18 februari 2020 door Wendy in Tips

In Tirol kun je deze winter deelnemen aan de Tiroler Ski Challage. Hiervoor moet je vijf van de tien uitdagingen weten te voltooien. Lukt dit? Dan heb je niet alleen leuke highlights bezocht, maar maak je ook nog eens kans op mooie prijzen! Één van deze uitdagingen is skiën op één van de vijf gletsjers in Tirol. Zelf bezochten wij de Hintertuxer Gletscher waar je 365 dagen per jaar kunt skiën. In dit blog nemen we je in een video mee naar de Hintertuxer Gletscher en vertellen we je meer over de Tiroler Ski Challenge.

Vijf gletsjers in Tirol

In Tirol kun je van vroeg in de herfst tot laat in het voorjaar skiën dankzij de aanwezigheid van vijf gletsjers. Op de Hintertuxer Gletscher is het zelfs mogelijk om het gehele jaar te skiën! Deze gletsjer is maar liefst 3250 meter hoog en ligt aan het einde van het Zillertal. De hoogtepunten op de Hintertuxer Gletscher zijn de funslope bij de Sommerbergalm, het Betterpark snowpark, de 12 kilometer lange dalafdaling 'Gefrorene Wand' en het Natur Eis Palast, waar je de gletsjer van binnen kunt bekijken. Benieuwd hoe een wintersportdag op de Hintertuxer Gletscher eruit ziet? Bekijk het in de onderstaande video.

Tiroler Ski Challenge

Wanneer je deze winter een bezoek brengt aan Tirol kun je deelnemen aan de Tiroler Ski Challenge. Hierbij moet je de uitdaging aangaan en vijf van de tien onderdelen volbrengen. Als dit gelukt is, maak je kans op mooie prijzen, zoals vijf overnachtingen voor twee personen in Osttirol of VIP-Tickets voor de TirolBerg bij de FIS WK alpineskiën. Andere uitdagingen die tot de Tiroler Ski Challenge behoren zijn onder andere Early Bird skiën, het proeven van typische Tiroler gerechten en après-skiën.

Klik hier voor meer informatie over de Tiroler Ski Challenge >

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.