellamseeXpress brengt je in nog geen 3 minuten naar Zell am See en je hebt daardoor toegang tot 77 additionele kilometers piste. Daarnaast staat het Skicircus natuurlijk bekend om de beruchte après-ski mogelijkheden. In 20/21 zal de après-ski bij de Goaßstall, Hinterhag Alm of Hendl fischerei echter totaal anders zijn dan je gewend bent.


* Snowplaza is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid zijn opgesteld.

Over Hajo

Hajo offert maar al te graag zijn zomervakantie op om langer op wintersport te kunnen. Inmiddels heeft hij al op de ski's gestaan in onder andere Canada, Georgië en Japan.