Skip to navigation Skip to main content
51935 - Alle cijfers en feitjes van het Skicircus op een rijtje (2)
© saalbach.com, Daniel Roos

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is één van de grootste en populairste skigebieden in Oostenrijk. Jaar in jaar uit wagen duizenden wintersporters zich aan de vele pistekilometers en genieten ze van het winterwonderland in de bergen. Met zo'n groot gebied is het best lastig om het overzicht te bewaren, daarom hebben wij alle cijfers en feitjes van het Skicircus voor je op een rijtje gezet.

Skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Eén van de redenen waarom Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zo populair is, is vanwege de eindeloze kilometers aan pistes. In totaal telt het Skicircus 270 km aan pistes, waarvan 140 km blauw, 112 km rood en 18 km zwart is. Dit maakt het skigebied geschikt voor families met kinderen, maar ook voor gevorderde skiërs. Vanuit alle dorpen sta je binnen een mum van tijd midden in het gebied en kun je de mooiste tochten maken. De pistes worden ontsloten door een modern liftnetwerk van 70 liften. Elk jaar investeert het skigebied in nieuwe liften, waardoor je hier met de modernste liften naar boven gaat. Na een hele ochtend op de pistes, is het tijd voor een welverdiende lunch. Hiervoor kun je terecht in één van de 60 gezellige berghutten in het skigebied.

51935 -  (4)
Oneindig veel skiën in het Skicircus! (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

Ski ALPIN CARD

Met de Ski ALPIN CARD heb je met één skipas toegang tot maar liefst 408 km(!) aan pistes en 121 liften in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en Zell am See - Kaprun. Door de zellamseeXpress is het zelfs mogelijk om van het Skicircus naar de Schmittenhöhe te skiën. Daarnaast kun je met deze pas genieten van een extra lang skiseizoen, omdat je ook toegang hebt tot de pistes op de Kitzsteinhorn bij Kaprun. Nieuw in skiseizoen 2020/2021 is de ALPIN CARD Navigator. Een gratis app met visuele- en audionavigatie voor de gehele ALPIN CARD regio.

Skiën tot in april

Met zoveel pistemogelijkheden heb je natuurlijk nooit genoeg aan een week om het hele skigebied te ontdekken. Gelukkig duurt het winterseizoen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn van 4 december tot 11 april en heb je dus nog tijd genoeg voor een tripje die kant op. Tot aan Pasen zijn in het Skicircus sneeuwzekere pistes en een heerlijke wintersport gegarandeerd. Ga jij nog een paar dagen die kant op?

51935 -  (6)
Met een seizoen dat loopt tot half april, kun je extra lang genieten van de pistes! (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

Skirondes in het Skicircus

Het hele skigebied op eigen houtje ontdekken is natuurlijk een goed idee, maar dan is de kans wel groot dat je de beste pistes net mist. Gelukkig zijn er verschillende skirondes uitgezet in het Skicircus, zodat je de mooiste plekken en lekkerste pistes eenvoudig kunt vinden. Er zijn in totaal 5 rondes uitgezet: één tocht in de omgeving van elk dorp en een tocht door het hele gebied. Die laatste is THE CHALLENGE, de langste skironde van Oostenrijk. Als je deze tocht voltooid hebt, heb je 65 km en 12.400 hoogtemeters in de benen zitten. In totaal ben je zo'n 7 uur onderweg!

Avonturen naast de piste

Ook naast de pistes is er genoeg te beleven in het Skicircus. Het aanbod indoor- én outdoor activiteiten biedt veel variatie. Ga na een dag op de pistes bijvoorbeeld voor een romantische winterwandeling. Of ga je toch liever een middagje schaatsen? Daarnaast behoren ook snowtubing, rodelen, tandem paragliden en een ritje met een paardenslee tot de mogelijkheden. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen na het skiën!

Families

Het Skicircus is een geschikt skigebied voor families, ook met kleine kinderen. Het grootste gedeelte van de pistes is blauw en door het hele gebied vind je Snow Trails, Funslopes, Snowparks, Speed- en Rennstrecken en nog veel meer. Zo worden de 'gewone' afdalingen afgewisseld met speciale afdalingen. Daarnaast is hier ook naast de pistes genoeg te doen voor families. Er zijn verschillende rodelbanen, verlicht en onverlicht, die gegarandeerd plezier bieden voor jong en oud. Vergeet ook niet de Timoks Alpine Coaster in Fieberbrunn, die kun je gewoon tussen het skiën door doen! Een andere aanrader is de Golden Gate Bridge van de Alpen en de Baumzipfelweg in Hinterglemm. De Baumzipfelweg is een parcours tussen de boomtoppen, een leuke activiteit voor families. Je bereikt dit parcours over de Golden Gate Bridge van de Alpen, een grote hangbrug over het dal waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over het winterse landschap.

Freeride Mekka

Nadat Fieberbrunn een paar jaar geleden werd aangesloten op het skigebied, werd het Skicircus één van de populairste freeride plekken in de Alpen. De afgelopen jaren is het gebied ontwikkeld tot een waar Freeride Mekka en vinden er jaarlijks grote freeride-evenementen plaats, zoals de Freeride World Tour. Daarnaast is het gebied zo ingericht dat je hier ook kunt leren freeriden. Er zijn verschillende stations om je materiaal te checken, meer te leren over veiligheid en de regels tijdens het freeriden en zijn er beginnersafdalingen.

215 - Winter - Jahna

Over Jahna

Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.